Članek
Zakaj Zakon privlačnosti ne deluje?
Objavljeno Oct 07, 2015

Eno izmed ključnih spoznanj, ki sem ga doživela  včeraj je ta, da sem končno doumela zakaj Zakon privlačnosti ne deluje pri vseh. Že zelo dolgo vem, da je naša podzavest tista, ki nas (zaradi naših prepričanj) zavira pri doseganju naših ciljev, nisem pa še imela te priložnosti, da bi ZAVESTNO  spoznala kako je ravno ta naša podzavest odgovorna zato, da Zakon privlačnosti ne deluje pri vseh. Kaj to pomeni? Veliko ljudi ima določene gumbke, ki se jih sploh ne zaveda.  Npr: Če se na vse pretege trudite napredovati v službi in namesto vas napreduje nekdo drug, se morate vprašat kateri gumbek  je tisti, ki vam dejansko preprečuje napredovanje. Je to mogoče strah pred odgovornostjo ali strah pred tem, da niste vredni napredovanja? Ko nečesa ne dosežete poglejte kaj je v ozadju in bodite pozorni na to kaj čutite v telesu.  Velikokrat je tudi kakšen dogodek iz preteklosti povezan s tem, da v življenju obtičimo na nekem mestu in se ne moremo pomakniti naprej. Sami teh gumbkov ne znamo vedno prepoznati saj se naša podzavest  na vse pretege trudi, da ne bi ničesar spremenili in nas zna odlično prelisičiti.

Moji gumbki so, da nisem vredna, da nisem dovolj dobra, da si ne zaslužim biti ljubljena, da nisem varna...in  danes sem začela delati na teh gumbkih.  Saj sem vsa ta leta brala knjige, poslušala webinarje, izgovarjala pozitivne afirmacije, šla na terapijo ampak žal to ni bilo dovolj - vsekakor je bil pa to odličen začetek moje osebne rasti - nekakšna predpriprava. Sem pa vedno čutila, da še nekaj manjka.

Pred časom sem si izoblikovala tudi jutranjo rutino. Zjutraj, ko se zbudim, delam vaje pred ogledalom, si ponavljam pozitivne afirmacije. Sedaj to delam že več kot dva meseca. Na začetku, ko sem začela mi je vedno zvonilo v levem ušesu ampak sem nadaljevala in zvonenje je po kakšnem mesecu nehalo samo od sebe. Potem sem opazila, da ko si govorim pozitivne afirmacije, da sem vredna ljubezni in pomoči, da je povsem varno, da sem ljubljena in da skrbijo za mene, se v mojih prsih in grlo nabere ogromno enega občutka strahu in tesnobe…začutim ogromno težo, ki mi pritisne na prsi…na začetku sem ta občutja pustila, nisem se sploh zmenila za njih. Ko sem omenila svoji mentorici  (life coach), kaj čutim mi je povedala, da s tem, ko ponavljam te afirmacije obudim ravno svoje gumbke (da nisem vredna, da si ne zaslužim biti ljubljena). Danes zjutraj tako potem teh občutkov nisem spregledala ampak sem jih sprejela. Sem uporabila metodo EFT in sem tapkala na tem strahu, tesnobi…verjetno bo nekaj časa še potrebnega, da se v celoti teh občutij osvobodim ampak pomembno je, da sem stvari ozavestila.

Torej sama bi lahko ponavljala te pozitivne afirmacije še leta in leta in lahko, da ne bi bilo nobenega učinka. Zakaj? Zato, ker bi sama spregledala, da se izogibam ravno tistim občutjem, ki so odgovorna zato, da se ne pomaknem naprej.

Verjemite, Zakon privlačnosti definitivno deluje, če želimo, da bo deloval tudi za nas, moramo najprej sprejeti in se nato z raznimi tehnikami osvoboditi naših gumbkov na podzavestni ravni, ki smo si jih izoblikovali tekom življenja.

Sama sem vsak dan hvaležna zato, da imam to priložnost osebnostne rasti, ki mi pomaga pri tem, da postajam oseba kakršna sem si vedno želela biti. Zavedajte pa se, da smo odnosna bitja in definitivno  je pomembno, da imamo ob sebi ljudi, ki nas spodbujajo, motivirajo in verjamejo v nas, tudi ko mi sami ne. Včasih je to fant, mož, prijatelj lahko pa si poiščete tudi life coacha.

Veliko ljubezni in hvaležnosti vam želim,

Klavdija H.