Članek
Vprašanja za premiera dr. Mira Cerarja
Objavljeno Mar 18, 2016

Uredništvo NOVE. 24 TV je na spletu pozvalo, da jim za njenega bodočega gosta na njeni TV premiera dr. Mira Cerarja državljani pošljemo vprašanja. Za premiera dr. Cerarja sem uredništvu posredoval sledeča vprašanja:

Kdaj bo dr. Cerar storil, da bo izpolnil volivcem ustavno pravico do demokratičnega  volilnega sistema, saj čisti "partijski" proporcionalen volilni sistem ni ustrezen ustavi, ker  odreka volivcu pravico izbire kandidata, kateremu bi volivec podelil svoj mandat za oblast?

Ali ni ravno sedanji volilni sistem tisti, ki omogoča negativno selekcijo in osebno neodgovornost, kar duši razvoj demokracije in blagostanja?
 
Kdaj bo premier poskrbel, z ustrezno zakonodajo in nadzor, da delodajalcem ne bodo več kršene ustavne lastninske in druge pravice, da bomo pred zakonom vsi enaki?

Kdaj bo s pomočjo pravne države saniral in sankcioniral "divjo privatizacijo in tajkunizacijo", ko smo običajni državljani zopet postali, s pomočjo politike in njenih zakonov, drugo razredni državljani, saj pri  lastninjenju skupne družbene lastnine po zakonu nismo bili enakopravni in nam je kratena pravica do enakopravne ekonomske svobode?

Kako se uresničujejo cilji in strategija pametne specializacije države, ki je vodilo razvoja države in smo jo posredovali tudi evropski Komisiji?

Kdaj in za koliko se je ali se bo povečala povprečna dodana vrednost na zaposlenega, k čemer največ prispevajo inštitucije raziskave in razvoj, saj je samo povečana povprečna dodana vrednost na zaposlenega edina realna in poštena osnova za porabo v državi in zmanjševanje dolga na prebivalca?

Kdaj se bomo prenehali zadolževati in enormno obremenjevati zanamce?

Kaj meni o spravi, oz. državljanski vojni med okupacijo in po njej in njenih rezultatih za narod in stanje človekovih pravic ?

V državljanski vojni so namreč le začetniki državljanske vojne, to je zagovorniki in nasprotniki revolucije, to je revolucionarji in proti revolucionarji, ni pa izdajalcev naroda.

Lep pozdrav

Franc Mihič, Ribnica
16.03.2016

 

P.s.:

Kaj pa premier dr. Miro Cerar menite o tem?

Hitlerju je uspelo rešiti Evropo?!

http://www.publishwall.si/franc.mihi%C4%8D/post/180148/hitlerju-je-uspelo-resiti-evropo