Članek
Ustvarjanje
Objavljeno Jun 03, 2014

Velikokrat, ko ravno ne dežuje ali sneži, vzamem fotoaparat v roke, se sprehodim po dvorišču, no kar po parceli, gor in dol in poslikam zanimive detajle. Všeč si mi cvetovi cvetlic, cvetovi dreves, plodovi, živalce, oblaki, vse, resnično vse, kar ima svojo vrednost. Moje slikanje in risanje je obupno, zato raje ustvarjam z besedami in ulovim trenutke s fotoaparatom. Tudi za fotografiranje je potrebno veliko znanja, jaz pa pritiskam samo tako, ker so mi stvari všečne in jih rada ulovim za dalj časa. Ne upoštevam veliko pravil pravilne fotografije, saj itak ne poznam jih, se pa potrudim, ko mi kdo omeni katerega, da ga vtaknem v svojo fotografijo, ni pa nujno, da v vsako. 

Mojega risanja in slikanja raje ne omenim, ker to je višek moje umetnosti, ki je nikoli ne bom osvojila. Slikanje pa tudi ni nanašanje barv na platno, no to pa znam početi, ampak kaj bi se važla, saj to pa res zna vsak, tudi otroci, no oni še najbolj. Otroško pacanje je najčudovitejše, umetnine najbolj nedolžne in imajo največji pomen. Ne pa tako kot pri meni. Na platno vržem dve barvi in sem že slikarka. Eh no, to ni možno nikjer drugje, samo pri meni. Risarske podvige pa bom raje preskočila, saj ponašanje z negativnimi stvarmi ni bistvo mojega članka. 

Raje preidimo na ustvarjanje z besedami. To je umetnost, ki nima meja. Vsaka črka je pomembna, saj iz črk sestavljamo besede, iz besed stavke, iz stavkov pa nastanejo čudovite stvari. Kot že ugotavljate pišem blog, pričela sem tudi s pisanje knjige, ki se je klaverno končala, saj je nekje med drugimi datotekami izgubljena v času, času, ki se premika naprej in če nisi v stiku s časom te povozi. Vendar imam upanje, željo, da knjigo dokončam, to moram dokončati, ker toliko projektov sem že pričela, ter jih ne dokončala, da ni za verjet. No, nekoč bom tudi nedokončane projekte dokončala. Poleg pisanje bloga in knjig sem nekaj časa ustvarjala še poezijo. Pisala sem pesmi. Ne vem, če so bile dobre ali ne, vendar jih imam v enem zvezku, no en zvezek je poln, drugi poln napol, nekaj pesmi pa sem tudi objavila na portalu Pesem.si, mogoče bi jih še našla, saj sem jih psala lani decembra in letos januarja.

Konec januarja pa se mi je ustavilo čisto vse. Na noben način ne morem ustvarjati, no razen s pisanjem tega bloga, s katerim se trudim in trudim in trudim, vendar ne gre. Kakšen dan nimam čisto nič idej kaj napisati, niti pikice ideje. Takrat ne nastane noben blog, ali pa je objava takšna, da nima niti glave niti repa. No, tudi kuhanje je ustvarjanje, vendar moja kuharska stran že nekaj časa počiva, pač ne morem nič pametnega objaviti in zato molčim in nič ne objavim. Tudi moje ostale strani stojijo. Na moji strani na FB z naslovom My way to, sem objavljala misli, vendar nič več, saj nimam idej kaj naj objavim, nič me ne spravi v pogon, da bi napisala, nič ne gre. Upam, da bo kmalu bolje, ter se bom ponovno prebudila, do takrat pa bom životarila in upala, da vseeno naredim dovolj, čeprav vem, da ne. 

Za konec pa še nekaj fotografij od včeraj.