Članek
Lidlovo kosilo
Objavljeno May 24, 2016

Odločila sem se, da bom sodelovala v natečaju podjetja Lidl in sicer tako, da za določen znesek pripravim kosilo. Čeprav sem mislila, da je izziv enostaven, sem ugotovila, da to ni. Zakaj? Ker sem morala vse sestavine kupiti, ker nisem hotela kupiti tistega, kar že imam doma, ter zato, ker sestavine niso poceni, sploh če želiš pripraviti celo kosilo.

Zadala sem si težak izziv in sicer pripravila sem juho, glavno jed in sladico. Ne morem reči, da je bila gobova juha, saj sem uporabila šampinjone, torej Gosta šampinjonova juha, Riba s testeninami in Sladoledno presenečenje.

Gosta šampinjonova juha

Sestavine:

- 2 pesti riža

- 250g šampinjoni

- začimbe

Potek dela:

2 pesti riža skuhamo, spasiramo s paličnim mešalnikom in dolivamo vodo, da dobimo tekočo riževo smetano. To zlijemo na očiščene, na rezine narezane in na olju prepražene šampinjone. Vse skupaj premešamo in začinimo s soljo in papriko vprahu. Prevremo, damo na krožnik in ponudimo.

Če ostane kaj riževe smetane, se jo lahko da v steklenico in uporabi za zgoščevanje omak.

Riba s testeninami

Sestavine:

- 4 kos fileji ribe

- 400g testenine

- začimbe

Potek dela:

Fileje ribe začinimo s soljo in nekaj kapljicami limoninega soka, damo na pomaščen pekač in pečemo 15 minut na 200 stopinjah Celzija. Fileje obrnemo in pečemo še 10 minut.

Medtem, ko se ribe pečejo, zavremo krop, ga osolimo in v njemu skuhamo testenine. Kuhane testenine odcedimo in pokapamo z olivnim oljem ter premešamo. 

Na krožnik damo testenine in ribo, ter ponudimo.

Sladoledno presenečenje

Sestavine:

- 250g grškega jogurta s 10% m.m.

- 100g sladkoja v prahu

- 2 čajni žlički limoninega soka

- 250ml sladke smetane

- jedilno barvilo modre barve (sama sem uporabila rdečega)

Potek dela:

Jogurt, sladkor in limonin sok zmešamo. Sladko smetano stepemo in dodamo jogurtovi masi. Dodamo barvilo in vse skupaj dobo zmešamo. Maso damo v apaat za sladoled ali pimerno posodo. Če damo v aparat delamo po navodilih, če damo v posodo, damo v skrinjo za 5 ur in občasno premešamo. 

Skupaj sem porabila 8,09€, če štejemo, da sem kupila večje embalaže in nisem poabila vsega za te recepte, drugače je bilo vse skupaj 11.53€.