Članek
Nemoč
Objavljeno Nov 24, 2016

Koga poslušati in koga slišati? Komu dati pozornost in koga ignorirati? Ne grem se več ego igric, vendar berem, gledam in se čudim. Nekateri ljudje delajo močno na sebi in ostajajo isti, drugi živijo trenutek in v trenutku spremenijo sebe, svoje razmišljanje. In potem prvi opazijo spremembe v pogovoru z drugimi in govorijo, kako so se sami spremenili. 

Vedno večkrat slišim, berem, da če se pritožim, omenim kaj naj nekdo spremeni, da je on samo moje ogledalo, ter moram jaz pri sebi spremeniti tisto, kar me moti pri drugih. Načeloma to drži, vendar ne vsakič. Ko vidiš stvari realno, ko do določene stvari nimaš nobene reakcije, čustev in to, kar te pri drugim moti tudi razložiš, potem drug človek ni tvoje ogledalo, čeprav bo človek verjetno v reakciji in ti bo nakladal, da on že ni tak, da to vidiš sebe v njem. In ja, človek, ki se noče spremeniti, se počuti ogrožen, nemočen bo začel s temi puhlicami.

Zato pa bom sama sedaj izzvala par ljudi, ki če se bodo našli notri in se spremenili, super, če ne pa tudi ok. Na vaše komentarje ne bom odgovarjala, ker imam prepoved, ker samo povzročam z njimi kreg in prepire in govorim okoli laži. Sedaj bom pustila, da se spravite name. Komentarjev ne bom brisala, tudi zapirala jih ne bom samo za prijatelje, kot to počno nekateri če se kdo ne strinja z njimi v njhovih lažeh, za dokaze pa lepijo povezave do strani, ki so toliko verodostojne kot moj prdec. 

Ali pa ljudje, ki verjamejo v misli, številke in da jih to ozdravi. Dragi moji, brez dela ni jela. Brez dela na sebi, in to pravega, fizičnega, ni sprememb. Tudi če bi si vsak dan vzela pol ure časa za meditacijo, bi imela še vedno isto kg, vendar me ne bi bolela rit od sedenja na tleh po turško. Ampak jaz sem raje vzela pot pod noge in prve spremembe so vidne. Manjši trebuh, boljša volja. Pač kot pravijo, čič ne da nič, stalo pa malo.

In pojdimo k prevzemanju odgovornosti za svoja dejanja. Politiki nam obljublajo vsega in svašta, nazadnje smo krivi pa sami, ker smo jih volili. In mi, ki smo jih volili, imamo pravico zahtevati to, kar so nam obljubili, naj prevzamejo odgovornost za svoja dejanja. Prav tako pa so med nami posamezniki, ki so kot politiki. Njihova beseda ne šteje nič, njihova usta so polna obljub, realiziranega pa je bore malo. Samo en korak do realizacije se vleče mesece in leta. Ni čudno, da je država u kurcu, če pa se vsi zgledujejo po najslabših, nihče pa ne prevzema odgovornosti za svoja dejanja, ampak vsi špilajo navadne egoistične prasce, ki mislijo, da so nekaj več. 

T

resne ponudbe 72h Strinjam se, da vam pomaga pri kolicini, ki sega od 5.000 € do 10.000.000€ E-pošta: reseaufinance510@gmail.com E-pošta: tmarjan24@gmail.com Marjan Tetickovic finance omrežja hvala