Članek
"Ne gre nam za oblast, nam gre za stvar"

Srečanje članiv in članov SDS iz vse Slovenije

Objavljeno Jul 24, 2018

Leto je na okoli in ponovno je čas za poletni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrik Tuma. Kot je v navadi, smo tabor odprli s srečanjem mestnih in občinskih odborov SDS iz vse Slovenije ter predstavitvijo regijskih kulinaričnih dobrot. Na letališču v Bovcu se je zbralo okoli 3.000 članov in simpatizerjev, kar je vsekakor eno izmed rekordnih srečanj. Prisotni so bili predsedniki in predsednice interesnih organizacij SDS, poslanci SDS v Državnem zboru Republike Slovenije, poslanci SDS v Evropskem parlamentu, generalni sekretar SDS Janez Mežan, podpredsednika SDS Jelka Godec in dr. Milan Zver ter predsednik SDS Janez Janša z družino.
Kulturno-zabavni program je zaznamovala slovenska pesem v izvedbi ansambla Kolovrat in Anžeta Šuštarja, številni novi člani, ki so se nam pridružili v zadnjih treh mesecih, pa so prejeli članske izkaznice. Zbrane so uvodoma nagovorili vodja poslanske skupine SDS in predsednik Občinskega odbora SDS Bovec Danijel Krivec, župan Bovca Valter Mlekuž, predsednik Gorniškega kluba dr. Henrik Tuma dr. Anton Žunter in generalni sekretar SDS Janez Mežan.
Danijel Krivec je že vrsto let nepogrešljiv del organizatorjev v Bovcu, zbranim pa je zaželel, da si v Bovcu izmenjajo čim več pozitivnih misli in naberejo nove moči za izzive, ki stranko čakajo v prihodnje. »Zaradi »afere«, ki so jo lani »zakuhali« slovenski mediji, smo letos za kuhanje golaža na našem taboru zaprosili italijansko civilno zaščito,« je še nasmejal zbrane.
Dobrodošlico je zbranim izrekel tudi župan Bovca Valter Mlekuž. Čestital nam je za izreden uspeh na letošnjih državnozborskih volitvah ter Danijelu Krivcu namenil naslednje besede: »Ponosni smo na svojega človeka, ki je dosegel izjemen rezultat. Je človek, ki mu lahko zaupam in mu verjamem, čeprav nisva iz iste stranke. Izjemno pomembno je, da imamo prebivalci Bovškega in Tolminskega v državnem zboru svojega človeka,« je dejal.
Dr. Anton Žunter, predsednik gorniškega kluba dr. Henrik Tuma, je v svojem govoru spomnil na znane besede Ivana Cankarja »jaz bratje, vem za domovino,« in dodal, da je vedno znova presunjen nad lepoto naše države. »Slovenija je domovina Slovencev in tako naj tudi ostane,« je glede na dogodke okoli migrantske krize še dejal dr. Žunter.
Generalni sekretar SDS Janez Mežan je vse prisotne razveselil z naslednjo novico: »V zadnjih treh mesecih se nam je dnevno povprečno pridružilo 15 novih članov. Sedaj nas je že preko 20.000 članov in simpatizerjev.« Dodal je še, da moramo sedaj vse svoje moči, energijo in znanje usmeriti v zadnji letošnji izziv, ki je pred nami, to pa so lokalne volitve tretjo nedeljo v novembru.
Tudi člani MO SDS Celje se nismo izneverili vsakoletni tradiciji prisotnosti članov in prijateljev SDS iz Celja in bližnje okolice. Iz samega odbora nas je bilo več kot 60.
Slavnostni govornik, predsednik SDS Janez Janša se je v svojem nagovoru dotaknil izjemne zmage SDS na letošnjih državnozborskih volitvah, ko smo z veliko razliko zmagali v kar 75 od 88 volilnih okrajev. »Imamo absolutne zmagovalce, imamo pa tudi absolutne poražence, ki sedaj ponovno sestavljajo vlado,« je bil kritičen predsednik SDS in dodal, da jo bodo, pravzaprav stare sile v ozadju, želele sestaviti za vsako ceno. To pa vsekakor ni način delovanja SDS. »Mi se nikoli ne bomo izneverili pravilu, ki ga je izoblikoval dr. Jože Pučnik, to pa je »nam ne gre za oblast, nam gre za stvar,« je poudaril Janez Janša. Oblast je za nas samo orodje, da delamo za dobro Slovenije, kadar je to le mogoče.
Svojo moč voljo in prepričanje da delamo v dobro Slovenije, Slovencev in Slovenk ter vseh njenih državljanov bomo dokazovali in dokazali v dnevih in mesecih, ki prihajajo in so naši novi izzivi v oblik lokalnih volitev in vse ostalo kar je potrebno storiti. Za vse to imamo moč potencial, znanje.
Vesli smo da vse več Slovenk in Slovencev i dneva v dan dojema resnost in pravilnost naših namenov in se nam pridružuje na vse možne in koristne načine. Zahvala gre tukaj tudi vsem organizatorjem iz MO SDS Celje , ki so omogočili da smo se letos udeležili srečanja v tako lepem številu..
Za vse ki boste brali te moje vrstice vam priporočam ogled galerije slik iz katerih včasih dojamete bistveno več kot z več tisoč besedami..
Bog živi Slovenijo!