Na tradicionalni kulinarično-etnološki, 14. Dödolijadi, kuhanju krompirjevih žgancev v loncu na odprtem ognju, je včeraj v Puconcih skupaj kuhalo rekordnih 28 ekip. Organizatorje – člane domačega kulturno-turističnega društva je tako množičen odziv tekmovalcev prijetno presenetil. To tipično prekmursko jed, katere osnovna sestavina sta moka in krompir, sta po mnenju ocenjevalne komisije, ki jo je letos vodil priznani kuhar moravskotopliških Term 3000 Danilo Kozar, najboljše skuhali domačinki Sonja Sapač in Sonja Fartek. Na tem tekmovanju sta sodelovali prvič. Med številnimi obiskovalci je bil tudi predsednik Turistične zveze Slovenije, sicer župan Podčetrtka Peter Misja. Pohvalil je prostovoljno in izvirno delo članov turističnih društev širom Slovenije – kajpak tudi v Puconcih, ki prav na ta način najbolj pristno promovirajo kraj in njene značilnosti in posebnosti vseh vrt, zanimivih za obiskovalce kot turiste