Spremljevalci (16)
štulič ;)
Mihael Jurkovic
Branko Gaber
Kimu Jemar
Dajana Babič
Kostin Mozeg
Helena .
Peter Zlodej
ZADNJE OBJAVE
PRIMER SMRTNIK
KAVO PUSTILA, JAJCA PA VZELA
UNIV. DIPL. FILOZOF
NEČIMRNOST JE GREH MENDA...
SLOVENIJA, ZEMLJA MOG SNA...
LJUBEZENSKA 2
NE KLIČI ME, KER VEŠ, DA BOM PRIŠLA
KRUHA IN IGER
KRIVA POTA
DOVOLIM TI...
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Alkohol
( 2 )
anala
( 1 )
apaurin
( 2 )
astma
( 1 )
ateisti
( 1 )
ateizem
( 1 )
avdič
( 1 )
bistvo
( 1 )
blazina
( 1 )
blog
( 7 )
Bog
( 1 )
bolezen
( 1 )
bolnica
( 1 )
Božič
( 2 )
brezup
( 1 )
cilj
( 1 )
cool
( 1 )
denar
( 3 )
dieta
( 1 )
diploma
( 1 )
emfizem
( 1 )
erotika
( 1 )
etika
( 1 )
fb
( 1 )
gay
( 1 )
izpoved
( 2 )
jackpot
( 1 )
Janša
( 2 )
jaz
( 1 )
Kolpa
( 1 )
kolumna
( 4 )
kri
( 1 )
kritika
( 1 )
kuhinja
( 1 )
kul
( 1 )
kurbe
( 1 )
lenoba
( 1 )
mama
( 1 )
mamica
( 1 )
mati
( 2 )
mediji
( 1 )
milijon
( 1 )
misli
( 1 )
moda
( 1 )
morala
( 2 )
moški
( 5 )
nasilje
( 2 )
nemoč
( 1 )
norci
( 2 )
norost
( 3 )
oče
( 2 )
orala
( 2 )
orgazem
( 2 )
otroci
( 1 )
Pariz
( 1 )
PEK
( 1 )
pesem
( 1 )
pisanje
( 3 )
pljuča
( 1 )
plni
( 1 )
poles
( 1 )
polje
( 1 )
pomoč
( 1 )
poroka
( 1 )
pot
( 1 )
potrebe
( 1 )
pravice
( 1 )
prdenje
( 1 )
rit
( 1 )
rojstvo
( 1 )
rustika
( 1 )
samomor
( 1 )
sanje
( 1 )
seks
( 9 )
slava
( 1 )
slavni
( 1 )
smisel
( 2 )
smrt
( 2 )
sreča
( 4 )
starši
( 1 )
stoli
( 1 )
svet
( 1 )
svinger
( 1 )
tablete
( 1 )
tesnoba
( 6 )
Ugljan
( 2 )
upor
( 1 )
varanje
( 2 )
vernica
( 1 )
veselje
( 1 )
vip
( 1 )
vstaja
( 1 )
žalost
( 1 )
zdravje
( 1 )
ženska
( 1 )
ženske
( 5 )
živali
( 1 )
znani
( 1 )
zvezde
( 1 )
IŠČI PO ARHIVU
avgust 2018
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

PRIMER SMRTNIK

Vanja Šobar
10.06.2016 07:50 (Jun 10, 2016)

Že spet sem si pokvarila jutro. Kolikokrat sem si rekla, da bom prenehala z gledanjem Odmevov ob jutranji kavi. Danes sem šla "korak dlje" in si ogledala ponovitev Tarče.

Čez sedem ur imam izpit, jaz pa tu žalostna, jezna in zafrustrirana tipkam.

Ne vem koliko vas pozna primer Primoža Smrtnika, o katerem je bilo govora. Verjetno manj kot bi si želela in sigurno manj od tistih, ki znajo našteti tekmovalce BB-ja in  Masterchef-a.

Povsem na kratko povzemam:

Primož Smrtnik je bil pošten podjetnik, ki je zapadel v dolgove zaradi plačilne nediscipline podjetij s katerimi je sodeloval. Tudi državna podjetja so mu dolžna velike vsote. In tudi ZZZS mu je dolžna približno 30.000€. Logična posledica vsega skupaj je, da je tudi sam postal dolžnik. ZZZS je dolžan manj kot oni njemu, približno 10.000€ manj.

Kljub temu, nima dodatnega zavarovanja, ki ga tako nujno potrebuje. G. Smrtnik ima namreč parkinsonovo bolezen, med drugim je zaradi vsega hudega, kar se mu je zgodilo, doživel tudi živčni zlom.

KAVO PUSTILA, JAJCA PA VZELA

Vanja Šobar
04.06.2016 11:49 (Jun 04, 2016)

empty wallet

Že kakšno uro sedim na postelji, se skušam koncentrirati na učenje in pozabiti na moj dogodek danes v trgovini. Tudi glede tega zapisa sem bila precej v dvomih, potem sem si pa rekla, qrc gleda vse skupaj. Saj itak vsi vedo, da sem revna kot cerkvena miš, pa naj dam ven še to sramoto.

