Članek
Slovenec desetletja!
Objavljeno Mar 01, 2016

"Prevladal je pohlep. Ne morem si drugače predstavljati, da so šli posamezniki kupovat cela podjetja brez lastnega denarja. Kot bi šel z vozičkom v Spar po nakupih. To je zame nerazumljivo. In dejansko so bile v te brezsramne, izjemno rušilne posle vpete vse glavne strukture družbe. Tako politične, korporacijske, bančne in delno celo akademske, ki so poskušale ta dejanja pokrivati oziroma jih tako ali drugače opravičiti. Poznamo stavek nekega akademika, ki se je čudil tožilcem, ki preganjajo nezakonito prakso pri menedžerskih prevzemih, z bizarnim pojasnilom, češ saj ste hoteli kapitalizem, zdaj ga pa imate. Kot da je v kapitalizmu vse dovoljeno. Menedžerski prevzemi in bančna luknja imajo veliko skupnega, čeprav se tega morda niti ne zavedamo.«

Prepričan sem, da državni tožilec mag. Jože Kozina za navedeno izjavo zasluži, da ga Slovenija okliče za Slovenca najmanj desetletja!

Izjava, »Prevladal je pohlep. Ne morem si drugače predstavljati, da so šli posamezniki kupovat cela podjetja brez lastnega denarja. Kot bi šel z vozičkom v Spar po nakupih«, pa je zrela za »Bob desetletja«!

»Ali so se pristojne nadzorne institucije iz minulih korporacijskih ekscesov sploh kaj naučile«, se sprašuje tožilec Jože Kozina!? 

Jaz tudi.

Zagotovo tudi mnogi opeharjeni in ponižani pošteni Slovenci.  

Kakšen je odgovor?

Kdo ga mora dati Slovencem?

Franc Mihič

http://www.delo.si/ozadja/joze-kozina-najbolj-se-bojim-pravnikov-ndash-crkobralcev.html