Članek
CERAR IN NJEGOV SIGURNI NAPREDEK
Objavljeno Dec 01, 2015

Ko Cerar, govori o napredku, stem pa ne pove v katero smer gre ta napredek?


 Seveda napredek je ralativnost, kakšen cilj si kdo zastavlja. Kakor že dolgo časa za Slovenijo izgleda se Cerar bliža vse hitreje k svojemu cilju napredka, kateri ga bo na koncu tudi pokončal. Pokončal zaradi naivnosti večje večine slovenskega prebivalstva posebno še autohtonih Slovenk in Slovencev. Iz generacije v generacijo se je mentaliteta slovenskega naroda z dodatnimi državljani iz x jug. spreminjala v vedno slabši mentalitet. Danes je slovenska kultura na psu brez vsakeršnih vrednot. Stem pa ne pomeni, da so krivi samo doseljenci, da je slovenska kultura povsem izplahnela.


 Odgovornost, ki bi jo moral nositi vsak posamezni slovenski državljan za sebe in nič majn za družbo, v kateri živi, je to svojo odgovornost naivno prepustilo vladnim osebjem, kar je to dodobra izkoristilo in skrbelo le še za svojo ožjo Kliko. Danes ni dela zadosti, mladina se naslanja na "mama hotel" in stari ljudje so še samo njihovega premoženja vredni, stem pa v veliko napoto mladimi! Krivec je dokaj jasen in to je ljudstvo samo, ker ves čas ni zaupalo pragmatičnim ljudem, intelektualcem življenske prehojene poti, ki so se spoznali na strategijo dela, gospodarstva, socijale in predvsem so   idealisti z vizijonami, ki si upajpo tudi kaj reskirati.


 Zelo dober primer, je bil “Ivan Kramberger” in njemu podobnih je kar nekaj v Sloveniji, če bi se slovenski narod znal zavedati, da ga slovenska Cerar-jeva akademična plagijatna klasa, brez trdo prehojene življenske poti, kot vladno osebje ves čas izigrava in uporablja kot material, bi mu morala že zdavnaj nazaj rdeča lučka utripati in mu signalizirati, da je zadni čas še sploh kaj v dobro sprementi. Pravi kandidati, kot je bil “KRAMPERGER” in številčni drugi, ti ljudje niso imeli časa za študije in ti ljudje tudi nimajo plagijatnih falsifikatnih znanj.


 Ti ljudje imajo vse potrebne življenske izkušnje, kako lahko prideš do karjere, ki negre samo samemu sebi v korist temveč predvsem v dobro vseh. Prav ti ljudje vedo kaj se pravi zvesto slediti delu ustvarjati dohodek in oprezno gledati na izdatek, kako si ustvariti rezerve za nepredvidene kritične momente, ki so v toku življenja vedno prisotni! Sestav vladnega osebja z samo takšno strukturo ljudi je pa lahko recept za saniranje ene tako močno akademsko zavožene vlade, kot se je to zgodilo Sloveniji.


 Strokovnjakov za opravljabnje ratzličnih resorjev je več kot dosti in nadzor, da bo delo maximalno dobro opravljeno pa rabi pravo vladno vodstvo, kar nikakor nesme biti osnovni pogoj akademska izobrazba! Ko bo to slovensko ljudstvo enkrat dojelo in tem primerno ukrepalo, se mu pa lahko pričnejo uresničavati njegove želje, za pravičnejšo lepšo bodočnost, ki si jo večina slovenskega prebivalstva že več 10-letja želi!


 Lep pozdrav iz Baden-Württemberga-Deutschland

Franc Jazbinšek