Članek
Spoštovani gospod prof., dr. Miro Cerar
Objavljeno Jun 24, 2014
Pozdravljam vaše spoznanje in oceno ki Ste jo gledalcem TV predstavili kakšna dva meseca nazaj, da so potrebne v naši državi spremembe. Bil sem celo zelo navdušen in sem Vam celo predlagal, da ustanovite stranko in da sem prepričan, da Vas bodo mnogi državljani podprli, tako kot jaz.
Vse kaže, da sem imel prav. A kaj, ko Vam zadnje čase mnogi politično osveščeni državljani in tudi politični laiki marsikaj očitajo v stilu "da Ste volk, preoblečen v ovčjo kožo". Zaradi tega sem kar zbegan in Vas vljudno prosim, da mi, prosim, odgovorite na tukajšnje moje javno postavljeno vprašanje :
 Ali so  trditve in "obtoževanja" na vaš račun, gospoda Vilija Kovačiča v priloženem sestavku, brez vsake osnove, ali je morda kaj resnice v tem pisanju ?   
 Vaš odgovor, oz. pojasnitev resnic - neresnic je toliko bolj pomembna, ker so tudi mnogi drugi državljani, vaši potencialni volivci, skupaj z menoj zbegani in ne vedo, kako se naj odločijo, koga naj volijo v nov DZ RS, 13. julija 2014. 
Skratka, ne vemo, kaj je res in kaj je neresnica, zato opravičeno pričakujem - pričakujemo Vaš cenjeni odgovor oz. ustrezno pojasnitev.
Naša domovina,  naša, še pred kratkim, tako uspešna država, je v globoki krizi in je že v krempljih milijardnih kreditov tujih finančnih institucij in samo vprašanje časa je, kdaj se bodo te institucije polastile naših vitalnih gospodarskih družb in za nas najpomembnejše infrastrukture, saj brez ponovnega "pogrebnega" zadolževanja ne bomo v stanju odplačevati niti obresti od  že najetih megalomanskih kreditov A. Bratušek.
Hvala Vam v naprej, tudi za Vas, zelo pomemben odgovor.
S spoštovanjem,
mag. Janez Rajk, Ljubljana Polje

http://za-misli.si/kolumne/elena-pecaric/1662-alenka-bratusek-in-miro-cerar-vonj-po-smarnicah

http://za-misli.si/kolumne/elena-pecaric/1686-molite-gospoda-in-ne-hudica-dragi-verniki-in-volivci-sds

Zlobni, govorimo o Miru Cerarju, ne o kapitalistu ali kom drugem - na sploh. Kam bi dali njega, MC namreč ? Saj ravno on je zanilec novih standardov. Miro Cerar sam opozarja, da politiki bežijo pred odgovornostjo.Ta luksuz ne smemo dopustiti nobenemu. Kdaj, če ne zdaj, pred volitvami ? Opozorila mag. Rajka jemlem zares, Prav pred volitvami si moramo naliti čistega vina. ZBEGAN VOLILVEC se lahko napačno odloči. Sam pa sem g. Rajku tudi ustno pripravljen pojasniti stvari, če bo prilika !

ODGOVOR BO MOLK, to je eden od njegovih VISOKIH STNDARDOV !

Tudi mene zanima odgovor!