Članek
Ubiješ dva in dobiš 400 ur družbeno koristnega dela, pa se še buniš!
Objavljeno Mar 22, 2015

Verjetno ste v letu 2013 slišali za hudo nesrečo, ki jo je povzročil znan podjetnik v BMWju X6. Z nezmanjšano hitrostjo je, kljub opozorilnii signalizaciji, zapeljal v kolono vozil pred sabo in povzročil smrt dveh italijank.

Se zgodi, seveda. Študiraš na kaj drugega, telefoniraš, se morda pogovarjaš ravno z davčno ali taščo, in glej vraga, od kod so se vzeli pa tile pred mano. Ampak samo v Sloveniji dobiš za kaj takega samo 20 mesecev kazni, ki jo lahko odslužiš tudi z družbeno koristnim delom (400 ur!). Pa še potem si preveč bolan in se ven mažeš z zdravniškimi opravičili, ker si kao izredno hudo bolan. Do nesreče pa je bojda prišlo, ker je vozil na tempomat in ker ga je ravno malo pred nesrečo obšla slabost, ki je posledica stresa, ker se je ravno odvajal od nikotina. 

Koliko ga je vse skupaj stalo, ni napisano. Vzel pa je dve življenji in tragično vplival na kar nekaj življenjskih usod. Pri nas izgleda odgovarjajo za svoja dejanja samo tretjerazredni državljani. To človeka jezi, kljub briljantni zmagli slovenski orlov danes v Planici.