Janez Janša je nedolžen, a bi moral odstopiti!

OddajFranc Mihič, dne 2014-12-11 ob 11:14:47

Strinjam se, kar berem, da je sodba »zmazek«, kot to pravijo  nekateri ugledni pravniki z gospodom Krivicem na čelu, ki ne voli SDS-a, kakor tudi jaz več ne, in mu ne moremo očitati niti tega, da bi bil »desni«, »pomladni« ali kakorkoli povezan z »našo stranjo«.

Sodba temelji na indicih, ni pa pravih dokazov in krivda po moje ni dokazana.

Janez Janša je zato nedolžen.

To je moje mnenje o sodbi, ki seveda ostaja, vse dokler jo sodstvo ne spremeni.

Ali je Janez Janša političen zapornik ali ni? Ali je ali ni obsojen zaradi političnega delovanja?

Niti bivši ustavni pravnik g. Krivic, niti drugi ugledni pravniki, kot mi je poznano, niso dejali, da je Janez Janša politični zapornik. To je tudi moje mnenje.

Janez Janša bi moral kot pomladni politik, ki mu je politična etika sveta, takoj odstopiti iz vplivne javne politike, čeprav je nedolžen. Žal.

Vsekakor pa mora nadaljevati dokazovati in dokazati svojo nedolžnost.

Tako bi dokazal, da slovensko pravosodje in politika, ki pravosodje ščiti, nista vedno v službi ljudstva in pravičnosti, kar kaže žal tudi praksa.

Tako bi tudi dokazal, da je tudi tretja veja oblasti lahko zelo zmotljiva in bi morala biti veliko bolj tudi zamenljiva, če ima v ljudstvo v Sloveniji oblast, kot to piše v ustavi.

To bi bilo lahko njegovo največje »remek« delo, za demokracijo, državljane, državo prava in spoštovanje človekovih pravic.

Franc Mihič

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
22
Rado K.
0
Dec 13, 2014
Možina in Franc Mihič sta spregledala, da zadnji dve leti pravosodje zares dela. Da so številni tajkuni že obsojeni, mnogi tudi že za zapahi. Fisher in Masleša sta stvari spravila v tek.

Tako, da je Možinovo in Mihičevo govorjenje, kar tako na pamet.
#22
Franc Mihič
0
Dec 13, 2014
In kaj so in bodo Janez Janša in SDS in pomladne stranke storile glede neplačevanje plač in socialnih prispevkov za že opravljeno delo delojemalcev, ki se že desetletje dogaja, kar je goljufanje delavcev stoletja, kršenje človekovih pravic, kršenje lastninskih ustavnih pravic brez primere, kriminal na državni ravni?
Doslej še čisto nič, še odobravali so to in do sedaj to tudi za SDS sploh ni resen problem?
V EU pa je problem rešen, praktično ne obstaja!
#21
Franc Mihič
1
Dec 13, 2014
Seveda že dolgo ne gre več za Janšo
»Seveda že dolgo ne gre več za Janšo; neverjetne zlorabe pravosodja v zadnjem času, ob hkratnih odpustkih njihovim kordežem in zidarjem, pomenijo odkrito grožnjo vsem tistim, ki bi si drznili ogrožati nomenklaturo.«
Tako Jože Možina; marsikaj drži.
Kdo vse pa je omogočal in priporočal in tudi počel divjo privatizacijo z bay pasi i.p. in menedžerske prevzeme brez lastnih denarnih sredstev, kapitala, greh stoletja slovenske demokracije, da smo državljani še naprej neenakopravni in tako kršil slovensko ustavo in večini državljanom s zakonom zmanjšal (ekonomsko) svobodo?
Levica je to delala načrtno, desnica in Janez Janša pa žal tudi, vede ali nevede, samo da bo koncentracija lastništva, novi »podeljeni fevdi«, seveda z oškodovanjem gospodarskih družbe, kar je prepovedano v EU in civiliziranem svetu?
Kdo vse je 15 let z neustavnim zakonom kratil ustavne lastninske delojemalcev, delavcev, ko je dopuščal in odobraval skrivno neplačevanje socialnih prispevkov delavcev v korist lastnikov, dopuščal oškodovanje delojemalce za celotno plačilo za opravljeno delo, kar se še brez pravih sankcij še vedno dogaja?
Praktično vse dosedanje vlade in parlamentarne stranke desne in leve, pa večino (pravičnih) intelektualcev in volivcev pa to še vedno nič ne moti?!
Kdaj bomo davkoplačevalci in volivci na volitvah sankcionirali politične voditelje, zakonodajalce, ki so pravi dejanski botri tajkunom, vseh vrst?
Kdaj bomo imeli medije in novinarje in državljane z integriteto?

