Članek
Kazenjsko strašenje je kontra produktivno
Objavljeno May 04, 2016

Sporočila, v katerih, je zajeto kazenjsko strašenje!

Da sem uspel pod nujno za nekaj dni v Domovino Slovenijo v moj kraj Šentjur, mi je bila podana prilika pridobiti nekaj mnenja v soseščini kako slovenski Narod v sedanjih časih še prestaja ves političen direndaj, ki nima niti repa niti glave, a vendarle gobec na široko odprt kako bi vsaki cent požrl tudi od kmetice, če je nabrala nekaj regrada za svoje prijatelje.

Skoraj, da ni bilo mogoče verjeti kako nemočno je postalo t...o slovensko ljudsto in po vrhu še do pet prestrašeno. V letu 2015 v jeseni, je javna uprava Šentjur, razposlala šentjurskimi občani sporočilo z kaznjsko grožnjo v kolikor se ljudje nebi priključili v roku pol leta od datuma sprejema obvestila na čistilne javne naprave.

Ko sem prišel z sosedim v kontakt in so mi pokazali to nikakeršno zadostno urejeno kanalizacijo, saj je iz kanalizacije močno smrdelo po alkaliji in sem se vprašal, kaj je v tem slovenskem sistemu še sploh na mestu. Rekel sem sosedim, da bom napravil en termin z osebo na javni upravi, katero sem kontaktiral že iz Nemčije, kar sem naslednji dan tudi storil! Nakar mi sosedje rečejo;«ja vi boste poslušani, ker pridete iz Nemčije za nas je pa tako, če se pritožujemo ali upravičeno zahtevamo, nam pa drugič nasprotujejo in nagajajo«

No upajmo, da bo vse tako kot mora biti saj je komunala dolžna sprva svojo primarno delo strokovno zaključiti in šele zatem nastopi sekundarno iz strani stanovnikov, ki bi se naj morali priključiti na odtok, ki pelje v čistilne naprave! Opravil sem pogovor z ustrezno osebo na komunali za infrastrukturo in je ta oseba še samo rekla, da je to moja osebna volja ali ostanem pri greznici ali pa se priključim na kanalizacijski vod čistilnih naprav, z dopolnitvijo, češ nobeden me nemore prisiliti. Še v isti uri sem dal to sporočilo tudi na znanje sosedi, in stem še za enkrat ustavil zahtevajočo izsiljevanje z podano kazensko grožnjo, ki je postala brez vrednostna!

Oseba na komunali je bila zelo vzgledno prijazna, komunikativna in upam da tudi za vse ostale, ki jo kontaktirajo, kar bi bilo lepo, če bi veljalo to za celo Slovenijo!

Franc Jazbinšek