Članek
Obeski
Objavljeno Jun 10, 2014

No pa dajmo. Nimam pojma, zakaj sem dala ta naslov, pa tudi nimam pojma kaj bom pisala. No, če tako pogledamo, sem napisala že kar nekaj, čeprav vse izven konteksta, ampak napisano ne. No, tudi tako nakladanje so po svoje neki obeski in priveski, s katerimi zapolnimo prostor, katerega nameravamo zapolniti, čeprav nimamo pojma s čem zapolniti. Take obeske uporablamo velikokrat, saj se včasih zgodi, da govorimo dolgo časa, v resnici pa ne povemo nič, oziroma bi bistvo vsega povedanega lahko povedali v dosti krajšem času. Taki obeski, priveski, mašila, ali kako se jim že reče, ne pokažejo drugim, kako pametni smo, prej ravno obratno, in sicer, da nimamo pojma o tem o čemer govorimo. No, tudi jaz sedaj nimam pojma o čem govorim oziroma tipkam, čeprav to počnem že kar lep čas. Tako je to. Vsak je zgubljen v svojem svetu in išče pozornost pri drugih, se jim prodaja. Misli, da se bo bolje prodal, če bo povedal ogromno o sebi in tako našteva vse svoje dosežke, vendar obenem pozablja na čas. Čas je zelo dragocen. Lahko imamo ogromno znanja, priznanj, izkušenj, vendar če sogovorniku vzamemo preveč časa, potem se zagotovo ne bo odločil za vas, ampak se bo verjetno za nekoga, ki ima manj izkušenj, vendar jih zna predstaviti na pravi način. Človek se prodaja vsakodnevno, ter bolj, ko se znaš prodati, več možnosti imaš, da te izberejo. Najmanj možnosti imaš, če dolgoveziš, bolje je povedati vse kratko in jedernato. No, sedaj se bom poizkusila spomniti dva oglasa, ki bosta govorila isto, vendar na drugačen način. Odločite se za tistega, na katerega se bi prej javili in če vas bo res zanimalo, vam povem več o temu. 

Bi radi pripravili zabavo za prijatelje, vendar ne znate kuhati? Za vas imam rešitev. Ponujam vam kuharske delavnice pri vas doma za vas in vaše prijatelje, da se boste skupaj naučili kuhati in se ob tem še prijetno zabavali. 

Pripravljate zabavo za prijatelje? Bi jih radi presenetili s svojimi kuharskimi vragolijami, vendar ne znate kuhati? Imam rešitev za vas.Povabite svoje prijateleje na zabavo, ter povabite tudi mene. Vsem skupaj bom pokazala nekaj trikov, s katerimi boste osvojili svoje bližnje in prijatelje na vseh zabavah, katere boste še organizirali. Poleg kuharskega znanja vam ponujam tudi obilo zabave, to pa je seveda bistvo zabave. Ne skrbite. Preden boste povabili prijatelje bomo skupaj določili jedilnik in če boste želeli skupaj tudi opravili nakupe. Ste za tako dogodivščino?

No, kateri oglas bi izbrali, tisti, ki pove vse kratko in jedernato, ali tistega, ki vsebuje ogromno obeskov in priveskov? Pa bi se res udeležili tovrstne zabave, torej bi se odzvali na oglas?