Članek
Bila je vedno sama
Objavljeno Jul 24, 2014

Ljudje govorijo, da biti sam in osamljen ni isto. Ona je to vedela. Kot otrok je bila velikokrat sama, venda ker se je znala pogovarjat sama s seboj v mislih, kjer je imela dolge pogovore, kateri so bili v resnici monologi ni nila nikoli osamnljena. Nekaterih stvari ni hotela početi, zdele so se ji otročje in je niso zanimale, vendar so bile druge stvari, katere so se drugim zdele otročje zanjo pomembne. To je bilo tudi igranje same s seboj. Vsi sošolci in sošolke so bili poparčkani ali pa so se dali celo v skupine, no imeli so enega ali več najboljših prijateljev, ona pa je bila vedno sama. Kmalu je ugotovila, da je tudi sama dovolj močna, da lahko preživi, prav zato se je še bolj odmaknila od drugih in ni rinila vanje, saj tako naj bi jih odbijala. Ko so se mogli v vrsto postavit po 2 in 2 je bila ona brez para, če pa ga je že imela, ni se z osebo nikoli držala za roke. Zakaj, ker je bila "strupena" in so se vsi bali, da bi jih okužila. Vse to je sprejela, oprostila, vendar ne ve, če bo kdaj pozabila. 

Malo bolje se ji je godilo v srednji šoli, ko je imela nekaj deklic s katerimi se je družila in so med odmori za malico včasih pobegnile v bližnjo slaščičarno na sladoled. V celi srednji šoli, ko imajo ljudje ogromno neopravičenih ur, včasih jim manjka samo ena ali dve in so že deležni izpisa ali pa ga celo izpišejo, ona ni imela nobene neopravičene ure. Ne, ni bila najbolj vzorna učenka, segala je nekje v povprečje. Ne, res ni bila taka, kot so bili ostali sošolci, bila je drugačna. No, v srednji šoli je doživela tudi prvega fanta. Pravi, da temu ne more reči prva ljubezen. Misli celo, da se je je celo usmilil, da je bil z njo. No, bila sta skupaj kar nekaj časa, da sta se spoznavala, vendar nista bila niti v pravi vezi. Vsega je bilo konec, ko jo je vprašal, če gre z njim na cigaret in ga je ona začudena vprašala, če kadi, saj prej ni zavonjala vonja po cigaretih, verjetno zaradi kopice parfuma in umetnih vonjav na njegovih oblačilih. No, od takrat je veljala, da sovraži kadilce in veza je bila prekinjena za vedno. Ker je hodil on tudi na isto šolo, sta se videla še nekajkrat, vendar brez kakršnegakoli resnega stika, niti pogovarjala se nista več. Misli, da ga je potem, ko sta oba zapustila srednjo šolo, videla še enkrat. Sama je bila v tej vezi deležna samo poljuba, medtem, ko so njene sošolke že imele prve spolne odnose in so se hvalile z njimi. Tudi ona si je želela fanta in vezo, vendar je ni in ni bilo, kar je bilo po eni strani dobro, po drugi strani pa slabo zanjo. 

No, po srednji šoli je šla na fakulteto, spoznala fanta, imela prve spolne odnose z njim in od takrat je šlo pri njej na tem področju samo dol. Čeprav je bila nedolžna, da je bil on njen prvi, je vedela, da to, kar doživlja z njim, ni tisto pravo. No, zaljubljena v njega ni bila, v nikogar sploh ni bila zaljubljena do sedaj, čeprav je imela tudi nekaj resnih vez. Nikjer ni bilo tistega waw občutka. Čeprav se je iskala, iskala užitek, menjavala spolne partnere, pravega užitka ni našla. Ni bilo tistega nežnega razvajanja, katerega si je želela, ni bilo. Ničesar ni bilo z nobenim, ne spolnim ne s fantom, s katerim naj bi imela več. Čeprav je nekaj iskala, veliko doživela in preživela, ni našla tistega, kar je iskala, ni našla užitka. Prav tako pa je zgubila tisto nedolžnost, ki jo je imela v osnovni šoli. Želela si je nekoga ob sebi, želela si je njegovo pozornost, ni hotela biti več sama, saj se ni znala več pogovarjat s seboj in bila je vedno bolj osamljena in vedno težje je bilo čakanje na karkoli ali kogarkoli. Čakanje ji predstavlja poblem. Če je sama je osamljena in ne ve kaj naj dela. No, tega niso krivi samo partnerji, taki in drugačni, ampak tudi svetovni splet. To jo druži z drugimi, vendar jo tudi drži na varni razdalji pred nimi. Upa na boljše čase in da se bo kmalu tudi to spremenilo, da bo bila spet tako nedolžna in srečna sama s seboj kot v osnovni šoli, ko se je sprijaznila s svojo usodo, katero si je naredila lepo, mogoče lepšo, kot če bi bila s kom pijateljica.

Da, bila je vedno sama, in še vedno je sama. Vendar včasih ni bila osamljena, sedaj pa je tudi osamljena v svetu povezav, v svetu virtualnih prijateljev, v svetu, ko nihče ne more biti sam in osamljen, je ona ravno to.