Slovenec desetletja!

OddajFranc Mihič, dne 2016-03-01 ob 10:52:37

"Prevladal je pohlep. Ne morem si drugače predstavljati, da so šli posamezniki kupovat cela podjetja brez lastnega denarja. Kot bi šel z vozičkom v Spar po nakupih. To je zame nerazumljivo. In dejansko so bile v te brezsramne, izjemno rušilne posle vpete vse glavne strukture družbe. Tako politične, korporacijske, bančne in delno celo akademske, ki so poskušale ta dejanja pokrivati oziroma jih tako ali drugače opravičiti. Poznamo stavek nekega akademika, ki se je čudil tožilcem, ki preganjajo nezakonito prakso pri menedžerskih prevzemih, z bizarnim pojasnilom, češ saj ste hoteli kapitalizem, zdaj ga pa imate. Kot da je v kapitalizmu vse dovoljeno. Menedžerski prevzemi in bančna luknja imajo veliko skupnega, čeprav se tega morda niti ne zavedamo.«

Prepričan sem, da državni tožilec mag. Jože Kozina za navedeno izjavo zasluži, da ga Slovenija okliče za Slovenca najmanj desetletja!

Izjava, »Prevladal je pohlep. Ne morem si drugače predstavljati, da so šli posamezniki kupovat cela podjetja brez lastnega denarja. Kot bi šel z vozičkom v Spar po nakupih«, pa je zrela za »Bob desetletja«!

»Ali so se pristojne nadzorne institucije iz minulih korporacijskih ekscesov sploh kaj naučile«, se sprašuje tožilec Jože Kozina!? 

Jaz tudi.

Zagotovo tudi mnogi opeharjeni in ponižani pošteni Slovenci.  

Kakšen je odgovor?

Kdo ga mora dati Slovencem?

Franc Mihič

http://www.delo.si/ozadja/joze-kozina-najbolj-se-bojim-pravnikov-ndash-crkobralcev.html

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
5
Sponko
0
Mar 01, 2016
Kapitalizem smo ustanovili brez kapitalistov. Najbližji kapitalu so bili zvesti komunisti. Zaupali smo jim skupno premoženje in storili so kar smo od njih pričakovali.
Dobili smo kapitaliste. Hvaležen sem jim, da so prevzeli to težko breme in popeljali Slovenijo v boljši danes.
#5
rastko plohl
0
Mar 01, 2016
ta podjeta so naša last - nas državljanov in so ukradeno blago
#4
Franc Mihič
0
Mar 01, 2016
Znova berem sporočilo za javnost o sklepih, ki jih je Vlada RS sprejela na 148 seji, 28. novembra 2007, o noveli zakona o prevzemih: «Vlada RS je na današnji seji na predlog Ministrstva za gospodarstvo določila besedilo Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o prevzemih (ZPre-1A) in ga poslal v obravnavo in sprejem Državnemu zboru Republike Slovenije. Zakon začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Predlog zakona ureja spremembo postopka dajanja prevzemne ponudbe, in sicer v smislu prepovedi zastave vrednostnih papirjev ciljne družbe. Taka sprememba je usmerjena v preprečevanje situacij, ko prevzemnik zastavi vrednostne papirje ciljne družbe za pridobitev bančne garancije za njen prevzem.
Ministrstvo za gospodarstvo je pri pripravi sledilo ključnim načelom, ki so usmerjena zlasti v zaščito interesov vseh in še posebej manjšinskih delničarjev ter enakost njihove obravnave, določitev pravične cene, obveznost prevzemne ponudbe, varstvo pridobljenih pravic, pravno varstvo, transparentnost prevzemnega postopka, obveščanje vseh strank, posebno predstavnikov zaposlenih, o vseh ključnih elementih povezanih s prevzemno ponudbo, transparentnost obrambnih struktur. Sprejeta novela zakona bo izboljšala preglednost na področju tako imenovanih menedžerskih odkupov gospodarskih družb.«
Berem tudi dokument EVA: 2007-2111-0154 PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O PREVZEMIH (ZPre-1A), kjer je povsem jasno navedeno: »Večina držav EU prevzemniku zakonsko prepoveduje finančno pomoč družbe, ki jo prevzema. Prepovedano je, da prevzemnik zastavi vrednostne papirje, delnice, ciljne družbe za pridobitev denarja ali posojila (kredita) s strani finančnih institucij (bank). S to rešitvijo naj se onemogoči izčrpavanje ciljne družbe. S predlagano spremembo pa da se želi zaščititi interese ciljne družbe, predvsem v smeri zaščite manjšinskih delničarjev in enakost njihove obravnave«.
Torej je vedenje o problematičnosti naše »divje privatizacije« glede na vrednote in regulativo EU le obstajalo. EU torej prepoveduje prevzemniku izčrpavanje in oškodovanje gospodarske družbe. Žal je to pri nas še vedno »tabu tema«. Slovenska država ni sledila evropski direktivi o varovanju delničarjev in upnikov. Tako smo državljani po privatizaciji zopet ostali neenakopravni, kršena je bila ustava in naše ustavne lastninske pravice. Te se že 20 let kršijo tudi delojemalcem z neplačevanjem njihovih že zasluženih pokojninskih in drugih prispevkov. Kdo vse bi torej moral pravočasno zaustaviti divjo privatizacijo in tajkunizacijo Slovenije? Politika, pravna država, stroka in NS-ti!
Kar pa se je zgodilo in se dogaja, je zame še vedno nezaslišano, predvsem pa neodgovorno in tudi kaznivo!
Kdaj bodo odgovorni odgovarjali volivcem?
#3
Franc Mihič
0
Mar 01, 2016
http://www.rtvslo.si/slovenija/tozilec-kozina-poslancem-seme-bancne-kriminalitete-se-je-sejalo-prav-v-dz-ju/359178

Tožilec Kozina poslancem: "Seme bančne kriminalitete se je sejalo prav v DZ-ju" ::

Predstavniki organov pregona, ki se ukvarjajo s preiskavo bank, so na skupni seji odborov DZ-ja poslancem pojasnjevali,
#2
abram1b2 Cej
0
Mar 01, 2016
Franc
Resnica ! Pohlep in brezdušni egoizem je naš vsakdan.Lp
#1
Franc Mihič
Franc Mihič
Objavil/a 2016-03-01 10:52:37 (Mar 01, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Vprašanje za Šarca: Ima prav ministrica Katič, sodnik Florjančič ali tožilka Brezigar?
Policisti, tožilci in sodniki ne morejo ubežati pred odgovornostjo
Ne verjamem v pravno državo.
Ali je to prav Marjan Šarec predsednik vlade?
Milan Kučan;Ogenjca je tragedija partizanskega upora in Loškega potoka!
Janković; Politika lahko vedno spremeni zakon, če ne ustreza …
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj