Članek
Kapitalizem ni izkoriščanja
Objavljeno Dec 16, 2014

 

 

Slovenski mafijski Kapitalizem

 

Ko večkrat berem in razmišljam kako močno negativno deluje beseda kapitalizem, si pridobim občutek časa, ko sem še sam hodil v službo v veliko ameriško koncerno in tudi v privatni sektor, ki je bil uspešen in delal visoke dobičke na osnovi dobrega poslovanja. Nikoli nisem pomislil o kakerkoli prezirnosti, ker je šef vozil novi marcedes Ljuxusklasse temveč toliko bolj kako bom tudi sam enega dneva se lahko pokazal z svojimi uspehi pred kolisami. Saj sem bil ves čaz za kolisami, ko priznani mojster svojega znanja in zelo zadovoljen z dobrim zasluškom.

 

Med tem časom imam že skoraj polnih 40 let samostojnosti Familjarne firme in ob zaposlovanju sem vedno gledal, da so bila plačilna razmerja v zadovolstvu celotnega tima. Le tako je mogoče pričakovati popolni synergi efekt kateri je še kako potreben med delodajalcem in delojemalcem kateri so pri nam tretirani kot sodelavci in ne delavci. Tej filozofiji familjarne firme sledimo vsi skupaj in uspehi so tem primerno na vpogled globalnosti vedno zadovoljni. Nekoč sem v nekem intervjuju omenil, da dober poslovneš si, če gledaš v prvi liniji na socijalna razmirja med delodajalcem in delojemalcem.

 

 Če hočeš biti uspešen jemlji sodelavce, kot člane svoje familije in nedovoli si, da boš ti se z helikopterjem podal na dopust sodelavci si pa bodo lahko privoščili le kakšen piknink v svojem vrtu in v službo se vozili z samo starimi automobili, ker jim denarja za novega nebi bilo mogoče ušparati. Da se je v Sloveniji po plebiscitu vso gospodarsko strategijo usmirilo v tajkunsko, je zahvali popolne zavajanosti, kako so vas nekdanji udbovci z plebiscitom nategnili in da jim boste še bolj nasedli obljubljali drugo Švico.

 

Jaz osebno sem vedel, da temu nebo tako, kar mi ni hotel nobeden verjeti, temveč, da boste izkoriščeni prav najbolj od vaših sorojakov katerim je bilo v okviru politike ustanoviti navidezen demokratičen system strankerstva, v katerem je bilo vse v naprej določeno njimi na roko pisano celotno kriminalno zakonodajo, kako izkoristiti priliko izčrpovanja državnih sredstev z subcvecijam dokapitalizacij neproduktivnih podjetij in omogočiti preliv finančnih sredstev v daljnje Bančne oaze. Svoj slovenski Narod so pa prestrašiti do kosti, kako bodo morali tajkunom brez pardona slediti. Takšen način izkoriščanja pa nima z realnim kapitalizmom prav nič skupnega.

 

Zato o kapitalizmu nasplošno govoriti ni mogoče. Kapitalizem naj ne pomeni isto kot izkoriščanje. Vsakdo, ki si dovolji dokazati, da ima pogum se ustvarjati in nato uspe, ker je imel filozofijo familjarnega ustvarjanja je vreden svojega ustvarjenega kapitala. Nikakor se pa to ni niti približno dogajalo v Sloveniji za časa tajkuncev, saj se še do danes ni končalo. Da bi bilo temu moč napraviti konec, bo pa potrebno kaj več kot samo pisanje kako vse vemo, kaj bi bilo potrebno storiti temveč morali boste še bolj stopiti skupaj in odločno odkloniti vsako vlado, katera uničuje duh slovenskega delovnega ljudstva in si urediti system kateremu boste vi sami slovenski Narod diriktiva dela in vodenja Države Slovenije! In ne kot do sem, samo pešica parlamentarnih izvoljence.

 

Globalna kompenzacija socijale sveta je že v teku dela, kamor nas bo sodobna tehnika v bližnji prihodnosti neizogibno pripeljala. Slovenija je še momentalno v vseh pogledih zelo bosa. Dokler bo državni zbor v nemogoče razpravljal, kako bi še kakšen zakon razširili, saj  stem še dodatno onemogočali potrebo po konkurenčlnosti in še vedno širjenje zaposlovanja v javnem sektorju bo bankrot Slovenije neizogiben. Leži na vami slovenski Narod za kaj se boste odločili. Želim vam za najboljše in ne već za zavajanost!

 

Lep pozdra iz Badern-Württemberga

Franc Jazbinsek