Članek
Ta inštrument je neumen!
Objavljeno Jan 08, 2016

Prof.dr. Bogomir Kovač z EF, ki ni prejemal  nezakonitega dodatka za stalno pripravljenost, iskreno javnosti pove: »Ta inštrument za nagrajevanje je neumen!«

Menim, da je ta inštrument predvsem nezakonit, ni pošten in ni etičen. Samo neumnim odpuščamo neumnosti, drugi imajo odgovornost do sodržavljanov, davkoplačevalcev. 

Ta primer, žal ne edini na elitnih državnih inštitucijah, ne kaže ravno visoke odgovornosti te »avtonomne elite« do družbe in navadnih socialno ogroženih državljanov, davkoplačevalcev.

Več kot dvajset let pa se lahko pod vsemi vladami  goljufa navadne delojemalce in se jim krši ustavne lastninske pravice, tako da se jim prikrito ne plačuje zasluženih socialnih prispevkov. Stanje  2015: več kot 400 milijonov evrov neplačanih prispevkov!

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič, pa pred javnostjo uradniško zagovarja svoje početje in početje kolegov. Nič pa o etiki in odgovornosti.

Demokratična omika je, da se ve, kaj je prav in kaj ne, in se zato ne rabi »gore« zakonov, ki potem še zbledijo. Ministrica za izobraževanje in »vzgojo« pa ne poda nobenega zgleda za poštenje! Vrniti je treba vse!

Profesor dr. Jože . Damjan tudi z EF se javno pokesa in vrne vse »dodatke«!

V prispevku iz leta 2013, z naslovom »Pahor spremenil mnenje: Šola mora tudi vzgajati«, dr. Damjan tudi pove: »Slovenijo bo pomanjkanje etike stalo okoli 30 % BDP.“

Franc Mihič