Članek
Vsem Vodebom tega sveta
Objavljeno Dec 14, 2015

Nihče ni popoln. Naj izhaja iz eno ali dvostarševske, heteroseksualne ali istospolne družine. Vsi smo vedno imeli, imamo in bomo vedno imeli svoj čustveni manjko. To je del temeljnega zavedanja, ki nima ne ženskega, ne moškega spola, oziroma sta v njem zajeta kar oba.

Psihoanaliza v službi iger moči mi nikdar ni bila všeč, še toliko bolj ne, ko se jo oklesti že opisanega temeljnega osnovnega zavedanja, da noben človek nikdar ni bil in nikdar ne bo popoln. Lahko k popolnosti le stremi in sicer povsem neodvisno od svoje matere/očeta, saj je to izbira, ki pripada izključno njemu samemu, povsem neodvisno od njegove družine in zgodovine. Pri tej izbiri mu lahko pride psihoanaliza še kako prav, ker naj bi ga sčasoma pripeljala do uvida, da je povsem neumno iskati krivce drugje.

Sami smo odgovorni za lastne izbire, ne glede na življenjsko sranje, ki smo ga kdajkoli imeli. Iskanje kupa izgovorov, da si ne bi bilo potrebno zavihati rokavov in se skozi svoja življenjska sranja prebiti, da bi zaživeli osvobojeni lastnih strahov in ovir, je povsem neodgovorno dejanje. Prav tako neodgovorno kot trditi, da lahko le moški in ženski par ugodno vplivata na razvoj otroka. Bullshit! Tak otrok bo imel lahko enake, če ne celo večje težave od svojih vrstnikov (otroci enostarševskih družin, institucionalizirani otroci, otroci istospolnih parov) in sicer soodvisno ali povsem neodvisno od družbeno pridobljenih stigm.

Dokler tega psihoanalitiki ne boste jemali v obzir boste prav takšni verski fanatiki, kot jih sproducira religija... takih pa je na tem svetu več kot preveč. Zato se pa nahajamo, kjer se.

Ker svetu vlada puhloglava, povsem neracionalna ignoranca, z njo pa ZLOraba nedoumetih poklicev in položajev, nikakor pa ne temeljno zavedanje, ki naj bi bilo vodilo sveta. Freud zagotovo ni ustvaril psihoanalize, da bi z njo učvrščeval toteme ali klestil po posamezniku temveč zato, da bi dal posamezniku orodje s katerim si pripomoči preživeti in znebiti lastnih paralizirajočih okov.

Groza me je, ko vidim kako ste sposobni nekateri pretvarjati orodja, ustvarjena ljudem v pomoč v orožja, naperjena proti sočloveku.

Sama bi vam, če le lahko, prepovedala opravljanje poklica, saj ga namerno ali v njegovi nedoumetosti le ZLOrabljate in nič več od tega.

Sram naj vas bo!