Članek
PIHALNI ORKESTER VRHPOLJE
Objavljeno May 09, 2016

Dobro desetletje nazaj je bil v vinorodni vasici pri Vipavi ustanovljen Pihalni orkester Vrhpolje. Nastal je na veliko veselje godbenikov ter njihovih dedov, ki so po drugi svetovni vojni že imeli svojo godbo, a je ta zaradi dolge vojaške dobe razpadla. Danes orkester šteje približno 40 članov, njegova povprečna starost pa je 20 let. Izvaja koncertni, promenadni in show program. Vsako leto pripravi samostojni božično-novoletni koncert, koncert v sklopu »Imago Sloveniae«, prebivalce Vipavske doline prebudi za praznik dela, igra na vaški šagri, Vipavski trgatvi, raznih srečanjih pihalnih orkestrov in ostalih prireditvah, najpogosteje v domači občini ter sosednji Ajdovščini. Med svoja največja uspeha prišteva osvojeno prvo mesto in zlato priznanje iz mednarodnega tekmovanja v Splitu ter zlato priznanje s posebno pohvalo in napredovanje iz četrte v tretjo težavnostno kategorijo s tekmovanja Zveze slovenskih godb, ki je potekalo meseca maja 2013 v Žalcu.

Zadnji društveni projekt pa je bila udeležba na mednarodnem tekmovanju, ki je potekalo od 25. do 27. aprila v italijanskem mestu Riva del Garda.

V prihodnje si želijo še več podobnih tekmovanj, ki so orkestru vselej izziv, da raste na kakovosti igranja in razvija svoje glasbeno znanje.

Orkester od začetka lanskega leta dalje vodi mlad, ambiciozen trobentač in dirigent Matjaž Meden

#kultura #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb #vipava