Grem zjutraj v trgovino, s šestimi euri gotovine in nekaj evri na kartici. V glavi nisem sproti računala (napaka!!!) in na blagajni sem jaz, trgovka in tistih petnajst obiskovalcev občutila posledice lastne neumnosti.

Plačam pol stvari z gotovino, vstavim blagajničarko in rečem, da bom ostalo polovico na kartico. Že ko sem zagledala cifro, sem vedela, da to pa ne bo šlo skozi. Ker devet evrov pa nimam gor. In se je začelo. Blagajničarka se je trudila, jaz sem vse bolj potna praznila vrečko, vrsta se je večala. Kakšnih pet minut smo vsi skupaj izgubili zaradi moje...česa? Nepazljivosti? Malomarnosti? Neumnosti? Požrešnosti? In v tej smeri naprej.

Blagajničarka je bila res prijazna. In kar dvakrat je na dr

UNIV. DIPL. FILOZOF

Vanja Šobar
30.05.2016 22:21 (May 30, 2016)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pri 42-ih sem se končno odločila končati faks. Ne prvič, močno upam pa da zadnjič, ker po letošnjem septembru ne bo več mogoče končati po starem programu. Samo še bolonjc ostane, za katerega pa vsi vemo kaj pomeni. Vsaj tisti, ki smo kdaj študirali, vemo kaj pomeni bolonjc.

Na kratko, bolonjc je ena velika bedarija.

Vsa  ta leta, ko sem sanjarila o tem, kako bo, ko bom diplomirala, sem imela v glavi točno izrisan scenarij. Preostanek izpitov in diplomo bom naredila "potihoma", brez vednosti kogarkoli, sploh pa brez vednosti mojih treh mam. In potem bo žur sto ur.

Ne bo žur sto ur, to že vem, ker je žur sto ur predrag. Bo žur dvajset ur. Če bo...ko bo...

Sedaj, ko sem takorekoč prisiljena diplomirati do septembra, ko delam izpite, pišem seminarske in imam celo naslov diplomske naloge, poteka vse mimo začrtanega scenarija.

Vsi vejo vse. Tudi mame. No, vsaj dve od njih. Upam, da vsaj babico presenetim z nazivom in ji nekega običajnega popoldneva položim diplomsko nalogo v naročje.

Dvomim

NEČIMRNOST JE GREH MENDA...

Vanja Šobar
26.05.2016 17:24 (May 26, 2016)

dinamit-eva-irgl-_b5

Vsak dan znova si rečem, da ob prvi kavi več ne bom gledala Odmevov za nazaj. Tako kot me raspizdijo naši politiki in gospodarstveniki, me zna samo še on. Ma kaj, še on me ne tako zelo. Ker vseeno je on dober človek, je človek, ki ga ljubim jaz, ga ljubi žena, in, očitno kar je najpomembneje, ni politik. Vsaj po poklicu ne.

Gledam danes Kopač-Mrakovo in si mislim, da mi je v bistvu simpatična. Ko jo gledam in poslušam, ji bi verjela. Celo rada bi jo imela, lahko za prijateljico. Ampak ko jo slišim...Ko slišim njen trud zase, za stranko, za (pre)vlado, za svoj prav in predvsem za svoj položaj, me vse mine.

Za položaj! Kako, koliko, nečimrn moraš biti, da preneseš in se greš vse obvezne in neobvezne prireditve, kazanja, okrogle in peterokrake mize, predstave takšne in drugačne, da vzdržiš? Da se ti da?! Ne biti stric ali teta iz ozadja, to ni dovolj! Biti v ospredju! Vedno na začetku, vsaj v drugi vrsti, če ne v prvi. Pesniti rime, menjavati  kravate, na vsake pol ure imeti besedo tudi

SLOVENIJA, ZEMLJA MOG SNA...

Vanja Šobar
25.05.2016 20:06 (May 25, 2016)

slovenija

Nedelja:

Kliče Janez s povabilom na večerjo. Može, okoli osmih se dobiva v centru, v restavraciji tej in tej. Malo mi je žal, ker je nedelja in ne bova smela dolgo, ker ipak je jutri le delovni dan.

Vseeno krasen, predvsem pa poln vsega večer. Seveda je častil on, ker si sama z minimalcem še v Šparu ne privoščim obroka. Čeprav ni šlo iz mojega žepa oziroma kljub temu, sem si privoščila pošten obed, veliko bolj zdrav od makaronov in ostalih hidratov doma, ki me širijo iz dneva v dan. V svoj zagovor naj povem, da sem izbrala najcenejše beljakovine. Ker ne znam iz svoje kože in ne gledati cen.

Pred večerjo nisem kadila, vmes itak ne, ko pa sem pojedla, me je nikotinska kriza zvila. In, kot pravi gentleman, me je spremil na cigareto v pasažo ob lokalu. Čeprav ne kadi. Ker on razume vse in ker.... Je to on!

Bil je že april in temperatura skoraj junijska, a veter je bril tisti skoraj poletni večer. Enega sem z užitkom pokadila, kljub temu, da mi ga je pol veter ukradel.

Policija mi je ukrad

LJUBEZENSKA 2

Vanja Šobar
21.05.2016 02:21 (May 21, 2016)

Reasons-for-say-I-love-you-on-14th-feb

še vedno te ljubim.

in sedaj TE poznam.

ko se ljubim s teboj, te gledam v oči.

ko se poljubljam s teboj, me gledaš v oči.

se gledava.

končno se vidiva!

ko se ljubim s teboj, si moj ves in te ni.

ko se poljubljam s teboj si moj ves in si vse.

me gledaš.

te gledam.

se vidiva glasno.

še pomniš?

se spomniš trenutkov, ki trajajo?

se spomniš orgazmov, ki naju v srcu razganjajo?

se spomniš?

si včeraj rekel, počakajva...

ne!

je nujno za naju oba. za konec ljubezni, katere ni konca.

grem z njim. in ti z njo.

nič več naju.

samo ti.

samo jaz.

še pomniš naju?

NE KLIČI ME, KER VEŠ, DA BOM PRIŠLA

Vanja Šobar
06.05.2016 19:00 (May 06, 2016)

blues

Naj takoj na začetku povem, da naslov ni zrasel v moji glavi. Fb prijateljica je včeraj objavila na svojem zidu: "Učim se!
-> NE kliči me nikamor, ker veš, da bom prišla."

Ker zame misel še kako drži, sem jo nekoliko priredila, predvsem pa skrajšala zavoljo prostora v naslovni vrstici.

Se še komu dogaja, da laže sam sebi, da laže drugim in predvsem, da se zaveda kako laže sebi? Verjetno. Ne pa vsi tega razglašajo naokoli. Ker so bolj pametni od mene.

V naslednjih desetih dnevih imam dva izpita in to prvič po...saj ne vem koliko letih. Posledično imam (spet) čudovit izgovor za biti ne-družabna. Seveda ne morem ven, niti za pol ure, na kavo. Ker bi to zmotilo moj ritem učenja.

Kot da se res učim! Na mizi stoji ne mali kup knjig in čaka, da me bo voda v grlu (za)dušila.

In čaka me izroček, računalnik čaka pa nov ventilator. In jaz, kot zgleda, čakam, da računalnik crkne do konca.

Precej sem slabe volje. Pa ne zaradi ne-učenja. Ker itak vem, da bom izpita opravila in potem še vsaj enega do

KRUHA IN IGER

Vanja Šobar
29.04.2016 18:08 (Apr 29, 2016)

big-brother

Vsako jutro (ali opoldan ali popoldan), ko se zbudim, imam svoj ritual, na katerega komaj čakam že zvečer (ali sredi noči), ko se odpravljam spat.

Velika skodelica kave, nekaj cigaret, na televiziji Odmevi z zamikom in prebiranje novic na internetu.

Vem, da si ne bi smela dovoliti, da bedarije o katerih bom pisala v nadaljevanju zasedajo moje možgane, ampak moji možgani imajo svojo voljo. Se pa tolažim, da si nisem kriva sama, pač pa opravilo, kot je pomivanje posode, ko so (možgani) še posebej podvrženi pritiskom.

Torej...

Med tem svetim jutranjim obredom, med katerim, mimogrede, me ni za ostali svet, me zelo zelo zelo zmotijo "bleščeči" naslovi o dogajanju v hiši Big Brother. V časopisih, socialnih omrežjih, povsod. In kljub temu, da ne gledam BB, dobro vem kdo ali kaj je mirela. Pa še kakšnih pet imen bi znala naštet.

Mirela je kurba, prasica, krava, vse samo človek ne. Ne vem, ampak meni se zdi, da je za to mirelo bolje, da ostane za vedno v hiši bb. Ker ne vem, če bo preživela cu

KRIVA POTA

Vanja Šobar
28.04.2016 23:10 (Apr 28, 2016)

KRIVA POTA

Že nekaj časa se po fb širi "ideja" v smislu, ne pričakuj, da ti bodo prijatelji podarili svoje izdelke, svoje usluge nudili zastonj; bodi pravi prijatelj in kupi prvi ter jih/ga promoviraj dalje.

Saj veste, o čem govorim.

To me spomni na čase, ko sem bila samostojna podjetnica v nepremičninskih vodah. Nimam ravno takšnih izkušenj. Ravno nasprotno. Koliko jih je bilo, "prijateljev", ki so pričakovali uslugo bodisi zastonj bodisi s popustom. Prijateljev, kolegov, znancev, prijateljev od prijateljev, sodelavcev od znancev,...ni da ni.

