Pretekli teden smo na razglasitvi za najlepšo Slovenko dobili tudi novo miss Earth. Očarljivo Štajerko Lauro Škvorc je strokovna komisija izbrala na podlagi kastinga, Slovenijo pa bo na svetovnem izboru za miss Zemlje zastopala 5. decembra na Dunaju.

Zrečanka je vsestranska umetnica, saj veliko riše, oblikuje in piše zgodbe. Je vegetarijanka in zavzeta zagovornica zdravega načina življenja, ki obožuje živali. Žirije ni prepričala ne samo z videzom, ampak tudi z govorom, razmišljanjem in osebnostjo - s 'celim paketom', torej. In o tem smo se prepričali tudi sami ...

Story: Zdaj, ko je razglasitev že za vami, ste verjetno tudi že zadihali normalno. Veste, kaj vas je pravzaprav doletelo z nazivom miss Earth Slovenije 2015?

Res je. Izjemen večer je za mano. Vse se je dogajalo in se še dogaja tako hitro, da sem pravzaprav še malce zmedena. Ampak zagotovo sem počaščena, da sem prejela ta naziv, in se zavedam, kakšno vlogo sem dobila s tem. Zavedam se, da me čaka naporno in delovno leto, ampak me ne skrbi, kajti kadar nekaj počneš z veseljem in zagnanostjo, ni ovir. Se že veselim vseh prihajajočih projektov!

Story: Na razglasitvi niste nosili čevljev s peto, ampak ste bili bosi, s prevezano nogo zaradi poškodbe. Menda ste še nekaj dni pred kronanjem imeli na nogi mavec. Za kakšno poškodbo je pravzaprav šlo?

Na začetku smo bili kar malce v skrbeh zaradi poteka in zapletov z mojo nogo, ampak na koncu smo to super izpeljali. Mislim, da so ljudje to dobro sprejeli in razumeli, kajti zdravje je na prvem mestu in nekaj dni po tem, ko snameš mavec, enostavno ne gre obuti čevljev s peto. Na žalost sem na dopustu padla in si zlomila nartno kost oziroma stopalnico. Imeti mavec poleti je resnično mučno, ampak minilo je, zdaj pa s polno paro naprej.

Story: Mimogrede, krona je zelo velika in deluje precej težka ...

Krona je enostavno prečudovita in res je zelo težka. Na začetku sem imela občutek, kot da je krona večja od moje glave. (smeh) Ampak vredno je potrpeti in sem vesela, da jo lahko nosim, ker res izstopa. Oblikovalka Tanja Stokin, ki ustvarja pod blagovno znamko Zojani, je že vedela, kako jo oblikovati, da bo tako opazna, kajti njene roke so magične.

Story: Kaj je pravzaprav vaše poslanstvo kot nova miss Zemlje?

Namen izbora miss Zemlje je predvsem opozarjanje na zaščito narave, ekološke vrednote, varstvo okolja, zdravo življenje in druge pereče aktualne težave, povezane z našim planetom. Tako bom kot ambasadorka kmetijsko-obrtnega sejma Komenda in sejma Narava-zdravje na Gospodarskem razstavišču prispevala k razvoju in podpori slovenskega kmetijstva. Ozaveščala bom, kako je vse bolj pomembno živeti uravnoteženo, zdravo in do okolja prijazno. Ogromno projektov nas čaka, česar se že veselim.

Story: Časa do decembrskega finala pravzaprav nimate veliko, boste dobro pripravljeni?

Časa res ni na pretek, ampak se bomo zato v tem času, ki ga imamo na voljo, veliko bolj zavzeto pripravili in storili vse, kar bo v naših močeh. Upam, da se bom pripravila čim bolj uspešno, ampak resnično zaupam lastnici licence Jelki Verk in verjamem, da o tem ne bo dvomov.

Story: Verjamemo, da boste Slovenijo dobro zastopali na svetovnem izboru, a vseeno, kakšno uvrstitev bi si upali napovedati?

Najlepša hvala in tudi mi upamo na najboljše. Nisem videla oziroma spoznala še vseh punc, s katerimi bom tekmovala, tako da težko rečem. Ampak če bi prišla med najlepših 16, kot je to uspelo lepotici Rebecci Kim Lekše (miss Earth 2011, op. a.), bi bila presrečna. Vsekakor pa sem zase že zmagala, dala bom vse od sebe in s ponosom zastopala Slovenijo. O končni uvrstitvi pa se pustimo presenetiti.

beri dalje

Laura Škvorc: Ne mara bahanja in občutka večvrednosti - Domači trači - Govori.se

Pretekli teden smo na razglasitvi za najlepšo Slovenko dobili tudi novo miss Earth. Očarljivo Štajerko Lauro Škvorc je strokovna komisija izbrala na podlagi kastinga, Slovenijo pa bo na svetovnem izboru za miss Zemlje zastopala 5. decembra na Dunaju.