Članek
Che Guevara iz Murgel: Omrežje Foruma 21 je prevzelo še slabo banko
Objavljeno Oct 19, 2015

Posegu politike v Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) je po dobrem tednu v njenih prostorih sledila kriminalistična preiskava. Resda je bilo že veliko podobnih preiskav, njihovi izidi nas niso naredili večjega vtisa, a sporočilo je dovolj jasno: tujci v Sloveniji niso zaželeni. Koncept slabe banke propada, čeprav minister za finance Dušan Mramor zagotavlja drugače.

Izvršna oblast je vodilna direktorja v DUTB najprej odpustila, nato pa v slabo banko napotila kriminaliste. Z drugimi besedami, naprej likvidacija, potem diskreditacija. No, najverjetneje je bilo drugače: vedela je, da jo bodo obiskali policisti in se nato odločila za zamenjavo predsednika upravnega odbora Larsa Nyberga in glavnega izvršnega direktorja Torbjörna Manssona. Vlada Mira Cerarja prevzema popoln nadzor nad DUTB; morala bo tudi odgovornost – tudi pred davkoplačevalci.

V tiskani izdaji in v Trafiki za tablične računalnike več o premočnih domačih omrežjih; kaj je razjezilo Mira Cerarja; zakaj vlade in vodstva SMC ne zanima smrad na vsakem vogalu; zakaj je turizem strateška dejavnost; o težnjah po menjavi vseh, ki jih ni nastavil Cerar; kdo nas pozorno opazuje in ima občutljiv nos za smrad?