Koliko je bilo takšnih, ki so šli na koncu mimo mene, sklenili posel na tiho, sami, misleč, da ne vem. In koliko je bilo takšnih,  za katere res ne vem.

Tistikrat sem se samo sekirala, nekaterim dala popust, drugim celo ne računala. Samo da sem delala, poskušajoč ugoditi vsem. Danes ne bi. Z lahkoto bi vsakega, ki bi me prosil za popust poslala u tri pizde materne. Pa ne zaradi te "ideje", ki se širi po fb, pač pa zato, ker se ne splača. Ampak to je že stv

DOVOLIM TI...

Vanja Šobar
20.03.2016 18:49 (Mar 20, 2016)

S tabo sem vedno vsaj rahlo pijana.

Lahko bi bila vedno ob tebi in dovolila bi ti, da si vedno ob meni.

Vedno.

Tudi ko nikogar nočem in tudi takrat, ko ližem si rane.

Lahko sem s tabo dve leti trezna in vedno pijana.

Dovolim ti, da me vidiš nago, dovolim ti, da vidiš moje strgane nogavice.

Lahko me gledaš nenaličeno in skuštrano.

Nekoč morda lepo.

Vse to ti dovolim.

Dam ti svojo zgodovino in sedanjost.

Prihodnost ti ponudim.

Lahko me zadovoljiš ali pa ne.

Dovolim ti, da gledaš samo nase. Za enkrat.

Dovolim preveč?

Nisi mi samoumeven in naj jaz tebi ne postanem sigurnost.

Ali obratno?

Saj veš, da bom zahtevala in pričakovala več in več. Z vsakim dnem več in več.

Razvadil si me.

Opijaš me z besedami in srcem in nič več samo s poljubi.

Strašno zame in nevarno zate. Ali obratno?

Nisi mi samoumeven in naj jaz tebi ne postanem sigurnost.

Ali obratno?

Kaj je pa mrežni marketing-pa nimaš pojma in te to res ne zanima......

Vanja Šobar
19.03.2016 02:07 (Mar 19, 2016)

Kakšen teden nazaj sem na svojem uradnem (ne blogerskem) profilu objavila, da iščem službo. Kakršnokoli.

Najbolje, da kar kopiram celoten tekst, da v nadaljevanju ne bo prihajalo do zapletov oziroma nesporazumov. Kopiram:

Pravijo, da je vsako delo častno. Sama o tem ne bi znala nič povedati.
Lahko pa z gotovostjo trdim, da se od pisanja in študiranja ne da živeti in da sem v življenju delala že vsa mogoča dela.
Lahko povem tudi to, da nihče ne zaposluje 42-letnih gimnazijskih maturantk.
Zato se obračam na vas, fb prijatelji - v kolikor potrebujete kakršnokoli pomoč, vi ali vaši prijatelji, pri čiščenju stanovanja/hiše, varstvu otrok, sprehodu psov ali čemurkoli, se mi oglasite v inbox.
Nisem ne predraga ne prepoceni, se cenim in tudi marsikdo me. Sem efikasna in skrbna, natančna, ljubezniva in prijazna. :)
Če si lahko vzamete še 5 sekund dragocenega časa, vas prosim za deljenje :)
Hvala in lp. Vanja.

Zapis je bil spontan, nekoliko obupan, moment je bil takšen - ne preveč optimističen. Navklj

NO PUPPY FOR NO-GOOD

Vanja Šobar
15.03.2016 21:15 (Mar 15, 2016)

12476583_10207254410333047_1621781052_n

DOSTOJANSTVO-a s () 1. dostojanstveno vedenje, ravnanje: v vsaki situaciji je znal ohraniti svoje dostojanstvo // čast, ponos: teptati, žaliti človeško dostojanstvodostojanstvo osebnosti 2. visok družbeni položaj: odložil je znamenja rektorskega dostojanstva (SSKj).

Skopa je ta definicija Dostojanstva.

Tisti, ki ste kdaj v preteklosti ali sedanjosti občutili padec, teptanje lastnega Dostojanstva, časti, ponosa, kakorkoli hočete, verjetno veste, da je Dostojanstvo veliko več kot samo definicija iz SSKJ.

Je eden od temeljev zdravega človeka, zdrave človeške psihe, eden od temeljev bistva življenja.

Gremo od začetka.

Človeku se vse zgodi. Vsakemu človeku se lahko zgodi finančni padec, vsakemu človeku se lahko zgodi psihični kolaps, vsakemu kdaj zdrsne.

Nekaterim večkrat. Ne me vprašat zakaj. Ne vem zakaj nekaterim nikoli, drugim enkrat in tretjim (žal vse večim) velikokrat. Sigurno pa ne po božji volji. Nekaj smo krivi sami, pravijo, da tudi geni niso za odmet, prav tako ne vzgoja in

RESNA? JAZ? NO, NO...

Vanja Šobar
12.03.2016 21:52 (Mar 12, 2016)

klovn

Nekateri bralci moje zapise jemljejo preveč osebno.

