Članek
RTV-SLO in ostalo dogajanje na sceni v SLO
Objavljeno Apr 19, 2014

Končno praznujemo, umik iz neke stvarnosti, ki nas ogroža, ki nam ni všeč...družine se bodo srečale ob mizi, prijatelji se bodo srečali pri maši ali pa po njej...malo bomo dali proč misli o politiki in stanju , ki ga doživljamo.

Četrtek, zjutraj,z zanimanjem poslušam četrtkovo anketo na radiu RTV-Slovenija, program 1...in kaj doživimo, 7:52, glasba igra, potem pa začne voditeljica malo razlagati o temi...potem se zgodita dva poslušalca, ki sta vedno kot, da bi imela zakupljen glas v tem terminu, nato še dve osebi in potem........hiter zaključek ob 7:58 in reklama. Bravo, ste pa "face" na Radiu SLO 1  in to vsak četrtek. Ljudstvo je potrebno malo "žgačkati", pa malo pametovati in smo zmagali. Mi je dejala ena oseba, ki je prišla po šestih letih v SLO , da imamo še malo komunističen radio, da ne more verjeti, da se ena reklama (zdravstvena varianta za kolena....ki pa mojemu sosedu ni pomagala) vrti 6 let...kaj narediti? Nič, na netu si poišem najraje avstrijsko postajo Nieder Oestereich in poslušam dobro glasbo in malo govorjenja, pa še tisto je smiselno. 

Zvečer ist dan, TV-Odmevi ob 22,00 zagledam prvaka stranke, pa profesorja na fakulteti, le ta želi iti v evropski parlament, nato za njim sina nekoga, ki je nedavno umrl in sodnik, ki je v isti "partiji", kot pedhodnik...OK, ugasnem "kišto" in rečem, škoda časa...čez 24 h spet kuk na TV in zagledam človeka, ki bi lahko šel v penzion a ne...raje bi bil še malo v euro-parlamentu..katastrofa si rečem in ponovno ugasnem TV...ne, saj to ne more biti res...se pa čudim, da niso dali na listo gospe Majde Potrata, ali pa še kakšno......me pa zanima, kako bi jaz gledal v moji družini, da sem v evropski inštituciji, nato se partnerka odloči, da bi bila tudi v euro-parlamentu, najin otrok pa nima niti enega leta starosti....hm..ja, nič, bodo babice "porihtale " ali pa vzgajale...bo že...težko mamo "lubi"SLOVENCI, težka bo ob takemu izboru kandidatov ob taki TV in radiu...pa Bog z nami, vsaj prazniki naj bodo lepi, saj drugi teden ena "partija" rešuje ali pa potaplja našo deželico. Tista četica bo pa spet šla v procesijo in prosila, naj reče "NJEEE" !   

Vse skupaj vzemite za humor, omenjene osebe so izmišljene razen Majde Potrata...naj uživa na jesen življenje v parlamentu ali izven njega..pa naj ne pozabi kupiti čokolado za dobro voljo.