Članek
Šport na današnji dan in sveze novice
Objavljeno Nov 21, 2019

Počasi se zaključuje cel teden reprezentačnih akcij, no če smo bolj natančni so se ze zaključile. Našim nogometašem ni uspel preboj na EP, kar pa je bilo znano ze pred zadnjima dvema obračunoma. Zadnja tekma proti Poljski je tako bila le še tekma za »prestiz« pa še to so naši fantje na sicer tezkem gostovanju. Izgubili z 3:2. Tudi na tej tekmi stavnice niso bile na naši strani, PartyPoker Sport je tako za zmago Slovenije na tej tekmi ponuja visoko kvoto 3.50. Medtem ko so bili domači Poljaki seveda favoriti z kvoto 1.45.

Je pa kar malce presenetljivo da so naši reprezentantje uspeli zadeti v gosteh poljakom kar 2 gola, a kaj ko je bila obramba zopet premalo čvrsta. Zopet se je izgubilo preveč zog na sredini in tudi v kazenskem prostoru Slovenije. Recept za takšno igro pa je ponavadi, da prejšem preveč golov. Tokrat kar tri, kar seveda ni malo.

Sicer nam stavnice kot je PartyPoker Sport pred začetkom kvalifikacij niso pripisovale večjih moznosti za preboj na EP, tudi začetek ni obetal. Potem pa so prišle zmage, tudi doma proti Poljski. Spoloh ta zmaga je sprozila mini evforijo, toda kaj ko potem ni bilo več zmag.

Kje se v tej zgodbi znajde selektor Matjaz Kek, definitivno ne more biti rešitelje, vsekakor pa je tudi nekaj krivde v njemu. Po našem mnenju si definitivno zasluzi še eno priloznost, nenazadnje je ze dokazal da lahko Slovenijo popolje na velika tekmovanja. Pod Kekok je Slovenija napredovala, saj je bila pred tem na najnizji točki zadnjih 20 let. Dejstvo pa je da Slovenije manjka še kakšen kreativen igralec, smo spraviti zoho do Josipa Iličiča pa je postalo vse preveč očitna naloga naših nogometašev.

Takšno igro pa je tezko skriti pred ostalimi. Ne smemo pa tudi pozabiti, da je nogomet šel naprej, Slovencev pa je še vedno samo 2 milijona.