Članek
Zaupajmo vodenje glavnih resorjev Sodstvo Gospodarstvo in Finance ženskam!
Objavljeno Mar 15, 2015

Zakaj se ženske zelo teško odočijo vstopiti v politiko, bi bilo  delo psihoanalitika!

 

Večkrat sem že omenil, da se veže beseda Vokabel politika na zelo negativno miselj nekaj nepoštenega nekaj s čemer se lahko umažeš in nekaj kar ti nepusti več mirno živeti, v kolikor si se z tem vokablom “POLITIKA” okužil. Ko se podajajo vedno znova vprašanja, kaj bi bil ratzlog, da se ženski spol tako močno distancira vstopiti v politiko, ko je celo zaželjeno, da bi moški dobili malo med sabo tudi ženskega spola, pa se mi poraja misel Amerika- Western, z asociojacijo kaubojskih filmov, ko je bilo za armijo poskrbljeno z ženskimi bordeli.

 

Slovenski politiki pa vedo, da bi bilo to preveč javno saj kot politik se moraš dobro naučiti resnico prekrivati in zato bi bila to dobra ideja peljati lobij za višjo žensko Quoto, in že bi bilo vse bolj družabno v državnem zboru sploh pa v dodatnih stanovanjih, ki jih politiki dobijo kar v ljubljani. No sedaj se vsaj lahko mislimo zakaj so politiki tako šarf, da bi dosegli višjo žensko Quoto v njihovih dominantnih moških vrstah. Sedaj pa odgovor na moško erotično fantazijo. Vedno v zgodovini, kot še danes se prišteva ženskam polna porcija objektivnosti na gledanje stanja, kadar se  morajo za kaj odločiti.

 

Tukaj se jim razen parih žensk pripisuje ponos, da so ženske in da obvladajo vso potrebno zadržanost kako vsaj naven ostati vedno neokrnjene z kakšnimi koli opaskami in prisotki. One rade čistijo veš svojega najbližnjega nikakor pa umazanijo drugih. Njihova intelektuelna razgledanost prevljaduje pred pohlepnostjo, kar moški z svojo vklučitvijo v politiko še kako močno demonstrirajo svojo pohlepnost. Res pa je, da ženske katere so v politični areni dobile svoje mesto postanejo pogotove tudi  moškim iste celo še za kakšno stopnjo bolj pokvarjene, seveda samo pogotove, kot naprimer A.Bratuša, ko se je sama prijavila kot kandidatka za Brusselj. Se pravi, ko se odločiš vstopiti v politično cirkus areno, moraš bit pripravljen postati tudi pokvarjen v kolikor še to nisi bil!

 

Kateri so bili pa že prej pokvarjeni imajo toliko lažle dosešti najvišji cilj svoje karjere. Kvasit ženske kot instinktuelni nosilec odgovornosti v familiji, so z svojim ženskim spolomdokazale, da se rajši odločijo pa tudi, če je treba skromno življenje za familjarno življenje brez političnih pripadnosti, kot pa, da bi morale z lažjo si dovoliti prejemati povrhu vsega še nezaslužene honortarje in se pustiti upravičeno umazati,  kot političarke.

 

Franc Brezigar je lepo razložil v Državnem zboru b vpogled na politično Quoto žensk, in dejal, da to nio bitno, da bi moralo biti Quta z ženskami pokrita, kajti se gre za kvaliteto in ne kvantiteto. Koliko bi žensk zasedalo politične resorje ni bitno temveč kakšne? Tega mnenja sem tudi jaz z razliko, da si želom, da bi ženske predvsem matere prevzemale vse bolj in bolj resorje socijale gospodarstvo in pa finance, kar moškim v Sloveniji ves čas do sem, nikakor ne uspe tako gospodariti, da nebi bilo potrebno se še kar naprej zadolževati. Zato ženske korajža velja in pričnite vstopati v to politično areno ne na voljo močkim erotičnim fantazijam, katerih se moškim ni moč izogniti  in počistite vse nepotrebno iz politične arene!

 

Saj za enkrat še velja, da na metlo se ve bolje spoznate kot moški in tako bo prišel čas, ko nam boste ženske določale pravila gospodarstva, katera se nesmejo prav nič razlikovati od familjernega gospodarstva. Vsaj jaz vam to zaupam in sem siguren, da nas je ogromno takšnih, ki si to želimo zato še enkrat apel! Ženske samo z vašo objektivno logiko na vpogled krize katero so pa pretežno prizadjali moški je mogoče voz potegniti iz močvirja!  

 

 Zaupajmo našo domovino Slovenijo, ženskam, da jo popelje v lepšo prihodnost z objektivno  preudarnostjo!

 

Franc Jazbinšek