Članek
Skrb za druge
Objavljeno Jul 30, 2014

Za druge lahko skrbimo na več načinov. Skbimo za otroke, ko jih pazimo, vzgajamo, no saj veste kaj mislim. Skrbimo za starejše, kateri ne morejo več sami. Skrbimo za ljudi, kateri so nam blizu in so odšli in nas skrbi zanje. Da, ljudje veliko skrbimo za druge. Skrbimo ta take, kateri so potrebni pomoči, pa tudi za take, za katere ne bi bilo potrebno skrbet. Tudi žene skrbijo za može in možje skrbijo za žene. Včasih pa je ta skrb preveč, saj se vtikajo v njihova življanja. 

Pred kratkim sem naletela na eno tako skrbno ženo. Ker je mož preveč aktiven, ona pa ne more nič zaradi nosečnosti se vtika v njegovo življenje. Z njim sem govorila poslovno, no bi, če bi se on držal okvirov, ampak ne, on je plaval okoli bistva, daleč, daleč. Ne, nikoli več ne bom verjela nobenemu moškemu. Ma dej no, prvo hočem dokaz iz cerkve, da ni poročen, pa iz občine, da je samski, pa od njegovih prijateljev, njegovih staršev pa še od njegovih bližnjih. Ne, ne bom pustila moškim, da se mi približajo na več kot 3 metre, če nimajo vseh teh potrdil o samskosti in tudi potrdilo, da nimajo otrok. Ma ne, ne bom se z njegovimi bivšimi bodla, da mi bodo njuni froci težili. Pa me zmerjali in podobno. Ne, jaz sem se odločila, da se nikoli ne bom poročila in tudi če si še želim otrok jih nočem več imet, pa tudi nobenih stikov s tipi več, o ne, ne. Ne grem se več takih pizdarij. 

Ljudje prvo berejo moj blog, potem me pa lepo hvalijo da nisem normalna, da sem prizadeta, pa očitajo terapijo, čeprav nimajo blage zakaj hodim. Hodim zato, da bom sama počistila pred svojim pragom. So pa ljudje, ki ne vidijo svoje umazanije in vidijo raje od drugih. No, vidijo kako drugi čistijo svojo umazanijo in jim to očitajo, ker od drugih prag ni ravno tako osran kot njihov. Da, tudi tako ljudje skrbijo za druge. No, skrbijo za pragove od drgih namesto na svoj prag. Pati, da se ne prekotališ preko njega, ker je tako čist, pazi, da ti ne zdrsi na njemu. 

Ljudje mi očitajo, da sem egoistična, ker v blogih govorim samo jaz, jaz, jaz. Ja, govorim samo o sebi, razgaljam sebe pred vami tujci, da me boste lahko še bolj dajali v nič. In ne, nisem zaradi tega egoistična, samo poizkušam skbeti in čistiti svoj prag. Ne morem pomagat, če naletim na same psihopate, ki se vrstijo eden za drugim in me spominjajo, da jaz ne spadam na ta planet med njih. Nekateri so psihopati, drugi pa samo drugače razmišlajo. No, sedaj bom jaz nehala razmišljat, ter bežala pred vsako besedo sex, srečanje, sestanek, pijača, dogodek in podobne stvari, katere lahko v družino, katere člani se ne razumejo razdrejo, brez takega namena. Človeku hočeš pomagat, dobiš pa nazaj udarce. On rabi reklamo, ta, katerega izdelke sem mu ponujala ima dovolj dela, ne rabi še njega. Kako so lahko ljudje tako neuni, res ne vem. Jaz sem pa še bolj, ker jim nasedem. Nič, dost mam vsega, grem na terapijo iz bruhanja, saj je to edina stvar, katera mi sedaj paše.