Da ti pripada plača, moraš to dokazati?

OddajFranc Mihič, dne 2016-04-08 ob 21:01:46

Ministrstvo za pravosodje RS javnosti sporoča: »Tisti, ki meni, da mu nekaj pripada, na primer plača, mora to dokazati!« Seveda na sodišču!

Finančna uprava RS pa ugotavlja  in sporoča: »Neplačevanje socialnih prispevkov se ne zmanjšuje!«

Sindikat ZSSS pa ugotavlja:« Sodišča niso učinkovita!«

Kaj o tem stališču in ugotovitvah menite poslanci in voditelji političnih strank, pozicije, zlasti SD in DESUS in seveda tudi opozicije?

Gre za kršenje temeljnih ustavnih lastninskih pravic delojemalcev, pravi ustavno sodišče!

Kaj boste storili  poslanci DZ RS glede  goljufanja delojemalcev, ki traja že desetletja?

Franc Mihič

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
2
rastko plohl
0
Apr 08, 2016
res nenavadna situacija
#2
Franc Mihič
0
Apr 08, 2016
Goljufanje delavcev!
DNEVNIK, 8. september 2015
ONA, 22. september 2015
Neplačevanje socialnih prispevkov za delojemalce državi je civilizacijska sramota za politiko, državo! »Zakon Antona Ropa« je 13 let delodajalcem dovoljeval prikrito neplačevanje socialnih prispevkov za zaposlene. Šele na predlog ZSSS je ustavno sodišče odpravilo ta zakon! Trinajstletno »zakonito prikrito« goljufanje delavcev niso torej odpravili zakonodajalci sami oziroma »pravične stranke in poslanci«, levi, ne desni, niti nobena vlada, temveč šele ustavno sodišče. Sindikati in drugi »civilni javni humanisti« pa doslej za to kršitev ustave niso nikogar obtožili! Še vedno molčijo, kdo vse je odgovoren za to krivico in sramoto, ki se še dogaja! Vsi politiki so tako, povsem brez empatije za delojemalce, pomagali le menedžerjem, ki prikrito hinavsko niso plačevali prispevkov, denar pa je ostajal podjetju oziroma lastnikom podjetij. Menedžerji so bili »uspešni in dobro plačani«, lastnikom pa je več ostalo. Krivičen in nepošten zakon ter ravnanje politikov in mnogih uprav podjetij je odpravilo torej šele ustavno sodišče. Tedanji predsednik US in zdaj član US dr. Ernst Petrič je javno dejal, da je bila to čista goljufija delavcev!
Kje so ostali neplačani prispevki? Pri lastnikih podjetij ali pa v stečajni masi podjetij in pri upnikih!
Po potrebi pa se izpad neplačanih prispevkov pokrije iz proračuna, se pravi, plačajo ga davkoplačevalci ali pa delavci ostanejo ogoljufani pri pokojninah in zdravstvenem zavarovanju.
To je ena najsramotnejših slovenskih političnih zablod, v kateri so bili ogoljufani delojemalci in davkoplačevalci – velika skupina volivcev, zaradi katere bi že davno morali biti mnogi odstranjeni z oblasti in vseh javnih funkcij. Torej vsaj vodilni politiki in njihovi sodelavci, od denimo mag. Antona Ropa, Janeza Janše, Jožeta Tanka, dr. Francija Križaniča in Boruta Pahorja do vseh ministrov za delo in socialo ter še marsikdo iz politike in seveda javne stroke. Predvsem pravne stroke, denimo Inštituta za delo pri PF Univerze v Ljubljani! Vsa odgovorna elita pa je nagrajena, saj ima oblast!
Odgovornosti ta ne pozna, volivcem pa jo volilni sistem ne dopušča uveljaviti! Zakaj sploh imamo torej zakonodajno oblast, poslance, DZ in DS, izvršno oblast, ko mora tako eklatantno kršitev ustavnih lastninskih pravic delojemalcev odpravljati ustavno sodišče. Praksa se veliko ne spreminja, tujina pa se nam posmehuje! Ker se nič resnega ne zgodi, nihče ne odgovarja za goljufije, se goljufija še vedno ponavlja! Očitno se goljufija splača?! Ni nikogar niti kanček sram?
Franc Mihič, Ribnica

https://www.dnevnik.si/1042719940/mnenja/odprta-stran/goljufanje-delavcev

Goljufanje delavcev! | Dnevnik

Neplačevanje socialnih prispevkov za delojemalce državi je civilizacijska sramota za politiko, državo! »Zakon Anton
#1
Franc Mihič
Franc Mihič
Objavil/a 2016-04-08 21:01:46 (Apr 08, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Ali je to prav Marjan Šarec predsednik vlade?
Milan Kučan;Ogenjca je tragedija partizanskega upora in Loškega potoka!
Janković; Politika lahko vedno spremeni zakon, če ne ustreza …
Državni tožilec se je dolžan odzvati na medijske objave
Milan Kučan: Ogenjca, upor ali kolaboracija?
Komu Slovenci zaupamo svoj kapital; nikomur!?
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj