Članek
Goljufanje delavcev!
Objavljeno Aug 30, 2015

Neplačevanje socialnih prispevkov za delojemalce državi je civilizacijska sramota za politiko, državo!

Zakon  »Antona Ropa« je 13 let dovoljeval prikrito neplačevanje delodajalcev socialnih prispevkov za zaposlene. Šele na predlog ZSSS je ustavno sodišče odpravilo ta zakon!

13 letno »zakonito prikrito« goljufanje delavcev niso torej odpravili zakonodajalci sami oz. »pravične stranke in  poslanci«, levi, ne desni, niti nobena vlada, temveč šele Ustavno sodišče.

Sindikati in drugi »civilni javni humanisti« pa doslej za to kršitev ustave niso nikogar obtožili!?  Še vedno molčijo, kdo vse je odgovoren za to krivico in sramoto, ki se še dogaja!?

Vsi politiki , predvsem pa levi,  so tako, povsem brez empatije za delojemalce, »pomagali« le menedžerjem, ki prikrito hinavsko niso plačevali prispevkov, denar pa je ostajal podjetju, oz. lastnikom podjetij, menedžerji pa so bili »uspešni in dobro plačani«, lastnikom pa je več ostalo. Krivičen in nepošten zakon in ravnanja politikov  in mnogih uprav podjetij, je odpravilo torej šele ustavno sodišče. Tedanji predsednik US in sedaj član US dr. Ernst Petrič je javno dejal, to je bila čista goljufija delavcev!

Kje so ostali neplačani prispevki, pri lastnikih podjetij ali pa v stečajni masi podjetij in upnikih!

Po potrebi pa se izpad neplačanih prispevkov pokrije proračuna, to je, plačajo ga davkoplačevalci ali pa delavci ostanejo ogoljufani pri pokojninah in zdravstvenem zavarovanju.

To je ena najsramotnejših slovenskih političnih zablod in goljufija politikov delojemalcev in davkoplačevalcev, - velike skupine volivcev-, zaradi katere  bi že davno morali biti mnogi odstranjeni z oblasti in vseh javnih funkcij. To je, vsaj vodilni  politiki in njihovi sodelavci, od npr. mag Antona Ropa, Janeza Janše, Jožeta Tanka, dr. Francija Križaniča in Boruta Pahorja, do vseh ministrov za delo in socialo, ter še marsikdo iz politike in seveda javne stroke. Predvsem pravne stroke, npr. Inštituta za delo pri PF Univerze v Ljubljani!

Vsa odgovorna elita pa je nagrajena, saj ima oblast!

Odgovornosti ta ne pozna, volivcem pa jo volilni sistem ne dopušča uveljaviti!

Zakaj sploh imamo torej zakonodajalno oblast, poslance, DZ in DS, izvršno oblast, ko mora tako eklatantno kršitev ustavnih lastninskih pravic delojemalcev odpravljati Ustavno sodišče.

Praksa pa se veliko ne spreminja, tujina se nam pa posmehuje!

Ker se nič resnega ne zgodi, nihče ne odgovarja za goljufije, se goljufija še vedno ponavlja!

Očitno se goljufija splača?!

Ni nikogar niti kanček sram ?

Franc Mihič