Članek
Jeza in sekiranje zaradi drugih
Objavljeno Jul 31, 2014

Že nekaj časa sem v skupini na FB, katera se imenuje povezovalnica. Ljudje se združujejo in povezujejo. Dobra ideja, celo lastnici skupine sem pomagala, da je zaživela. S povezovalnico smo pričeli hoditi na izlete, se družiti, in podobno. Pred časom sem se odločila, da organiziram v avgustu dan, ali pa vikend, da se malo zabavamo. Poimenovala sem ga Levčkov dan in nanj povabila v enem mesecu več kot 200 ljudi, vse v skupini. Mislite, da ga bom speljala. Še včerja je zgledalo, da ja, vendar že danes kaže, da ne, saj so vsi odpovedali zadnji trenutek. Kaj naj povem unim, pri katerih bomo, ker je že skoraj vse pripravljeno. Ma to se ne dela, ti ljudje niso ljudje, so vse kaj drugega. Kako lahko poštujejo druge, če zadnji trenutek odpovedo udeležbo. In zaradi tega bom zdaj jaz grda, ker bom odpovedala. No, sej če kdo bi rad šel ta vikend z mano kampirat v Bohinj se mi lahko javi pa gremo. 

Tolikokrat sem v razne skupine objavila, da bi potrebovala kakršnokoli pomoč. Nazadnje sem rabila prevoz enih stvari iz MB do mene. Vsi so začeli, da zakaj pa ne pošlje preko pošte. Ja, a misliš, da če bi si želela dobit pošiljko preko pošte, da bi iskala nekoga, ki bi mi pripeljal tisto stvar. Prav tako sem pred časom iskala ljudi, kateri izdelujejo stvari povezane s kuhanjem, kateri izdelki so izdelani iz materiala, iz katerega se lahko uživa jedi. Za te njihove izdelke bi jim plačala in še reklamo bi jim naredila. Tudi glede tega ni mi nihče nič odgovoril. Ko pa ljudje napišejo kakšno žalostno zgodbico kako nujno potrebujejo streho nad glavo, ker že nekaj dni niso videli svojih otrok, ker so pri očetu, saj sta ločena, pa takoj deli cela slovenija in obupanim ljudem ponuja streho, službo in še denar. To pa takoj. Zgleda, da slovenija deluje na principu, več kot solzic povzroči tvoja zgodbica, prej dobiš kar si želiš. Ne smeš cajhnat in se pritoževat, ne, to ljudi odbija, ljudem se moraš zasmilit globoko v srce, da te opazijo. Ne, saj ti ljudje so super, ampak določene stvari mi niso jasne. Zgleda, da bi mogla tudi jaz zanosit in imet vsaj enega otroka, če ne vsaj dva, da bi me kdo jemal resno. Tudi sama si želim od doma in prenašam starše, ker nimam ne službe ne denarja in tudi ne bom šla od doma, pa če bo še tako hudo, dokler si prej ne zagotovim ustreznih pogojev, da bom zmogla živet in preživet sama, brez pomoči drugih. Prav tako ljudje mislijo, da ker živim doma, in sem spodobno oblečena, ter se ne pritožujem glede denarja, da se valjam v njemu.

Je bila pred časom ženska, ki je dobivala socialno pomoč zase in moža, ter otroški dodatek, ki je pokril vrtec za hčerko. Pa sem se je usmilila in organizirala akcijo za zbiranje oblačil in denarja. Ker je ta oseba tako zahtevala, nisem smela povedat kdo je. Želela si je obleke za hčerko, zase in moža, pa pleničke, hrano, denar. Dobila sem za cel prtlažnik oblačilc za otroka. Ker pa ni bilo nič drugega je še naprej govorila kdaj bo dobila več in več. Kdor z malim ni zadovoljen, velikega vreden ni. No, pred kratkim je bila v eni reviji, kjer so iskali pomoč. No, da povem še več o tej osebi. Šla sem v LJ in ji pripeljala oblekice, pa tudi hrano. Potem pa je ta ženska meni očitala, da kako ji ne morem več pomagat, saj imamo doma kmetijo. A ta oseba ne ve, da lahko imam doma graščino, vendar če nisem lastnik, da ji ne morem pomagat, če sama nimam službe, sem brezposelna in od države nisem dobila niti centa. Nisem taka, kot naši politiki, ki kradejo ubogim, da praznijo svoje žepe, sem mislim, da bolj poštena od njih. Pa ne bom dajala stvari, katere niso moje, osebi, katera ima več kot jaz, ker dobi od države.

Ljudje pač porabijo več, kot zaslužijo. Jaz če nimam si ne morem kupiti, čeprav bi si želela in potrebovala kakšno stvar. Zaradi tega sem tudi raje doma, kot pa fehtam okoli za prenočišče in službo. Sama bom ustvarila svoje podjetje in ga poizkusila zagnati in delati tako in toliko, da preživim, čeprav bo to zelo težko, saj kot sem zgoraj napisala, ljudje padajo na uboge ljudi, potrebnih pomoči, raje podarijo kot prodajo. Prej bi zaslužila denar, če bi fehtala zanj, kot sedaj, ko bom iskala kupce mojih storitev. To je tako in tako bo še naprej. Sedaj pa konec solz, no saj jih ni bilo v resnici, pa konec pritoževanj, saj kot pravite, mi je prelepo na tem svetu, čeprav me ne poznate, pa tisti, ki imate ta vikend čas, se mi prosim javite, da gremo skupaj kampirat in uživat v Bohinj, vsega bomo imeli dovolj.