Recimo, da mi gredo na živce tipične ženske, ki imajo rade šoping. Saj mi ne gredo v resnici, kar sem tudi tam zapisala.

Ali pa me vzamejo preveč resno-kaj zdaj, si zadovoljna s svojimi oblinami ali nisi? Ne, nisem! Debela sem!

In pa, hočeš moškega, ga potrebuješ ali bo tam samo, da ti odnaša smeti?

Kljub nekaterim nasprotujočim si izjavam, sem vedno iskrena.

Le da sem včasih navihana in drugič sarkastična. Včasih se mi enostavno ne da iti globoko ter brodim v plitvinah, drugič zabluzim. Velikokrat se sprašujem o smislu marsičesa, še večkrat ne vidim smisla v ničemur. Mogoče sem večlična.

Danes je takšen dan, ko ne vidim smisla v ničemur. Mogoče je dolgi sprehod tisti, ki je dal mojim sivim celicam razsvetljenje. Da ni smisla v ničemur. Zato se danes ne učim niti ne delam.

Danes ponoči, med opravljanjem nespečnosti, sem prišla do zaključka, kaj bi počela, če bi vedela, da imam samo še nekaj mesecev življenja. Ne bom napisala kaj, je

BABE BABASTE!

Vanja Šobar
10.03.2016 21:58 (Mar 10, 2016)

šoping

Na živce mi gredo tipične ženske.

Tipične pravim zato, ker se same tako okarakterizirajo.

Tu in tam po televiziji intervjuirajo znane ali manj znane ali popolnoma neznane Slovenke.

Pri vprašanju kaj najraje počnejo v prostem času, jih večina, če ne že kar vse, odgovori, da one so pa tipične ženske in rade šopingirajo. Uživajo v sprehodih po trgovinah, vele-trgovskih centrih, butikih, vlečejo nase cunje in cunjice in se opazujejo v ogledalu spredaj in zadaj.

Več kot prinesejo domov, bolj so srečne in zadovolj(e)ne in potešene. Sprašujem se kakšni so njihovi moški.

Meni je še kupovanje škornjev, ki jih sicer obožujem, muka. Najraje jih zberem na spletu, ker točno vem kakšne hočem, dostava na dom, potem pa ajde, po pavje po mestu. Ali na zabavo, na katero pridem sicer trezna, a majajoč se, kot da bi imela vsaj osem vodk v riti.

Sam dobro pa zgledajo.

Rada pa kupujem hrano. Vsaj enkrat na mesec si privoščim luksuz nakupovanja fasnge v kakšni od večjih trgovin.

Ni to samo tista nujno potre

KER ISKRENOST VELJA!

Vanja Šobar
08.03.2016 01:13 (Mar 08, 2016)

iskrenost

Precej hudo mi je danes. Ne gre za moje meni tipično samo-usmiljenje.

Bolj pravšnja beseda bi bila bolečina ob (ne)pravičnosti. Nepravičnost me od nekdaj boli.

Ker ne smem pisati o neposrednih vzrokih bolečine, je še huje.

Saj če bi bila pička, ki jo boli kurac, ki se ne ozira na ostale ljudi, ki je trda, nečustvena, neusmiljena, ne-empatična oseba, pa še kaj drugega kar nisem, bi vse zapisala (nekateri dobro vedo da nisem in to tudi s pridom izkoriščajo). Ker mi konec koncev nihče tega ne jemlje in prav nič ne prepoveduje.

In ker prav tako nimam nič za izgubiti.

Razen lastnega jaza. Moje etike in morale. Lastne vere, religije, tudi te, da se vse plača in vse vrača. Vsaj upam tako.

Ne v raju, peklu, posmrtnemu haremu ali darmi. Danes in tukaj!

Nekateri so samo brez vesti, drugi brez morale in tretji enostavno sociopati. Ste vedeli, da je vsaj eden od vaših petidvajsetih znancev sociopat? Lahko prijatelj, partner, brat, sestra, sodelavec,...

Nekdo. Pomisli!

Ali celo psihopat.

Nekaj nas

PIVO? DA, PROSIM.

Vanja Šobar
03.03.2016 14:19 (Mar 03, 2016)

pointless life

Pisanje naj bi bilo iskreno.

Pozabiti je treba na ego in vsa racionalna sranja. Predvsem na ego in vse njegove simptome. Samo čustva, občutenja, neurejene misli, ki begajo, vse stlačiti v kalup navidezne urejenosti. 

Razgaljati se.

Nimajo vsi sreče pobegniti nekam, ko so na dnu. H glasbi, pisateljevanju, slikanju, fotografiranju,..

Nekateri pobegnejo v telenovele. Vseeno, verjetno, boljše kot tablete.

Da je duša temna, sploh nima veze s srečnim ali nesrečnim otroštvom. Dokazano naj bi bilo, da se naša osebnost oblikuje do tretjega leta starosti.