http://www.casnik.si/index.php/2014/11/25/j-mozina-slovenski-cas-cas-laznih-prerokov/comment-page-1/#comment-102297

J. Možina, Slovenski čas: Čas lažnih prerokov - Časnik

Sorodni prispevki: J. Strgar: Bomo spet nasedli? V elektronskem Časniku.si, z dne 28. marca, nam je p. Branko Cestnik le
#20
Franc Mihič
0
Dec 13, 2014
»In danes bi gospoda moja iz SDS zelo radi in zelo veliko govorili o totalitarnem sistemu in kaj se je vse takrat dogajalo. Jaz vam povem, da niti 100 metrov od tukaj je Gimnazija Ivana Cankarja, kjer me je gospod Janez Janša pred malo več 20 leti učil obrambo in zaščito in takrat je bil komunistični apostol. Branil je totalitarni režim in nam, ki smo se kot gimnazijci takrat posmehovali temu režimu, seveda ni privoščil simpatij, ampak je bil zelo srdit in zelo odločen v svojih izvajanjih, ko nam je razlagal, kako je treba braniti tradicije NOB in braniti sistem družbene samozaščite in SLO. Takrat je bil na nekih drugih stališčih in nikoli se ni opravičil za zastrupljanje mladine s komunističnimi idejami, ki jih je takrat širil, vsaj jaz tega nikoli nisem slišal. Samo toliko v ilustracijo, pa dajte malo pogledati pri sebi.«
Poslanec DZ RS, DR. DRAGAN MATIĆ, zgodovinar, 2014
#19
Franc Mihič
0
Dec 13, 2014
Deseti december – svetovni dan človekovih pravic!?
DNEVNIK, 13. december 2014
Kdo vse je odgovoren za kršenje pravic? V javnih razpravah o kršitvah različnih človekovih pravic, to je tudi pravic delojemalcev, se vedno med drugim soočamo z mobingom oziroma trpinčenjem na delovnem mestu. Nobena naša vlada pa še ni ovrednotila obsega in vseh posledic trpinčenja na delovnem mestu, saj še ni bila izvedena državna študija, ki bi ugotovila, kolikšna je gospodarska škoda in zato manjši BDP države.
Pred leti je v Nemčiji študija pokazala, da je tam gospodarska škoda 100 milijard evrov letno. Podobno v Avstriji, kjer študija iz leta 2012 kaže na 3,33 milijarde evrov škode zaradi stresa in mobinga. Države, kjer poznajo odgovornost politikov, zato veliko bolj resno obravnavajo mobing. V Švici je že leta 2002 ministrstvo za gospodarstvo izvedlo študijo »Mobing in druge psihosocialne napetosti na delovnem mestu v Švici«. Obsega 100 strani in je javno dosegljiva.
Kjer politiki in sodržavljani spoštujejo državljane delojemalce in njihove temeljne človekove pravice, so politiki sprejeli odgovornost in ukrepe. Kaj pa je doslej pri nas storila katerakoli politika, država? Koliko žrtev, ki so se celo zdravile, so evidentirali zdravstvo, inšpektorji, policija, sodstvo? Kakšna je pri nas škoda? Koliko nasilnežev je bilo kaznovanih? Berem, da menda nobeden! Eventualne prisojene odškodnine plačajo kar podjetja in ustanove. Odgovornosti ni nobene! Preživel sem mobing, se zdravil, a mobinga tudi za zdravstvo nisem doživel. Druga javna inštitucija pa je le ugotovila mobing, a samo za družboslovno znanost. Posledice so mi pa ostale.
Pred leti je mag. Samo Hribar Milič, predsednik GZS, izjavil v Odmevih: »Žal sta slovenska zakonodaja in regulacija taki, da delodajalce pravzaprav silita v šikaniranje, da žal brez mobinga, brez šikaniranja danes sploh ne moreš narediti nekega reda, neke učinkovitosti v slovenskem prostoru.« Mobing pa je kaznivo dejanje! Novinarji opozarjajo javnost in politike na krivice, kršitve, na žrtve, a politiki kot da ne dojamejo, kaj doživljajo delojemalci. So brez empatije; so opravilno sposobni? Kdaj bomo javno poklicali politike na odgovornost?
Zato imamo volitve. Vsaka vlada, konservativna in zlasti socialdemokratska, kakor vsakokratna vladajoča koalicija in posredno njihovi volilci so že leta odgovorni, ko podjetja, celo v državni lasti, ne plačujejo zaposlenim plač in prispevkov za opravljeno delo, številni delojemalci doživljajo pa še mobing, samo da se jih znebijo, kar je nepojmljivo. Kršene so ustavne in temeljne človekove in lastninske pravice. Sedanji volilni proporcionalni sistem pa neodgovornost politikov podpira, a ga žal ravno stranka SD že dolgo brani!
Žal celo prizadeti delojemalci še vedno volijo takšno politiko ali pa v nemoči in odsotnosti izbire politikov abstinirajo volitve in tako primorani plačujemo javno stroko, politike, državo. Zakaj imamo volitve? Demokracija učinkuje, če imaš pravo možnost izbire in jo uporabiš, mar ne? Sicer ne! Čemu in do kdaj še tako, gospodje politiki?
Franc Mihič, Ribnica

#18
Franc Mihič
0
Dec 13, 2014
Pravna država ne deluje, prizadene predvsem najšibkejše člane družbe, čeprav se pri tem kršijo ustava in zakoni, a to počnejo kar uradniki in sodniki, ki jih nihče ne pokliče na odgovornost!
Tako pravnika, docent dr. Andraž Teršek in odvetnica mag. Nina Klemenčič Zidar!

Kaj le počno politiki v DZ in DS RS ?
Franc Mihič

http://4d.rtvslo.si/arhiv/studio-city-prispevki/174308622

RTV 4D - Arhiv, V živo, Sporedi, Oddaje

V tokratni oddaji o tem, kaj pomeni odpoved gradnje Južnega toka v luči geopolitične tekme med ZDA in Rusijo. Se uresnič
#17
Franc Mihič
0
Dec 13, 2014
http://hubert.blog.siol.net/2013/12/20/ne-pozabimo-kdo-vse-in-kako-je-zagovarjal-tajkunizacijo/

Ne pozabimo, kdo vse in kako je zagovarjal tajkunizacijo! « PERSPEKTIVE SVETA 2000

Tajkunizacija Slovenije MAG- 21.11.2007 Menedžerski prevzem Merkurja je v javnosti dvignil veliko prahu. Številnim tak
#16
Franc Mihič
0
Dec 13, 2014
Tudi mene je državni tožilec pred leti po službeni dolžnosti obtožil suma kaznivega dejanja razžalitve uradne osebe, »verbalnega delikta«. Njegova edina priča pa je bil kolega predsednik sodišča v Kočevju.
Boril pa sem se samo, in to javno, tudi na TV, za spodobnost, javne vrednote, to je za zaščito mladoletnih pred prosto dostopnostjo pornografije na domačem TV ekranu, brez kodiranja, kot to sedaj veleva tudi zakon, čemur smo nekateri veliko pripomogli..
Zaradi obtožbe tožilca me je policija slikala s tablico in številko okoli vratu, kot potencialnega kriminalca!
Sodišče me je po par letih obravnav oprostilo obtožbe!
Tožilec in predsednik sodišča pa seveda nemoteno napredujeta in uradujeta!
Noben novinar pa ni objavil, da sem oproščen obtožbe in da je tožilec tožbo zgubil, čeprav mu je bil priča kolega predsednik sodišča.
#15
Franc Mihič
0
Dec 13, 2014
Kriminal na državni ravni, brez posledic?

