Članek
Iskanje spominov
Objavljeno Apr 16, 2016

Najprej je bila ideja. Ta ideja se počasi širi in se oblikuje in pridobivam ljudi, ki bi šli z mano v projekt. Projekt je povezan z ljudmi iz širše okolice kjer živim, s kulinariko, tradicijo in običaji. Želim povezati stvari nekoč in danes. Želim najti preteklost, jo obuditi, mogoče posodobiti, vendar želim preteklost imeti ujeto v besedi in sliki. 

Vendar zakaj izpostavljam mojo idejo, se ne bojim, da bi mi jo ukradli, prevzeli, izboljšali? Ne, ne bojim se, ker vem, da je moja ideja unikum. Nekaj stvari sem že povedala, veliko še bom. Največja ovira oz dve oviri pa sta pridobivanje denarja in iskanje spominov. 

Pod iskanje spominov je kaj predlagate česa naj se poslužim, knjižnice, ljudi, ki že preizkujejo ta področja ali navadne ljudi, ki so in mogoče še vedno imajo v sebi to znanje, to so babice in dedki.Upam, da je najbolje, da vzamem vse, ter grem iz trenutka v trenutek globlje in širše in tako dalje in naprej in nazaj. Vsak podatek je dragocen, pomemben, vsak podatek je potrebno zabeležiti.

Poleg tega je pomembna tudi povezava generacij, spoznavanje otrok in odraslih, rast, razvoj, ter tako dalje in naprej. Iščem ljudi, ki imajo ideje, voljo in željo, da gredo z mano po tej poti. Če bo uspešna bo tudi denarno nagrajena, drugače pa večinoma na prostovoljni bazi. Koga potrebujem? Ljudi, ki jih zanima vse zgoraj opisano, so navdušeni nad fotografiranjem ali snemanjem, poznajo ljudi, ki poznajo ljudi, ki vedo kako so včasih živeli in tako dalje in naprej. Vsak je dobrodošel, vabljeni. Najbolj pa tisti, ki vedo, kako priti do denarja.