Janez Janša ne odgovarja, je kar tiho!?

OddajFranc Mihič, dne 2016-04-04 ob 09:13:49

Janez Janša, kdaj bodo spremembe?
DNEVNIK, 18. marec 2016

Porabimo več, kot zaslužimo, zato se venomer na novo zadolžujemo. Vlada nas je davkoplačevalce zopet dodatno zadolžila za 1,5 milijarde evrov. Po poročilih OECD je Slovenija med analiziranimi državami na prvem mestu po primanjkljaju, proračunska poraba pa je v Sloveniji daleč najvišja. Potrebne so spremembe, kar je menda očitno. Na to opozarjajo mnogi, na politični desnici in mnogi na levici.
Mnogi, med njimi sem tudi sam, menijo, da brez spremembe volilnega sistema ne bo potrebnih sprememb in napredka, ne prave odgovornosti za stanje države. »Z blokiranjem pozitivnih sprememb volilnega sistema politične stranke blokirajo demokratizacijo slovenske družbe,« pravilno ugotavlja Emil Milan Pintar, dipl. filozof in sociolog. Brez spremembe načina izbire politične elite torej ne moremo pričakovati družbenih sprememb in napredka države.
Janez Janša, v intervjuju na RTV SLO ste dejali, da je Slovenija v nenormalnem stanju: »Če se to ne bo presekalo, bodisi s spremembo volilnega sistema bodisi z neko krizo, ki si je sicer nihče ne želi, ampak očitno je samo to lahko pot do sprememb.«
Pomladne stranke trenutno kažejo več pripravljenosti za sodelovanje, tudi zaradi priprave na volitve, saj so na zadnjih volitvah doživele velik poraz.
Ali boste torej predsedniki strank, prvi vi, Janez Janša, SDS, končno le poskrbeli za to, da bo eden prvih ciljev vsaj pomladnih strank nov volilni sistem, saj brez tega, pravite, ne bo potrebnih sprememb za napredek države?

Franc Mihič, Ribnica

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
6
abram1b2 Cej
0
Apr 05, 2016
Sponko
Dober ti to šibaš! Vsa čast!
#6
Sponko
0
Apr 05, 2016
JJ je našel pravi vzrok in tudi priporoča terapijo. Za začetek duhovniku, če bo delovalo pa celotnemu narodu.

DOMOVINA poroča
Piše: Uredništvo -
4. april 2016

"Janša duhovnika Branka Cestnika pošilja k eksorcistu. Kaj se dogaja s predsednikom SDS?"

Izganjalec hudiča bo naša zadnja rešitev pred pogubo.
#5
Stoyan Svet
0
Apr 05, 2016
spoštovani gospod Franc Mihič,
če bi prebrali ene par mojih člankov,
bi vam marsikaj glede gospoda Janše lahko postalo jasno.
Samo mimogrede g. Janša in g. Kučan sta oba prostozidarja in sicer malteška viteza, spadata pod Vatikan, konkretno pod jezuite.
Njima je do kakršnih koli sprememb približno toliko kot do lanskega snega.
lp
#4
abram1b2 Cej
0
Apr 04, 2016
Franc
Mislim,da bomo morali sami volivci poseči v nujne spremembe in zadevo vzeti v svoje roke..
#3
Franc Mihič
0
Apr 04, 2016
Kdaj spremembe?

ONA. 15. Marec 2016

Vlada je davkoplačevalce letos zopet zadolžila za 1,5 milijarde evrov novega dolga. Po poročilih OECD, je Slovenija med analiziranimi državami na prvem mestu po primanjkljaju, ki znaša kar 14,6 % BDP, proračunsko poraba pa je v Sloveniji daleč najvišja. Porabimo več kot zaslužimo, zato se venomer na novo zadolžujemo.

Potrebne so spremembe, kar je menda očitno. Na to opozarjajo mnogi, na politični desnici in mnogi na levici. Mnogi, tudi sam, pa sem mnenja, da brez spremembe volilnega sistema ne bo potrebnih sprememb in napredka, ne prave odgovornosti za stanje države. "Z blokiranjem pozitivnih sprememb volilnega sistema politične stranke blokirajo demokratizacijo slovenske družbe", pravilno ugotavlja Emil Milan Pintar, dipl. filozof in sociolog. Brez spremembe načina izbire politične elite torej ne moremo pričakovati družbenih sprememb in napredka države.

Janez Janša je v intervjuju dejal, da je Slovenija v nenormalnem stanju: »Če se to ne bo presekalo, bodisi s spremembo volilnega sistema bodisi z neko krizo, ki si je sicer nihče ne želi, ampak očitno je samo to lahko pot do sprememb.« »Pomladne stranke« in njihovi predsedniki trenutno »kažejo« več pripravljenost za sodelovanje, tudi zaradi priprave na volitve, saj so na zadnjih volitvah doživeli velik poraz.

Predsednik države, ki se zavzema za spremembo volilnega sistema, pravi: »Politika je v ledeni dobi!« Ali bodo torej politiki, predsedniki strank, tudi »pomladnih strank«, Janez Janša, SDS, Ljudmila Novak, NSi, mag. Marko Zidanšek, SLS, končno le poskrbeli za to, da bo eden prvih ciljev vsaj pomladnih strank nov volilni sistem, saj brez tega ne bo potrebnih sprememb za napredek države?

Franc Mihič
#2
Franc Mihič
Franc Mihič
Objavil/a 2016-04-04 09:13:49 (Apr 04, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Vprašanje za Šarca: Ima prav ministrica Katič, sodnik Florjančič ali tožilka Brezigar?
Policisti, tožilci in sodniki ne morejo ubežati pred odgovornostjo
Ne verjamem v pravno državo.
Ali je to prav Marjan Šarec predsednik vlade?
Milan Kučan;Ogenjca je tragedija partizanskega upora in Loškega potoka!
Janković; Politika lahko vedno spremeni zakon, če ne ustreza …
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj