Članek
Božič za marsikoga a ne za vse!
Objavljeno Dec 21, 2014

 

 

Božič čas združavanja čustev ljubezni!

 

Vsemi, ki mi sledite in ste brali preko celega leta moje komentarje, ker niso nikakor razveseljivi se vam iz vsega srca zahvaljujem za visoki nivo kulture, saj smo uspeli demokratičnost vedno v dijalogu okvirjati, kar nas toliko bolj povezuje in pokaže potrebo obstati en ob drugemu, neglede nato, kako je uspelo politikom slovenski Narod upredeliti v tako številčne nepotrebne stranke. Predvsem pa še v teh Božičnih dnevih, ko za marsikoga v Slovenijio nebo lahko. Ob vsej nastali nepotrebni krizi, katero so povzročili sicer ne vsi pa vendarle pretežni del politikov v vsklopu z tajkuni in sodstvom, ko je bilo pisano prav samimi sebi na roko so mnogi od nas vspodbudno delovalo tudi na politike.

 

Zaželimo jim pa vsaj v duhu, da pride do njih v upanju, da bo tudi vsega hudega v bližnji prihosnosti enkrat konec. Delajmo še naprej na dialogu povezavanja vse dobrih vspodbudnih misli, kako nebi bilo potrebno mladimi zapuščati svojo dragoceno Domovino.  Vedno pogosteje dobim sporočila po E-mailu od posameznih mladih možakartje, kot tudi deklet, da jim ni več za zdržati doma, ker nimajo službe ali ker je mobig neznosen in ker se v politiki nič na bolje ne spremeni.

 

V takšnih momentih me vedno pri srcu zaboli, saj se še dobro spomnem teh občutkov predvsem pa trenutka, ko sem nekoč v daljnji preteklosti še nahranil najmlajšo 7 mesecev staro hčrkico Mirjano in  jo položil v zibelko in ji zaigral na Klavirski harmoniki še uspavalno melodijo z solzami v očeh in tako je tudi zaspala. Jokal sem še nekaj časa saj sem imel že za sabo nekaj izkušenj z domotožjem z odhodom v Austrijoin in v Švedsko, ker mi ni uspelo ostati.

 

 Tokrat sem se poslovil v trdem upanju, da bom uspel premagati vse bolečine. ki bodo sigurno z časom nastale in jo še narahlo poljubil ter se v tišini poslovil, ko je že hčerkica spala. Podal sem se z dvemi kolegi v neznano za Nemčijo. Sabo sem uzel samo osebni pribor in spoden veš. Rečeno mi je bilo, da nerabin nič več, kar se je pozneje izkazalo, da so imeli vsaj v vsemu prav v coloti pa sigurno ne, Propaganda je takrat močno delovala in še danes deluje., Zato se tu in tam pojavljam z apeli, da se je za pravice potrebno boriti doma in da tujina ni medena to od nas zunaj izven Domovine živečih vsak dobro ve, Materijalni kapital nebo noikoli nadomestil duševnega!

 

Zato mladina dajte vse od sebe, da si izborite vam pripadajoče pravice, do normalnega življenja in to doma. Tako vam bo ušparano spoznavanje krutosti širnega sveta, saj najmočnejša je moč ljubezni do domovine, če si lahko ostal doma!

Vsemi vesele in zadovoljne Božične praznike in srečno v Novo leto 2015

Franc Jazbinšek aus Baden-Württemberg-Nemčija