Lahko to verjamem. Verjamem pa tudi, da obstaja(m)o nekateri, ki s(m)o temne duše, ne glede na prve tri ali trinajst let življenja. 

Nekateri bi morali biti srečni v svoji nesreči. Če bi bila zdrav človek, bi bila alkoholik. In narkoman, verjetno. Če ne že mrtev človek. Saj tudi sem marsikaj bila.

Življenje pazi name. Kolikokrat bi že lahko umrla. Sem že vnovčila vse jokerje? Dano mi jih je bilo več kot komurkoli, preveč za enega človeka. Lahk

GREM NA JOINT

Vanja Šobar
02.03.2016 22:08 (Mar 02, 2016)

Unrolled_joint

Včeraj, kot da bi vedela, rečem prijatelju za malo trave. Marihuane, seveda, da ne bo kdo mislil, da sem krava ali kobila. Se koze tudi pasejo na travi?

Torej, jaz, Vanja, po dobrih dvajsetih letih, prosim za đoint. Dal mi je nekaj, če ne bom kadila sama, kar ne bom, bo za dva đointa.

Kot da bi vedela pa zato, ker sem danes dobila nadvse razveseljujoč mail. Končno mi je odpisal profesor iz faksa in sporočil, da je seminarska naloga v redu in da lahko pridem na izpit. O izpitni literaturi ne bom izgubljala besed, ker mi je še vedno slabo.

Ampak še znam. Ne morejo meni niti leta do živega ;)

Samo še eno seminarsko spišem do konca, pošljem in, juhuhu, hopla na izpite.

Je pa vseeno padla odločitev, da tega đointa ne bom pokadila sama. Nazadnje ko sem kadila ne tako dolgo nazaj, po stopetintridesetih letih, sem bila v družbi prijateljev. Naredila sem dva mini dima in smo crkavali vsi skupaj. Vsi so se smejali meni, jaz pa vsem. In smo bili vsi hepi.

Naslednji dan sem rekla, nikad više. Zaj

ČE BI IMELA PSEVDONIM...

Vanja Šobar
28.02.2016 17:38 (Feb 28, 2016)

psevdonim

Zadnje čase mi je precej žal, ker ne pišem pod psevdonimom.

Koliko je še za napisati, a mora ostati neizrečeno.

Recimo, lahko bi pisala o tem, kako se mi je včeraj zlomila postelja. Točneje rečeno, se ni zlomila meni, polomila se je moja postelja.

Pride včeraj na obisk prijatelj, sleče bundo, sezuje čevlje in se vrže na posteljo. Tresk, ali kako že bi pisalo v starih strip romanih. Se jih spomnite, Veliki Blek, pa Zagor, Kapetan Mark? Moje priljubljeno čtivo v rosno mladih letih. Ja, Veliki Blek...

No, postelja se je sesula, kupujem novo. Ampak ta je bila tudi nova. Res pa je, da sem ravno neki dan razmišljala, da bi to prodala, ker preveč škripa in kupila drugo. Ker so bili z vsakim mojim premikom seznanjeni sosedje.

In tako sem pristala z jogijem na tleh. Spet.

Napisala bi tudi kaj o svoji kilaži, ki je namesto depresije in panike zavzela mesto inhibitorja mojega družabnega življenja. Povsem mogoče je, da bi ustvarila poseben blog, kjer bi zapisovala svoj dnevnik hujšanja.

Nekako ta

MONEY, MONEY, MONEY, MUST BE FUNNY...

Vanja Šobar
21.02.2016 22:00 (Feb 21, 2016)

money

Zanimivo je, da ob tolikšni brezposelnosti in revščini, nekateri ljudje še kar na ostale gledajo skozi prizmo denarja oziroma materialnih dobrin. No, ne da je zanimivo, predvsem je žalostno.

Ponižujoč, včasih pokroviteljski odnos teh ljudi do nas, revežev, je velikokrat prikrit, marsikomu neopazen. Mogoče se včasih še sami ne zavedajo svojega odnosa. Je pa odnos takšen kakršen je, zaradi bodisi podzavestne bodisi zavestne miselnosti o revščini.

Bi rekla, da prej zavestne kot podzavestne. Saj ne pravim, da so slabi ti ljudje. Vsaj ne vsi. Le da se z empatijo in sočutjem do revščine lahko spoprimejo le v primeru, ko je ni v njihovi neposredni bližini. Dokler je nekje tam daleč, dokler o tematiki samo berejo ali slišijo iz tretje roke.

Zanimivo (žalostno) je tudi dejstvo, da veliko njih enači debelino denarnice z višino inteligenčne količnika.

Zase ne pravim, da sem revna. Sem uradno brezposelna, nisem pa revna. Dokler imam za (preveč) hrane, najemnino in tobak, sem lahko samo tiho. Jebe

FAMIGLIA - OBVEZNO BRANJE!

