Članek
Nisem dovolj dobra! Začaran krog!
Objavljeno May 04, 2017

Vao, opazila sem, da je moj blog bolj bran, če je naslov negativen! Zakaj? Nam je potem res lažje sprejet naše življenje, našo nepopolnost? Ker roko na srce, nihče od nas ni popoln! Je pa res, da smo vsi unikatni!

Čez praznike moje počutje ni bilo najboljše in ne nisem bila bolna ampak sem ponovno šla čez eno takšno transformacijo, ki je zamajala moja tla pod nogami. Sem pa opazila, da so moji temelji sedaj že dovolj močni, da te sunke, potrese, ki jih povzroči transformacija prenesem veliko bolj odločno in samozavestno kot sem jih v preteklosti!

Ko sem v tem procesu transformacije, se jezim na ves svet in se sprašujem zakaj ravno jaz? Zakaj sem ravno jaz deležna bolečine in vseh negativnih čustev? Ko pa gredo ta čustva mimo, seveda ovrednotena, ne pretvarjam se, da jih ni, ne tlačim jih v sebe ampak jih spustim na površje. Sama sebi dam dovoljenje, da čutim to kar čutim. In to je potem tisto, kar prinese osvoboditev in nova spoznanja o sebi in o svetu. Ko dam svoj ego na stran in si samo dovolim biti ranljiva!

In kaj sem spoznala skozi sedanjo transformacijo? Da še vedno verjamem, da nisem dovolj dobra! Sebe nenehno primerjam z drugimi in iščem potrditev. In....ta,ta,ta,ta sama sebe obsojam in kritiziram in potem še iščem ljudi, da bi me kritizirali in obsojali. To je najnovejše spoznanje! Veliko bo potrebno še pretapkat in hvaležna sem za svoja občutja in za vse aha momente. Hvala vesolje! Kako je lahko še boljše? In kako sem lahko še boljša verzija sebe? Kakšna sprememba in doprinos sem lahko v svetu? 

Objem,

Klavdija

V različnosti smo vsi popolni :(

Hvala!

Samokritična sem še preveč! Gre bolj zato, da si dovolimo biti ranljivi in priznamo najprej sebi, da nismo popolni in da pridejo tudi dnevi, ko bi najraje vse poslali k vragu!

Dovolj si samokritična,da si po meni na dobri poti. Dober zapis!:)*