Horoskop (po Kitajsko)

OddajZim Zelen, dne 2018-12-31 ob 11:57:28

Kitajsko znamenje: Prašič

PrašičRojeni v letih: 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007. Leto Prašiča bo tudi leto 2019. V kolikor ste rojeni v januarju ali februarju dotičnega leta, ali morda ne pripadate živalskemu znamenju leta pred tem.

ON PODGANA: Dobra zveza, pravijo tudi Kitajci. Prašič in Podgana se dobro dopolnjujeta, saj oba rada globoko razmišljata. Običajno sta to intelektualca, ki pa si rada privoščita tudi posvetne in telesne užitke.

ON BIVOL: Ona se bo na začetku še znala podrejati partnerju Bivolu, saj zna potrpeti vse mogoče na tem svetu, le prehude strogosti ne prenese. Ker pa se zna zgoditi, da bi jo Bivol pričel preveč utesnjevati, bi mu znala tudi pobegniti.

ON TIGER: Nevarno razmerje. Prašič razume Tigra in njegovo impulzivnost, prav tako močno spoštuje tudi vse njegove ostale dobre lastnosti. Vendar pa je Tiger Prašiču lahko tudi nevaren. V napadu divjega besa ga lahko tudi uniči.

ON ZAJEC: Kitajska tradicija pravi, da je to lahko odlična zveza. Prašič se mora le do te mere obvladati, da se ne bo spuščal v ekstreme, zviti Zajec pa bo Prašiča znal tako čuditi in navduševati, da ga bo ta za to znal spoštovati.

ON ZMAJ: Ugodna kombinacija. Zmaj ob Prašiču blesti, ona pa se zna odlično pretvarjati in partnerja prepričati, kako zelo ga občuduje. Nežna je in širokosrčna, to pa je tudi vse, kar Zmaj potrebuje za svojo osebno in posledično družinsko srečo.

ON KAČA: Kitajci bi to razmerje odsvetovali, saj zna biti Kača Prašiču nevarna. Dobrodušni Prašič se namreč zviti in posesivni Kači ne zna upreti, ta pa ga mimogrede in hladnokrvno lahko tudi zaduši. Še največ srečnih ur doživita ponoči.

ON KONJ: Neugodna veza, v kateri Prašič ne more biti srečen. Obstaja nevarnost, da bi egoistični Konj dobrodušnega Prašiča preveč izkoriščal. Slednji bi namreč vse to mirno prenašal, a le, če Konj ne bi preveč očitno skakal čez plot.

ON KOZA: Zgolj pogojno mogoče. Prašič je tako miroljuben, da Kozino lahkoživo vedenje prenašal z veliko potrpežljivosti. Vendar pa bi se morala Koza tudi zavedati, da ima tudi Prašič svoje meje. Če se bo Koza preveč spozabila, lahko celo Prašič postane še kako brezobziren.

ON OPICA: Odlično razmerje. Čeprav Opica ve, da bi se iz Prašiča z lahkoto norčevala, ga tako spoštuje, da svojo cinično igrivost premaga. Ta nenavaden par odlikuje tudi to, da drug drugemu vedno pomagata in se nikoli ne pustita na cedilu.

ON PETELIN: Težko kompatibilna. Običajno se Petelin in Prašič sploh ne privlačita, saj je Petelinova nasilnost Prašiču preveč odbijajoča. Če pa sta kdaj vendarle prisiljena se malo bolje spoznati, sta vendarle prijetno presenečena.

ON PES: Ugodno. Prašič, ki je izredno radoživo bitje in ga spremlja prava aura sreče, zna s tem ožariti tudi Psa in odgnati njegov trdovratni pesimizem. Ker sta oba nadvse radodarna in razsipna, bi bilo naravnost optimalno, če bi bil vsaj eden od njiju bogat ali premožen.

ON PRAŠIČ: Tako sta si podobna, da se zdi, kot bi bila rojena drug za drugega. Zelo strpna sta in dovolita si veliko prostosti, oba pa se tudi rada grejeta ob domačem ognjišču. Drug drugemu dajeta potuho, najbolje pa se počutita v toplem objemu. Skratka, odlično, bi rekli Kitajci.

Kitajski horoskop - ujemanje in ljubezen med znamenji - Astro - Govori.se

V Aziji horoskope nadvse spoštujejo. Veliko bolj kot pri nas, kjer se jim nekateri posmehujejo, večina pa jih bere zgolj za zabavo. Po drugi strani pa se temu vendarle ne gre preveč čuditi, saj ima horoskop na Kitajskem zares častitljivo tradicijo in svojstveno zgodovino.

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
4
Zim Zelen
1
Dec 31, 2018
Glej:
#4
Zim Zelen
0
Dec 31, 2018
#1 - Popravek
Kitajsko novo leto 2019 se bo glede na lunarno gibanje pričelo v torek, 5. februarja 2019, in končalo 24. januarja naslednje leto. Letu 2019 bo po kitajski tradiciji kraljevalo znamenje prašiča.

Kitajsko leto 2019 bo v znamenju srečonosnega zemeljskega prašiča!
#3
Radmila Čučak
1
Dec 31, 2018
Novoletna pesem 2019 (po Kitajsko :)

https://www.youtube.com/watch?v=QOxMYSxUH1o

八度空间2019年贺岁MV - 《诸事大吉颂Happy》完整版 - YouTube

#cnysohappy #诸事大吉颂happy 《诸事大吉颂Happy》 词:舒宁 曲:马嘉轩 制作 : 陈彦珲 歌手:Henley 许亮宇 Orange 陈慧恬 Rickman 谢承伟 Natalie 小玉 Jordan 盛天俊 Emil
#2
Zim Zelen
0
Dec 31, 2018
Nastopi v Marcu 2019
#1
Zim Zelen
Zim Zelen
Objavil/a 2018-12-31 11:57:28 (Dec 31, 2018)
Starejša objava Novejša objava
Kitajski horoskop - ujemanje in ljubezen med znamenji - Astro - Govori.se

V Aziji horoskope nadvse spoštujejo. Veliko bolj kot pri nas, kjer se jim nekateri posmehujejo, večina pa jih bere zgolj za zabavo. Po drugi strani pa se temu vendarle ne gre preveč čuditi, saj ima horoskop na Kitajskem zares častitljivo tradicijo in svojstveno zgodovino.

ZADNJE OBJAVE
Recikliranje
ISLANDIJA
Še pomnite tovariše?
KAVANAGH in drugi.......
Motorist reševalec!
SKALA
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj