Premier dr. Cerar doklej še »suženjstvo«?

OddajFranc Mihič, dne 2016-03-16 ob 11:44:34

Tranzicijska politika oz. politika ministra mag. Antona Ropa, SD/LDS, je uzakonila prikrito neplačevanje prispevkov za delojemalce. Edino Ustavno sodišče  je ugotovilo, da so s takšnim zakonom kršene ustavne lastninske pravice delojemalcev.

Za DZ RS in za vlade, in seveda za voditelje strank, levih in tudi desnih, pa je sankcioniranje te kršitve, sramotne goljufije očitno neaktualno, čeprav zadeva  eksistenčni problem mnogih sodržavljanov. Sicer ne bi že desetletja poslušali, kot te dni poročajo mediji o delovanju slovenskih brezvestnih izkoriščevalcev, doma in celo v tujini.

Vse to že leta dopušča zakonodaja, a zakonodajalec za to sramoto ne odgovarja, pred javnostjo niti ne reagira, saj na javne obravnave pošlje le uradnike, inšpektorje, ki pa jih omejuje  zakonodaja.

Ali ni to očitno skrivanje pred odgovornostjo?

Državljani se zato že dolgo ne počutimo varno, potem ko se tako zlahka kršijo lastninske ustavne pravice, učinkovite sankcije pa nobene.

Kako lahko oblast, to so DZ RS, poslanci, predsedniki strank, vlade, že več kot 20 let dopušča to nepojmljivo goljufijo?

Mar nimajo empatije in sramu, odgovornosti za sramotno stanje?

Kdaj bo izkoriščanje in kršenje lastninskih pravic resen problem države, tudi za strankarske veljake? Doslej so bili premeteno tiho.

Kje je tu inovativnost prava in pravne države? Ne vidi niti čez plot države? Zaščitene lastninske pravice državljanov so namreč temelj uspešne demokratične države.

Mnogi čakamo  premiera dr. M. Cerar, kaj meni o problemu izkoriščanja delojemalcev.

Kdaj bo pravosodni minister mag. G. Klemenčič javnosti pojasnil, kaj meni o stanju oz. neustreznih zakonih zaščite ustavnih lastninskih pravic delojemalcev, o »suženjstvu« delavcev?

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
1
Stoyan Svet
0
Mar 16, 2016
že velikokrat sem zapisal, da oblastno kamariljo pravice delojemalcev zanima toliko kot lanski sneg, edino kar jih zanima je; "Leva roka, desni žep in da je tega po možnosti čim več."
#1
Franc Mihič
Franc Mihič
Objavil/a 2016-03-16 11:44:34 (Mar 16, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Ali je to prav Marjan Šarec predsednik vlade?
Milan Kučan;Ogenjca je tragedija partizanskega upora in Loškega potoka!
Janković; Politika lahko vedno spremeni zakon, če ne ustreza …
Državni tožilec se je dolžan odzvati na medijske objave
Milan Kučan: Ogenjca, upor ali kolaboracija?
Komu Slovenci zaupamo svoj kapital; nikomur!?
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj