Članek
Nemčija je najhumanejša in naj solidarnejša Država na svetu!
Objavljeno Aug 29, 2015

DANES BEGUNCI JUTRI NAŠI SODRŽAVLJANI - VSI SMO SAMO LJUDJE!

 

 

vzdušje pri nam v Nemčiji glede beguncev  je sicer mešano, ampak hvala razumu še veliko večinskem delu nemškega naroda, ki si je uzel za prioritet nalogo beguncem pomagati. Primer je šel celo tako daleč, ko je Oblast hotela prepovedati eno manifestacijo z piknikom, kako na človeški način sprejeti begunce v kraju “Heidenau” in je nemški Narod vkljub prepovedi organiziral sprejem in napravil Piknick za sprejem tujcev. Na kraju je bila ta manifestacija pod pritiskom nemškega ljudstva dovoljena in je prišel celo sam notranji Minister te pokrajine na kraj manifestacije, da pozdravi begunce, odkoder ga je pa njegov narod  nagnal, ker je sprva prepovedal manifestacijo. Takoj je moral zapustiti to mesto.

 

 

Temu se pravi odločnost in pogum, da lahko tudi pravica zmaga! No tako se pokaže kako lahko Politika mimo interesov in zahtev ljudstva dela napake. Prav tu, ko jaz živim imamo na več tisoče beguncev in dobijo nepopisno veliko solidario pomoč ne toliko od politikov kot od nemškega naroda direktno. Ta pomoč me spominja na moj prihod pred 46-tinštrdesetimi leti v Nemčijo-kraj Kotntal pri Stuttgartu, ko sem bil deležen nepozbne pomoči! Lepo je živeti v deželi, kje ima humanost in solidarnost prvo mesto in to celo v svetu. Prav to želim mojim sonarodnjakom v Sloveniji, da pokažejo, da so v večina še normalni slovenski Narod in naj pomagajo kolikor se pač da beguncem, saj se bodo v večina le tranzitno zadrževali v Sloveniji in tako odnesli lepe sposine iz Slovenije na svoje teške čase.

 

 

Vedno sem bil pristaš pozitivnega gledanja na kritične momente in vidim vedno znova, da je to sila sile naravne selekcija, kje Politika verzaga! Res je tudi, da bodo vedno takšni, ki bodo kurili ogen, kar momentalno tu in tam pri nam počno in stem demonstrirajo njihovo zlobnost. To počnejo že ves čas tudi politiki širom sveta in predvsem še posamezni extremisti, katere lahko najdemo v vsaki naciji!

 

Slovenke in Slovenci in vsi slovenski državljani, dobili boste priliko dokazati vaša resnična čustva do beguncev in napravite vse kar vam bo v moči, kako jim olajšati vse do sem nastale bolečine, ki jih morajo begunci neizogibno prestajati, ker so njihovi oblastniki politiki verzagali v svoji požrešnosti in stem pozabili na svoj Narod, kamor jih sedaj moč naravne selekcije sili, kako si rešiti še svoje golo življenje! Slovenski Narod bodite ljudje in zatrite v svojih krogih pošastna izročila posameznikov, ki vidijo le samega sebe!

 

Lep pozdrav iz Baden-Württemberga v prelevo Domovino Slovenijo!

 

Franc Jazbinšek