Vanja Šobar
28.01.2016 20:57 (Jan 28, 2016)

famiglia1

Kot najstnica, sem kot pravi knjižni molj, razmišljala tudi o študiju primerjalne književnosti.  Nisem šla v to smer in si tudi ne domišljam,  da karkoli vem o književnosti, sploh pa ne o pisanju kritik/recenzij literarnih del.

Je pa tako naneslo, da sem v času svojega bloganja spoznala kar nekaj (pre)čudovitih ljudi. Pametnih, razgledanih ljudi, z meni sedečim črnim smislom za humor. Blogerji (beri: veliko njih nadpovprečni intelektualci  z meni ne-lastnim smislom za humor, kar kombinacija obojega me trga), seveda. In eden od teh je Simon. Izdal je svojo prvo knjigo, imela sem jo čast prebrati med prvimi, dobila tudi posvetilo in ne morem da ne bi zapisala nekaj svojih vtisov ob branju njegovega izdanega pisateljskega prvenca.

Me pa zanima, Simon…

Se je zgodba porajala sama od sebe, ob pisanju ali si nam hotel kaj sporočiti?

Poleg tega, seveda, da je familija jeba ;) Hec, hec…

Naj začnem…

Šla sem na vlak in pričela z branjem #Famiglia od prijatelja. Njegov pisateljski prvenec.  Prizn

Oglasi

polaganje tlakovcev je vsekakor bolj zahtevno opravilo, kot pa izgleda. da bodo tlakovci dolgo obstojni je potrebna dobra predprava, preden se položijo. več informacij: https://www.libelagroup.si/kaj-delamo/polaganje-tlakovcev/

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

vse več ljudi se odloča, da v svoj dom opremljajo moderne kuhinje. te so minimalistične , ravnih linij in elegantne. več o samih modernih kuhinjah najdete na naslednji povezavi: https://www.kuhnca.si/kuhinje/moderne-kuhinje

Kategorija: Pohištvo

Cena: Pokličite za ceno

vas  zanima nakup kolesa in ne veste na kaj točno morate biti pozorni? potem si lahko več preberete v samem članku za nakup gorskega kolesa - https://www.aktivni.si/ostali-sporti/kolesarstvo/nakup-gorskega-kolesa/

Kategorija: Kolesa

Cena: Pokličite za ceno

https://www.youtube.com/watch?v=eircki2p7oq   drustvo.paviljon@gmail.com

Kategorija: Vrtni program

Cena: 30 €

https://www.youtube.com/watch?v=eircki2p7oq   drustvo.paviljon@gmail.com

Kategorija: Vrtni program

Cena: 30 €

v okviru društva tolmun prirejamo redne vadbe, občasne delavnice in dogovorjene vadbe, izobraževanja: qigong, tai chi, energijskih vadb, tematik osebnostne rasti. aktualni programi so objvljeni na: http://taichi-sola.si prijave in vprašanja sprejemamo na: info@taichi-sola.si   te. 041-430 650 igor gregorc

Kategorija: Storitve

Cena: Pokličite za ceno

nudim kvalitetno in strokovno poučevanje violine v ljubljani za različne nivoje znanja ter starosti!. način dela se prilagodi glede na vaše želje ter (morebitno) predznanje. prav tako lahko po želji pomagam tudi pri učenju teorije glasbe. pogoj je lasten inštrument, notni material priskrbim jaz. sem akademsko izobražena violinistka z več leti izkušenj v poučevanju. učne ure lahko po dogovoru potekajo tudi na vašem domu. za več informacij me konaktirajte na naveden e-mail.   <p rgb(102,="" 102,="" 102);="" font-family:="" "lucida="" sans="" unicode";="" font-size:="" 13px;="" text-align:="" justify;"=""> instrukcijevioline@yahoo.com

Kategorija: Inštrukcije - Umetnost

Cena: Pokličite za ceno

pozdravljeni! nudim kvalitetno in strokovno poučevanje violine v ljubljani za različne nivoje znanja ter starosti!. način dela se prilagodi glede na vaše želje ter (morebitno) predznanje. prav tako lahko po želji pomagam tudi pri učenju teorije glasbe. pogoj je lasten inštrument, notni material priskrbim jaz. sem akademsko izobražena violinistka z več leti izkušenj v poučevanju. učne ure lahko po dogovoru potekajo tudi na vašem domu. za več informacij me konaktirajte na naveden e-mail. instrukcijevioline@yahoo.com

Kategorija: Inštrukcije - Umetnost

Cena: Pokličite za ceno

<span rgb(51,="" 51,="" 51);="" font-family:="" arial,="" verdana,="" 'bitstream="" vera="" sans',="" 'lucida="" sans="" unicode',="" grande';="" font-size:="" 14px;="" line-height:="" 16px;"="">več informacij na: <a data-cke-saved-href="mailto:instrukcijevioline@yahoo.com" href="mailto:instrukcijevioline@yahoo.com" rel="nofollow" 0px;="" padding:="" border:="" font-family:="" arial,="" verdana,="" 'bitstream="" vera="" sans',="" 'lucida="" sans="" unicode',="" grande';="" font-size:="" 14px;="" line-height:="" 16px;="" vertical-align:="" baseline;="" color:="" rgb(153,="" 0,="" 0);="" text-decoration:="" none;"="" target="_blank">instrukcijevioline@yahoo.com

