Vlada RS kot Poncij Pilat?

OddajFranc Mihič, dne 2016-03-27 ob 10:38:25

"Vlada RS se dobro zaveda izpostavljene problematike in sporno ravnanje z delavci najostreje obsoja", je torej odgovor vlade  na vprašanje, kako namerava vlada ukrepati glede izkoriščanja delavcev.

Takšen odgovor vlade RS je enak izmikanju odgovornosti rimskega guvernerja Judeje, vzvišenega Poncije Pilata, ki si je pred več kot 2000 leti, tudi pred javnostjo, umil roke nad krivično obsodbo Jezusa Kristusa, katerega so obsodili veliki duhovniki, farizeji.

Guverner Poncij Pilat, ki sicer ni videl njegove krivde, pa je tako kljub temu dopustil križanje in smrt Jezusa Kristusa!

Kakšna je razlika v ravnanju vlade in guvernerja Poncije Pilata?

Vlada RS očitno še naprej dopušča, da lahko brezvestni kriminalni slovenski delodajalci pričo pravne države še naprej goljufajo in izkoriščajo slovenske delojemalce, delavce?

Kaj meni opozicija in javnost  je odločilno  vprašanje?!

Franc Mihič

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
1
Franc Mihič
0
Mar 27, 2016
Komu služite poslanci DZ RS, ljudstvu ali predsedniku svoje stranke?

Poslanci, vi ste prvi v državi odgovorni, če oblast ne služi ljudstvu!

Kdaj boste kaj storili?

Poslanci ali veste svoj dolg do državljanov, davkoplačevalcev, volivcev?

Kako delujete, ali ste v službi ljudstva?

Ali ste samo v službi stranke in njenega predsednika, ki vam je omogočil izvolitev, ko vas je razvrstil na volilnem listu-glasovnici?

Državni zbor RS, -torej vsi poslanci-, je zakonodajalec in je »proizvajalec« zakonov.

Poslanci ste dolžni in odgovorni, da spremljate kvaliteto in uporabnost svoji »proizvodov«, to je sprejetih zakonov, ki so plod vašega zaznavanja problemov državljanov, države.

Zato imamo plačane parlamentarne politične stranke na terenu in tudi poslanske pisarne, da lahko opravljajo nadzor nad zadovoljstvom državljanov in problemi v državi.

DZ RS, - vse stranke in poslanci- je tudi nadzornik nad kvaliteto izvajanja zakonov oz. nadzornik kvalitete dela inštitucij, ki uporabljajo te zakone v korist državljanov.

Poslanci ste torej odgovorni za nadzor uporabnosti vaših "proizvodov", to je zakonov in njihovih učinkov.

Poslanci ste odgovorni za nadzor izvršne oblasti in njenih inštitucij, od tožilstva, agencij, inšpekcij itd., nadzirate kvaliteto njihovega dela in jih tudi lahko pozovete na odgovornost, ko ugotovite ne učinkovanje vaših zakonov v vsakdanjem življenju!!!

Ali ste pri 20 letnem obče znanem izkoriščanju delojemalcev (na primer Steklarna Rogaška, SŽ, Vegrad i.p.), pri javno znanih goljufijah delavcev, ko so jim del zaslužka za prispevke ukradli, -kar je po sklepu ustavnega sodišča kratenje lastninskih pravic delojemalcev-, ste poslanci do sedaj sploh kdaj kaj storili?

Kdaj in kaj boste storili, da bomo volivci dobili ustavno pravico do demokratičnega volilnega sistema, saj čisti "partijski" proporcionalen volilni sistem ni ustrezen ustavi, ker odreka volivcu pravico izbire kandidata, kateremu bi volivec podelil svoj mandat za oblast?

Kdaj boste poslanci poskrbeli za ustrezno zakonodajo in nadzor, da delodajalcem ne bodo več kršene ustavne lastninske in druge pravice, da bomo pred zakonom vsi enaki?

Kdaj boste poslanci s pomočjo pravne države sanirali in sankcionirali "divjo privatizacijo in tajkunizacijo", ker smo običajni državljani ravno zaradi vaših zakonov oz. Državnega zbora RS, zopet postali drugo razredni državljani, saj pri lastninjenju skupne družbene lastnine po zakonu nismo bili enakopravni in nam je kratena pravica do enakopravne ekonomske svobode?

Poslanci, vi ste prvi v državi odgovorni, če oblast ne služi ljudstvu!
Kdaj boste poslanci DZ RS kaj storili tudi za izkoriščane in opeharjene državljane?
#1
Franc Mihič
Franc Mihič
Objavil/a 2016-03-27 10:38:25 (Mar 27, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Ne verjamem v pravno državo.
Ali je to prav Marjan Šarec predsednik vlade?
Milan Kučan;Ogenjca je tragedija partizanskega upora in Loškega potoka!
Janković; Politika lahko vedno spremeni zakon, če ne ustreza …
Državni tožilec se je dolžan odzvati na medijske objave
Milan Kučan: Ogenjca, upor ali kolaboracija?
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj