Članek
Sakralnost Multi Kulti tudi v Sloveniji
Objavljeno May 07, 2015

 

Pričetek gradnje ĐAMIJE v Metropoli Slovenije!

Čemu toliko razburjanja glede Đamije? Izvolili ste župana porekla Srbije in on je pač uredil to kar ljudem majnšini v Sloveniji pripada. Sakralnost je nekaj povsem umnevnega, da služi vsemi, ki niso ateisti za pozitivno duševno uvrednoteno življenje. Če bi bila Država Slovenija tako nastavljena, kot je Srbija, bi Župan Jankovič moral iz licu mesta zapuatiti svoj položaj župana, pa hvala, da temu ni tako!

 Primer mojih staršev, ko smo živeli 50-tih let še v Srbiji Aleksinački Rudnik; Starši so prodali hišo v Sloveniji in kupili hišo v mestu Aleksinc, nato nekaj let pozneje prodali Rimo katoliški cerkvi v Nišu. V tem momentu, ko je UDBA to zvedla je zgubil oče iz licu mesta službo in državno stanovanje, ki smo ga imeli na Aleksinačkem rudniku. Iz naše hiše je postala cerkev katera bo služila velikem številu slovenskim familijam kar mislim, da je povsem na mestu.

 

V vsaki državi predstavlja izven svojih vernikov, dodatna religion, kot nekakšno usiljevanje, čemer se neda uporekati, jo je pa potrebno toleriorati, kot prav tako ljudi, ki si to želijo. Posledično kar je moral moj oče doživeti, ko je prodal dokaj veliko hišo RKC-Niš ni vzgledno, da je zgubil službo in stanovanje, saj smo se morali čez noč preseliti v pomožni prostor v cerkev Aleksinac, ki nam je nudila zatočišče.  Slovenska kulturno naprednejša Država bo Jankoviča zasigurno pustila kot župan na svojem mestu.

 

Neumnosti so se iz strani nacionalnega egoizma in patriotizma predvsem pa močne  neratzgledanosti ljudi že vedno dogajale in se še bodo dokler nebomo postali vsi intelektualci, ki vidimo razvoj sveta dalkeč v naprej. Sprtosti glede vere so se peljale odkar že vse namišljene vere obstojajo in te so struja ali po slovensko, tokovi, ki tečejo in tečejo in jih ni moč ustaviti saj so substanca vseh različnosti po širnem svetu vsega do sem in pa še nadaljnega življenja! V toleranci in akceptanci sta dva poglavitna segmenta Demokracije. Zato na mesto, da bi nasprotovali, pozdraviti njihovo željo, da se jim izpolni in jim podajte svoj človeški blagoslov skupnega življenja tudi z ĐAMIJO!

Franc Jazbinsek