Članek
Komu služite poslanci DZ RS, ljudstvu ali predsedniku svoje stranke?
Objavljeno Mar 27, 2016

Poslanci, vi ste prvi v državi odgovorni, če oblast ne služi ljudstvu!

Kdaj boste kaj storili?

Poslanci ali veste svoj dolg do državljanov, davkoplačevalcev, volivcev?

Kako delujete, ali ste v službi ljudstva?

Ali ste samo v službi stranke in njenega predsednika, ki vam je omogočil izvolitev, ko vas je razvrstil na volilnem listu-glasovnici?

Državni zbor RS, -torej vsi poslanci-, je zakonodajalec in je »proizvajalec« zakonov.

Poslanci ste dolžni in odgovorni, da spremljate kvaliteto in uporabnost svoji »proizvodov«, to je sprejetih zakonov, ki so plod vašega zaznavanja problemov državljanov, države.

Zato imamo plačane parlamentarne politične stranke na terenu in tudi poslanske pisarne, da lahko opravljajo nadzor nad zadovoljstvom državljanov in problemi v državi.

DZ RS, - vse stranke in poslanci- je tudi nadzornik nad kvaliteto izvajanja zakonov oz. nadzornik kvalitete dela inštitucij, ki uporabljajo te zakone v korist državljanov.

Poslanci ste torej odgovorni za nadzor uporabnosti vaših "proizvodov", to je zakonov in njihovih učinkov.

Poslanci ste odgovorni za nadzor izvršne oblasti in njenih inštitucij, od tožilstva, agencij, inšpekcij itd., nadzirate kvaliteto njihovega dela in jih tudi lahko pozovete na odgovornost, ko ugotovite ne učinkovanje vaših zakonov v vsakdanjem življenju!!!

Ali ste pri 20 letnem obče znanem izkoriščanju delojemalcev (na primer Steklarna Rogaška, SŽ, Vegrad i.p.), pri javno znanih goljufijah delavcev, ko so jim del zaslužka za prispevke ukradli, -kar je po sklepu ustavnega sodišča kratenje lastninskih pravic delojemalcev-, ste poslanci do sedaj sploh kdaj kaj storili?

 Kdaj in kaj boste storili, da bomo volivci dobili ustavno pravico do demokratičnega  volilnega sistema, saj čisti "partijski" proporcionalen volilni sistem ni ustrezen ustavi, ker  odreka volivcu pravico izbire kandidata, kateremu bi volivec podelil svoj mandat za oblast?

Kdaj boste poslanci poskrbeli za ustrezno zakonodajo in nadzor, da delodajalcem ne bodo več kršene ustavne lastninske in druge pravice, da bomo pred zakonom vsi enaki?

Kdaj boste poslanci s pomočjo pravne države sanirali in sankcionirali "divjo privatizacijo in tajkunizacijo", ker smo običajni državljani ravno zaradi vaših zakonov oz. Državnega zbora RS, zopet postali drugo razredni državljani, saj pri  lastninjenju skupne družbene lastnine po zakonu nismo bili enakopravni in nam je kratena pravica do enakopravne ekonomske svobode?

Poslanci, vi ste prvi v državi odgovorni, če oblast ne služi ljudstvu!

Kdaj boste poslanci DZ RS kaj storili tudi za izkoriščane in opeharjene državljane?

Franc Mihič