Nekdanja članica skupine Bepop Tinkara Zorec, poročena Fortuna, je pred dobrim mesecem tretjič postala mamica. Po žalostnih trenutkih in nesrečnih spontanih splavih ima zdaj tri zdrave hčerke in dom poln smeha ter veselja.

Story: Pred kratkim ste že tretjič postali mamica. Kako se počutite? Še najdete kaj prostega časa zase?

Počutje je odlično, čeprav bolj malo spim. Flora je stara ravno en mesec in še nima nekega ritma, pa tudi urnika za dojenje ne. Poleg tega pa ima ravno v teh dneh Vita vodene koze, zato imamo doma res pestro. Prostega časa v bistvu nimam oz. ob treh otrocih izkoristimo prosti čas tako, da smo skupaj. Trenutno sem res stoodstotno predana družini in v tem uživam, čeprav je na trenutke seveda naporno. Mož ima takšno službo, da v bistvu nima urnika. Dela tudi ves dan ali noč in včasih med vikendi, zato sem z otroki veliko sama. Je pa bil v teh prvih dneh večinoma doma in mi veliko pomagal. Zahvaliti se pa moram mami in očimu, ki mi kdaj čez vikende pomagata po najboljših močeh, ko nas obiščeta. To je tudi edina dodatna pomoč, ki jo imamo. 

Story: Preden ste zanosili, ste imeli tudi žalostno izkušnjo. Kaj se je zgodilo? Vas je bilo kaj strah nove nosečnosti?

Ta zadnja nosečnost je bila v bistvu moja šesta nosečnost. Za mano so trije spontani splavi in to so res zelo žalostne zgodbe, ki bodo za vedno ostale v mojem srčku, a sem zaradi njih še močnejša in še bolj hvaležna za moje tri zdrave deklice. In ja, zaradi takšnih izkušenj je tudi prisoten večji strah med nosečnostjo.

Story: Pa ste lahko kljub vsemu potem po splavu znova zanosili?

Po zadnjem spontanem splavu sem zanosila po treh mesecih. Smo se pa pred rojstvom drugorojenke bolj 'namatrali'. Takrat sem prenehala piti kavo in jedla kapsule maca. Zanosila sem v enem letu.  

Story: Trije porodi so za vami. Kako ste doživljali vsako nosečnost?

Prvič sem bila noseča pri 25 letih in vse je potekalo normalno in super, le prve tri mesece mi je bilo slabo. V službi sem bila do porodniške, poleg tega pa še nastopala s skupino Bepop in učila v plesni šoli. Bilo je res pestro, a vse lahkotno. Druga nosečnost je bila pri 32 letih in je že bila bolj naporna. Poleg slabosti je bil prisoten tudi strah, ali bo vse potekalo brez zapletov. V zadnji nosečnosti, po slabih dveh letih od poroda Vite, pa sem že na začetku imela diabetes in prenizek pritisk. Prve tri mesece grozne slabosti ter za sabo težko izkušnjo izpred leta dni, zaradi katere sem bila v velikih skrbeh, ali bo z otrokom vse v redu. En mesec pred rokom sem zbolela za pljučnico in imela vnetje pljučne mrene, kar je še poslabšalo zadevo.

beri dalje....

Tinkara Zorec: Šesta nosečnost jo je osrečila z deklico - Domači trači - Govori.se

Nekdanja članica skupine Bepop Tinkara Zorec, poročena Fortuna, je pred dobrim mesecem tretjič postala mamica. Po žalostnih trenutkih in nesrečnih spontanih splavih ima zdaj tri zdrave hčerke in dom poln smeha ter veselja.