Članek
Slovennski narod ne more slediti časau!
Objavljeno Dec 02, 2015


Tudi Đdamij bo del slovenske verne kultuire!


 Eno je nacionalni ponos celo morda slovenski patriotizem in drugo je razvoj časa, kateremu bo Slovenija morala slediti, da bo vsa drugačnost, kot jo slovensko ljudstvo zmore, dobila svoje ustrezno častno mesto. Kulture, ki prihajajo v slovenski prostor, naj bi bile doprinos nadgradnje sedanje skorajda uničene slovenske kulture in podale  dodatne verne pripadnosti v kontekstu strehe miru!

Na žalost se zadnjih 70 let ni v to smer kaj podobnega zgodilo, temveč povsem nasprotno! Slovenska kultura je močno opadla prav zaradi priseljevanja iz x Jug. čemer ni vse njimi za prištevati in poglavitno da se je slovenska kultuura tako izničila se prišteva prav slovenskemu ljudstvu!


 Slovensko ljudstvo postaja vse bolj ksenefobično in do svojih sodržavljanov močno šuvenistično, kar jih karakterizira, kot egoiste prezirneže z močno nevoščljivostjo, skoraj, da bi lahko rekel, da so postali sami sebi v napoto bolj kot pa priseljencem! Dobro vemo, da je Slovenija rabila po drugi svetovnio vojni veliko število delovne sile in si jo je pridobila iz vseh nekdanjih republik Jugoslavije. Največ jih je prišlo prav iz bosne, Črne gore pa tudi iz Srbije. Dejstvo je, da so v večina priseljencev se vedno bolj integrirali v slovensko kulturno življenje naučili slovenskega jezika, otroci pričeli hoditi v slovenske šole, kar jih danes karakterizira slovencem istovredne.


 Sabo so prinesli pa tudi svojo kulturo in njihove običaje kar slovenijo doneklje tudi bogati. Ko pa nastane potreba po duševni hrani. ki jo predvsem muslimanski narod v svoji veri čuti, je pa potrebno razumeti, da si želijo dominicil takšnega vernega sproščanja, ki jim bo podajalo popolno verno zadoščenje. Zato gradnja ene Đamije ali tudi več v slovenskem prostoru naj nebi smelo kogar koli motiti in mu podajati misel kako bo njegovo verno prepričanje ogroženo. Nasprotno je lahko učinek. Kajti samo, ko človek dobi občutek konkurence, se bo prizadeval, da se njegovo prepričanje o svoji vernosti nebi izplahnelo.


 Zato vse ostalo kar trenutno slovensko ljudstvo z negativnimi parolami proti gradnji Đamije pelje je protiproduktivno!  Đamije se bodo gradile vere se bodo medsebojno povezovale. In, če ljudstvo nebo več nasedalo politično usmirjenim enostranskim sovražnim parolam, Bo pa verna streha v času potrebnega sodelovanja pričela dobivati moč, kako čimbolj skrbeti za mir na tem svetu, kar je ves čas do sem še prav  obratno! Želimo si mir na našem planetu in tolerirajmo drugačna verna prepričanja kot jih imamo sami, pa nam po v srcu toplo  in v duši lepo!