Kategorija: Glasba in film

Cena: 15 €

  <body id="cke_pastebin" absolute; top: 12px; width: 1px; height: 1px; overflow: hidden; left: -1000px;"> buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: buyitexpltd@hotmail.com     e-mail:  email : buyitexpressltd@gmail.com       whatsapp: +447451221931  ,     pozivi i whatsapp: +27642105648  ,       apple iphone x 64gb za 400 eur , apple iphone x  256gb za 450 eur, apple iphone 8 64gb - 300 eur , apple iphone 8 plus 64gb - 320 euro ,samsung galaxy s9 64gb - €320 , samsung galaxy s9 plus 64gb - €330     mi smo trgovci mobilnim telefonima. imamo skladište u velika britanija i južnoj africi . . naši mobilni telefoni su novi, dolazi s punim priborom, 100% originalan, otključan u cijeloj mreži i 2 godine jamstva.   mi isporučujemo u sve zemlje putem fedex i dhl kuririma, a isporuka je besplatna svim našim klijentima   dajemo 10% popusta za red 2 ili više jedinica       zainteresirani kupac bi nas trebao obratiti na sljedeće:       email : buyitexpressltd@gmail.com       whatsapp chat: +447451221931  (kontaktirajte nas putem whatsapp-a samo na ovom broju)     pozivi i whatsapp: +27642105648       apple iphone x 64gb === 400 eur ,   apple iphone x 256gb === 450 eur ,     apple iphone 8 64gb ===  300 eur ,   apple iphone 8 256gb === 320 eur ,   apple iphone 8 plus 64gb ==== 320 eur ,   apple iphone 8 plus 256gb ==== 340 eur ,     apple iphone 7 32gb ==== 220 eur ,   apple iphone 7 128gb ====  240 eur ,   apple iphone 7 256gb ====  260 eur ,     apple iphone 7 plus 32gb ==== 240 eur ,   apple iphone 7 plus 128gb ====  260 eur ,   apple iphone 7 plus 256gb ==== 280 eur ,     apple iphone 6s  16gb ====  160 euro,     apple iphone 6s  32gb ==== 180 euro,     apple iphone 6s  64gb ==== 200 euro,     apple iphone 6s 128gb ==== 220 euro,     apple iphone 6s plus 16gb ==== 170 euro,   apple iphone 6s plus 32gb ==== 190 euro,   apple iphone 6s plus 64gb ==== 210 euro,   apple iphone 6s plus 128gb ==== 220 euro,         apple 9.7 inch ipad pro 32gb wi-fi + cellular ==== 220 eur ,   apple 9.7 inch ipad pro 128gb wi-fi + cellular ==== 240 eur ,   apple 9.7 inch ipad pro 256gb wi-fi + cellular ==== 270 eur ,     apple 12.9 inch ipad pro 32gb wi-fi + cellular  ==== 230 eur ,   apple 12.9 inch ipad pro 128gb wi-fi + cellular ==== 250 eur ,   apple 12.9 inch ipad pro 256gb wi-fi + cellular ==== 280 eur ,       samsung galaxy s9 64gb + gear vr ==== 320eur ,   samsung galaxy s9 128gb + gear vr ==== 340 eur ,   samsung galaxy s9 256gb + gear vr ==== 360 eur ,       samsung galaxy s9 plus 64gb + gear vr ====  330 eur ,   samsung galaxy s9 plus 128gb + gear vr ==== 350 eur ,   samsung galaxy s9 plus 256 gb + gear vr ==== 370 eur ,       samsung galaxy s8 64gb + gear vr ==== 250 eur ,   samsung galaxy s8 plus 64gb + gear vr ====  270 eur ,       samsung galaxy note 8 64gb ==== 260 eur ,   samsung galaxy note 8 128gb ====  280 eur ,   samsung galaxy note 8 256gb ==== 300 eur ,       samsung galaxy s7 edge 32gb + gear vr ====  220 eur ,   samsung galaxy s7 edge 64gb + gear vr ==== 240 euro ,   samsung galaxy s7 32 gb + gear vr ==== 200 eur ,     zainteresirani kupac treba da nas kontaktirate na sljedeće:         email : buyitexpressltd@gmail.com     whatsapp: +447451221931 (kontaktirajte nas putem whatsapp)     pozivi i whatsapp: +27642105648    

Kategorija: GSM telefoni

Cena: 300 €

  buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: 

Kategorija: GSM telefoni

Cena: 220 €

  buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: buyitexpltd@hotmail.com     e-mail: 

Kategorija: GSM telefoni

Cena: 350 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj