Članek
DeSUS in SD ponosni na rezultate stranke?
Objavljeno Jun 02, 2016

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je ponosen na rezultate 25-letnega delovanja stranke. Tudi predsednik SD Dejan Židan je ponosen, ko praznujejo 125. obletnico organiziranosti stranke, čeprav »rodovnik« tega ne kaže. Erjavec je ponosen, da je DeSUS sodeloval v skoraj vseh vladah in se zavzemal za pokojnine. Tudi za SD velja enako.

»Če bi bila država uspešna in bi bilo uspešno gospodarstvo, sem prepričan, da bi imeli boljše plače in pokojnine,« je dejal Erjavec. Kako bistroumna ugotovitev, vredna kandidata za premierja, kot Erjavec napoveduje! Če ne bi bilo prizadevanj DeSUS, bi bile pokojnine po njegovem mnenju še nižje.

Nič pa jih posebno ne moti, da zmanjka vsako leto v pokojninski blagajni za pokojnine ena milijarda evrov. Oblast zato povečuje dolg države, ki ga bodo plačali zanamci, tudi mi, upokojenci. Tudi tisti upokojenci, katerim so država sama in podobni podjetni premetenci na skrivaj kradli njihove zaslužene pokojninske in druge socialne prispevke. Tudi pred očmi politikov, levih in desnih, tudi privržencev DeSUS in SD. Berem, vlada, ki jo podpira tudi DeSUS in SD, je odločna, da bodo vsi, ki jim delodajalci niso plačevali prispevkov, imeli nižjo pokojnino! Eureka, ne država in nobena politika ne vlada za to menda ni odgovorna? Odgovorni so menda kar oškodovani državljani sami?

SD in tudi DeSUS sta pri tem še vedno ponosna, pa ne edina. Strinjam se, da vse, kar so slovenski politiki do zdaj izvedli, je aktivna politika odseljevanja. Ljudi in kapitala. Tudi kapitala za pokojnine in delovna mesta. Do kdaj bo to mogoče? Kje je duh opevanega uporništva? Torej bo oblast dolg povečevala, dokler se bo politika lahko za račun državljanov še naprej zadolževala in nas na koncu prodala.

Ljudstvo pač ima vedno oblast, kot si jo zasluži.

Franc Mihič, Ribnica