Članek
Kako se maščevati sosedu, da plača 800€ kazni?
Objavljeno Oct 20, 2014

Simpl, vržite pismo, naslovljeno nanj, v napačen kontejner za smeti. In Jankovićeva mesna inšpekcija mu pošlje položnico za 800€, ker ne ločuje odpadkov. A ni to krasno. Jaz že delam seznam, komu vse bom poslal inšpekcijo ...

Miha R. je v soboto prejel obvestilo mestnega inšpektorata, da so zoper njega uvedli prekrškovni postopek zaradi suma, da je odvrgel papirnat odpadek, kuverto z osebnimi podatki, v črn zabojnik (za preostanek odpadkov). „Ker je poleg črnega zabojnika nameščen tudi zabojnik za ločene frakcije, se zadeva smatra kot nepravilno ločevanje oz. odlaganje odpadkov v nasprotju z določili odloka o zbiranju in prevozu komunalnih odpadkov,“ mu je v dopisu še sporočila Polona Lesjak z mestne uprave.

Omenjeni odlok namreč odloča, da 800 evrov globe doleti posameznika, ki odpadkov ne ločuje ustrezno ali jih odlaga izven za to predvidenih posod, za tistega, ki brska po posodah za zbiranje odpadkov ali slednje iz njih odnaša, odpadke razmetava ali drugače onesnažuje prevzemna mesta, pa tudi za prekrškarja, ki v posode, namenjene mešanim ali biološkim odpadkom, odlaga nevarne odpadke.