Članek
Slovenske banke z napačno filozofijo
Objavljeno Mar 13, 2015

 

 

ČE BOM DOBIl - BOŠ DOBIL

 

Že v čisto začetku 90-tih let je bila podana prilika skozi mojo takratno vezo na bančni liniji tukaj v Nemčiji, da bi se slovenskim bankerjem podala prava filozofija poslovanja, pa so to Slovenski bankerji striktno odklonili.

 

Ravno tako odklanjajo slovenske vlade ves čas Bruseljsko Trojko in danes se Slovenske banke z vsemi mogočimi izgovorji izgovarjajo, češ, da niso takrat  pravilno ocenjevali riziko pri potrjevanjev kreditov.

 

Razlog je pa samo eden, kako še naprej črpati davkoplačevalski denar in na drugi strani ga čarovniško pustiti usahniti in tako  prenesti na bančne oaze. Govori g. Jazbec o strestnih testih in prosto neve, kaj  bi še našteval, kako prekriti njihov način kraje, v vpovezavi z kriminalnim poslovanjem vseh slovenskih bank.

 

Guverner g. Jazbec z velikim ? komu na ljubo, bi naj z svojo umirjeno retoriko odpravil sum  vseh kriminalnih obsodb in želel prikazati nekakšno transparntnost, čemer ni mogoče slediti in se ji tudi nesme verjeti! Pri tem pa ob vsej razlagi vedno povdarja, kako so vse ostale evropske države ravnale, če banke niso bile več kreditibilne, da so bile od države vedno dokapitalizirane.

 

Ves čas zavrača, da ni bilo manipulacij česprav vemo da so bile. Krediti so se izdajali na lepe oči z visokimi provizijam. Pa naj še kdo reče, da to ni manipulacija-istovrednosti korupcije, kako priti do neupravičenega denarja! Pri nam v Nemčiji je Vlada sicer hotela dokapitalizirati med ostalimi bankami tudi Deutsch-Bank  pa je to Deutsche-Bank odvrnila.

 

Ve se zakaj podobno, kot Slovenija, ko odvrača Bruseljsko Trojko, ker si ne pusti gledati v skrivnostni kot kriminalnega poslovanja slovenskih bak. Zato je v mojem pogledu Povišani Guverner na papirju g. Jazbec kot figura grešnega kozla kako izprati umazane cote slovenskih kriminalnih bankerjev!

 

Franc Jazbinsek