Članek
Zakon o istospolnosti bi moral biti že v prvi ustavi zapisan!
Objavljeno Mar 04, 2015

Ista spolnost ni problem problem je netoleranten slovenski Narod

Ko se zadnje čase vsebolj stopnjuje še včeraj tabu tema danes pa protestni vskliki se mi podaja misel kako daleč je še vsa povprečna razgledanost večinskega dela slovenskege ljudstva. Pri vsem tem kako zakonsko določiti za oba ista spola, da bosta si pridobila pravico do zružanega legitimnega življenja nastaja med večino slovenskega ljudstva veliko nerazumevanje. Češ poročenca sta lahko samo mož in žena ali familija je lahko samo kje je oče in mati. Dokaj zaostali svet bi se dalo temu rečti! Novo poročenca ženska kot možki, ko se poročita imata željo po novorojenčkih in to z želji, da so zdravi in biološko tradicionalno usmirjeni. Da pa temu ni vedno tako,  se rojevajo takšni ali drugačni, ki so z časom pokazali svoje drugačno nagnjenosti in ti se še do danes ne tolerirajo od večinskega dela slovenskega ljudstva.

 

Pa se vprašam zakaj je ta slovenski Narod tako netoleranten. Na čemu vse to leži? In odgovor se mi podaja; na sami RKC-(Rimo Katoliški Cerkvi)! Ljudje spregledajo veliko, če sledijo samo pastirju. Svet v katerem živimo, nam bo pa le še za nekaj časa podal zmogljivost preživetja, če bomo pričeli ga tudi širom sebe razumeti. Otroci, ki so bili zaradi drugačnosti včasih celo umorjeni, kar se še danes to v predelih sveta dogaja in pa tudi pri odraslim doživljajo veliko krivico, katero morajo prenašati saj jo lahko danes poimenujemo da je to celo kriminalno! Utrpelo krivici  pri svojih najbližih že pri samih starših in ničmajn v družbi, v vsakodnevnem življenu, kar je posledica vseh nepotrebnih konfrontacij. Toleranca in akceptanca do drugačnosti je lahko samo sinteza skupnega dobra, kar se lahko zelo pozitivno izraža na družbo.

 

In Prav to majnka ves čas našem slovenskem netolerantnem nedemokratičnem narodu. Ni dovolj samo v Državnem zboru neki zakon sprejeti potrebno je, da ga Narod z dušo in telesom potrdi v vsakodnevnem življenu. V toleranci in akcepztqnci vseh vrst oblik združevanja partnerjev neglede na ime, ali je to Družina, Zakon; Familija je moč skupnosti! Zato naj bo to stvar osebja, ki se odločo za skupno življenje. Le tako bo lahko slovenski Narod doživel lepšo duševno bogato prihodnost!

ENI, KOT DRUGI, KOT TRETJI, vsi imamo iste pravice živeti na tem planetu in še toliko lepše, če se bomo med sabo tolerirali in akceptirati,

Moja volja tvoja volja naša skupna volja je naše bogatstvo!

Franc Jazbinšek