Članek
"Ponavljajmo laž, pa bo to resnica?!"
Objavljeno Jan 25, 2016

Poniglava laž v sobotnem "tedenskem utripu" na nacionalni RTV o predlogu osnovanja  nacionalne garde, kot zaključek tedenskega informiranja osrednjega slovenskega  medija.

Urednica tokratne oddaje »Utrip«, novinarka Jelena Aščić brez zadržkov sporoči javnosti laž, ko pravi: "Vodja opozicije snuje svojo vojsko?!

Temu ni pritrdila niti sedanja ministrica za obrambo Andreja Katič, niti bivši minister Janko Veber.

Temu pa pritrdi in se še sam zlaže poslanec ZL v DZ, dr. Matej T. Vatovec, ki na oddajah na RTV trdi, da gre pri tem predlogu za paravojaško, strankarsko vojsko, čeprav je njemu in javnosti  v istih RTV Odmevih predlagatelj bivši minister za obrambo A. Hojs jasno povedal: " Enote nacionalne garde bodo  organizirane po regionalnem principu, s poveljstvom, podrejenem najvišjemu vojaškemu organu v Slovenski vojski." 

Dr. Vatovec to enostavno presliši in naslednjo sekundo potvori predlog ministra in brez sramu trdi nasprotno, češ da je predlagana nacionalna garda kot strankarska vojska. Nepojmljivo in povsem neodgovorno je, da lahko urednica tokratne oddaje "Utrip" na nacionalni RTV zaključi to temo z debelo lažjo.

To ni bila napaka, to je bila laž, ki terja demanti in opravičilo, saj gre za osrednji najbolj vpliven javen medij v demokraciji! Takšna napaka terja opravičilo gledalcem. Menda ne bo celo na RTV SLO obveljalo: "Ponavljajmo laž, pa bo to resnica?!"

Franc Mihič

http://4d.rtvslo.si/arhiv/utrip/174384340