Članek
Humana Globalnos, bo obarvala tudi Slovenijo
Objavljeno Jun 02, 2015

Ker ni slovenski Narod politično zadosti angagiran, deluje princip udri ga!

Slovenija je polna dezinteresiranosti, kar se politike dotika in se nebi smeli ničemer čuditi in si postavljati vprašanja zakaj je tako kot je? Slovenski politiki, kot vladi, ste omogočili dokaj lahko delo, kako se poslužiti z vsem ustvarjenem davkoplačevalskem denarju. Ljubljana je država v državi, ki skrbi za dober standart. Številčno preteranih institucij od vlade navzdol z ogromnim potencijalu odvečnih državnih uslužbencev in svetovalcev podaja neučinkovite rezultate. Vse nezalužene pokojnine na eni strani in na drugi neznosno niske, ki nezadostujejo za nomalno preživetje skrbijo za duševno nerazpoloženje. Vso to nezadovoljstvo je metastazno širenje po žirom Slovenije, kar ni moč več ustaviti in širi šuvenizem deskriminacijo. In še vedno niso ljudje u stanju prav nič sprmeniti!

Tako se tudi meni postavlja vprašanje ali stojim z mojo miselnostjo še zadosti močno ob svojem slovenskem narodu, ali se to samo meni dozdeva, da je to potrebno, česprav nisem nikakeršen excentričen patriot. Ko večkrat razmišljam kaj vse bo še moral ta moj slovenski narod doživeti še v smislu globalnega razvoja, pa dobim občutek, kot, da bo preorani slovenski Narod in na novo zasejano bitje, ki z slovenskim narodom nebo imelo več kaj veliko skupnega. Le še hlapčevstvo bo ostalo v korist tujih družb, ki se bodo vse hitreje vormirale na slovenskem geografskem področju. Pa se mi zopet postavlja vprašanje? A je bilo to resno potrebno, da se niso uspeli pridobiti svobodo na v vpogled nekdanje austroogerske kulture, saj je za pridne Slovence veliko pomenila.

Pa se podaja odgovor; na kakšni osnovi bi si pa lahko to zagotovili, če so preferenčni študentje zažli v akademične tokove z svojo izobrazbo, da se lahko še samo z tujkami sporazumevajo budale med sabo, ki so pa v vseh 10-letjih pozabili popolno na svoj proleterski delovni Narod in prepustili času svojo usodno pot, brez, da bi se čemerkoli resnično intenzivno uprli. Ta vmesni čas je opravil pa veliko dela in podal v slovenski prostor multi kulti in podaja postopoma še naprej, kje mu tudi konca ni za pričakovati. Posledično, da se proleterska klasa ni v tem globalnem smislu časa razvijala, še majn pa prilagajala so postale razpoke v družbah z extremnim šuvenizmom egoizmom sebičnostjo preziranjem in celo sovraštvom. Nobena politika do Sem, ni uspela popeljati dijalog med svojim ljudstvom kako drugače sploh nebi bilo mogoče in jih postopoma pripraviti na etične spremembe. Saj čas je nemogoče ustaviti in stem razvoj človeštva, ki ga usmirja standartni magnet. Informatika je opravila svoje in ljudje ji pa sledijo kot muhe, ko zavohajo svojo hrano. Pritok ljudi z vsejh koncev sveta si išče pot v prijetnejšo prihodnost in tudi z rizikom svojega življenja, če nebo uspel priti na cilj. Nacionalni patriotizem v svetu vse bolj izumira in to bo doletelo tudi Slovenijo. Kako ljudem dopovedati, da se bo potrebno navaditi imeti za soseda neglede na barvo ali nacionalnost ali je priden ali celo kriminalno nagnjen. Vse to bo postalo vsakodnevnost tudi v Sloveniji.

In najpomembnejše vprašanje se pa zastavlja; “kaj bo še od te Slovenije ostalo pri vsem kompleksnem sestavu vseh vrst narodnosti”? Moj odgovor bi glasil takole; "če bi akademičnost ne nosila na vpogled svoje izobraženosti toliko povdarka na vsemogoče tujke, ki jih večina slovenskega naroda sploh nerazume, bi lahko ostalo Slovencem edino še slovenski jezik, kar je pa tudi najpomembneje, da se stem karakterizira narodna nacionalnost, kot Slovenija in stem slovenski Narod neglede iz katerega kota planeta so prispeli v slovenski prostor. To bi bilo na mestu in pa predvsem demokratično. Samo slovenščina še lahko obdrži težo nacionalnega ponosa, komu bi bilo še to potrebno. Seveda le v smislu globalnosti vsega človeštva tega planeta. Stem se bi dala odpraviti vsaka neprimerna opaska katere danes skrbijo za vso človeško medsebojno sprtost!

Da sem sam tega globalnega življenja prisoten že domala polstoletja in vidim obogatenje moje duševne, širine ob vseh različnih narodnostih, saj mi niso oduzele mojega slovenskega jezika, bi močno želel vsem tistim, ki drugače gledajo kot jaz, na razvoj časa, in človeštva, da pričnejo vsaj z toleranco, katera jim bo ušparala drugače veliko neprijetnih trenutkov, če nebodo uspeli tolerirati drugačnost. Ego in sebizem sta strup za globalno življenje in globalnemu življnju se ni moč izogniti. Hiša Slovenija je zadosti velika za vse, ki že v njej živijo in še za humano pomoč beguncev, ker bežijo od njihovih diktaorjev, kako bi si rešili življenje. Pa razmislite malo slovenski Narod, kako daleč ste že pogotovi in koliko je potrebno še utrpeti da boste lahko razumeli, da vas vodi napačna vladna skupina kateri ste predali važo zaupanje!

Franc Jazbinšek