Članek
PETICIJA –23.08.2014
Objavljeno Aug 24, 2014


 http://www.pravapeticija.com/racionali_nai_vodenja_drave_slovenije

Franc Jazbinsek

Johannes-Daur Str.22

D- 70825-Korntal-Münchingen

Tel ++49-(0) 711-8385791

jazbinsek-consulting@t-onling.de

 

Franc Jazbinšek: Racionalni način vodenja države Slovenije!

 

Eden Jazbinšek je poskrbel, da je slovenski Narod prišel poceni do stanovanja!

Drugi Jazbinšek in to sem jaz, Franc Jazbinšek, bo pa poskrbel za pravi "SYSTEM", da bo slovenski Narod v teh stanovanjih in tudi kjerkoli v Sloveniji lahko predvsem verodostojno živel. Hlapčevstva nebo mogoče več čutiti, ker bomo mi odločali vodiljnim organim, kako daleč bo segla  besedo preko nas predno bo vodilna oseba  odpoklicana.

Slovenija nikakor ne potrebuje tako obširni parlamentarni system, predvsem pa vso nepotrebno strankarstvo. Sloveniji bi zadostoval system v katerega bo vklučenih vseh 12  pokrajin z 4-rimi zastopniki. Zastopali bi Slovenijo dve ženske in dva moška,  iz vsake pokrajine, kar  pomeni, da dobi Država 48 poslancev, Ti se nerabijo vsaki dan pričkati v ljubljani ob vsej današnje tehnike, temveč si določiti nekaj srečanj v letu in po potrebi skompenzirati difirence in ves  preostali čas ostati v svoji regiji na razpolago svojim soobčanom. Vsaki, kateri nebi opravil svojih dolžnosti v  času mandata, bi bil takoj odpoklican iz strani volilnega ljudstva in bi naj nosil tudi posledice.

 

Ljudstvo mora imeti pravico do odpoklica kateregakoli predstavnika države Slovenije. Tako bi bilo mogoče, da bodo pričeli državni predstavniki zvesto slediti svoji odgovornosti. Na čelu predstavnikov imamo še samo predsednika države, ki nas mora zadostno kakovostno zastopati na vznotraj kot navzven. Do sem opravlja predsednik symbolično fuinkcijo države v mojem primeru bi bil pa nosilec odgovornosti in vzglednosti na vznotraj in na vzven celotnega vodenja Države.

 

Tako bi prišla Slovenija v prave dimenzije napram števila slovenskega prebivalstva, ki nas je samo za eno malo večje mesto, pa smo se šli ves čas, kot, da smo največja država v evropi. Vsa ministerstva so več kot maj reprezentančnega značaja, kako se sprehajati po širni sloveniji pa tudi po širnem svetu biti udeležen številčnih otvoritev, Party in tako povzročitelji visokih stroškov davkoplačevalcev. Zato so ministerstva vznotraj kot na vzven vodenja države povsem odveč. Za vsako pokrajino bodo občani sami najbolje poskrbeli za vse potrebno in doprinašali k bolšemu učinku izvajanja projektov, kot so to neučinkovito vsa ministerstva ves čas do sem počela.

 

Občinski svetniki, ki so do sem večkotmaj se spoznali samo na prejemanje honorarjev, si bodo morali v bodoče zavihniti rokave, če bodo hoteli biti prisotni še kakšnega honorarja. Vse še do sem zelo neuspešno delujoči system  povzroča nepotrebne stroške, ki gredo na račun poslabšanja življenskega štandarta slovenkih državljanov in vodi državo neizogibno vse hitreje v propast.Zato so reforme prestruktuiranja celotnega systema neizogibne!

 

Lepi pozdrav iz Baden-Württemberga

Franc Jazbinsek