Vsaka vlada, konservativna in zlasti socialdemokratska, kakor vsakokratna vladajoča koalicija, in posredno njihovi volivci, so že leta neposredno (kazensko) odgovorni, tudi gospodarski in drugi ministri, ko podjetja, celo v državni lasti, ne plačujejo zaposlenim plače in prispevke za opravljeno delo, kar je nepojmljivo, saj so to ustavne in temeljne človekove lastninske pravice. Mnoge delojemalce trajno oškodujejo, pa še mobing je pogosto poleg. To vse je kriminal na državni ravni in hipokrizija belih ovratnikov. Sedanji partijski proporcionalni volilni sistem, pa neodgovornost politikov podpira, SD ga pa najbolj brani! Žalostno je, da prizadeti delojemalci še vedno volijo takšno politiko, ali pa v nemoči in odsotnosti izbire politikov abstinirajo volitve in primorani plačujejo javno stroko, politike, državo. Čemu in do kdaj še?
#14
Franc Mihič
0
Dec 13, 2014
Kdaj bomo javno poklical politike na odgovornost? Zato imamo volitve. Vsaka vlada, konservativna in zlasti socialdemokratska, kakor vsakokratna vladajoča koalicija, in posredno njihovi volivci, so že leta odgovorni, ko podjetja, celo v državni lasti, ne plačujejo zaposlenim plače in prispevke za opravljeno delo, številni delojemalci doživljajo pa še mobing, samo da se jih znebijo, kar je nepojmljivo. Kršene sto ustavne in temeljne človekove in lastninske pravice. Sedanji volilni proporcionalni sistem, pa neodgovornost politikov podpira, a ga žal ravno stranka SD že dolgo brani! Žal celo prizadeti delojemalci še vedno volijo takšno politiko, ali pa v nemoči in odsotnosti izbire politikov abstinirajo volitve in tako primorani plačujemo javno stroko, politike, državo. Zakaj imamo volitve? Demokracija učinkuje, če imaš pravo možnost izbire in jo uporabiš, mar ne, sicer ne!? Čemu in do kdaj še tako gospodje politiki?
http://hubert.blog.siol.net/2014/12/10/10-december-svetovni-dan-clovekovih-pravic/

10. december svetovni dan človekovih pravic!? « PERSPEKTIVE SVETA 2000

Kdo vse je odgovoren za kršenje pravic? V javnih razpravah o kršitvah različnih človekovih pravic, to je tudi pravic del
#13
Franc Pojbič
0
Dec 12, 2014
Rado, če je zaloten ali so dokazi nedvomni, je potrebno vsakega od njih takoj izolirati z vsemi sredstvi! Če je pravnomočno obsojen mora v zapor in pika!
#12
Rado K.
0
Dec 12, 2014
"Nedolžen je dokler ni pravnomočno obsojen"

Franc Pojbič,
tole zgoraj je predvsem pravniška logika, evfemizem, ki za življenje samo ni univerzalno uporaben.

Vzemiva hipotetično situacijo. Nekoga zalotijo, oziroma imajo resne indice, da je pedofil. Ali bomo, po tvoje, temu človeku dopuščali da se še leto dni, do morebitne pravnomočne sodbe, giblje okoli naših šol in naših otrok?
#11
Hilda Kovač
1
Dec 12, 2014
Mojega moža so kazensko ovadili, da je nezakonito počel stvari, ki jih pač ne bi smel. Barabe, ki so se ga želele znebiti, so naredile veliko napako: v času, ko naj bi do nezakonite uporabe službenega avtomobila prišlo, je mož zaradi operacije ležal v bolnišnici Valdoltri, od koder je bil premeščen v zdravilišče Laško. Na sodišču je dokazal, da ni kriv, poleg tega pa je tudi grafolog potrdil, da so ''njegovi'' podpisi ponarejeni.
Moje vprašanje za g. Franca se glasi: naj se od soproga vseeno ločim, četudi je dokazal, da ni kriv?
Saj veste, pri nekaterih Slovencih celofan in čudovit ter neomadeževan zunanji videz pomeni vse....
#10
Franc Pojbič
0
Dec 11, 2014
Nedolžen je dokler ni pravnomočno obsojen, sicer pa svojo nedolžnost naj dokaže, o velja za vse, pa tudi za njega.
#9
Stoyan Svet
0
Dec 11, 2014
ivanzombimokre sanje je nedolžen približno toliko kot prodajalke ljubezni v javnih hišah, glede palčkovega krivosodja pa ni vredno izgubljati besed, pol njih sploh nima pravosodnega izpita, nekaj njih pa so pokupili diplome v Sarajevu itd
#8
Makiš
0
Dec 11, 2014
ja,seveda, Janša je hkrati moker in suh. Oblečen in slečen. Nedolžen in kriv. Lačen in sit.
V bistvu ni pomembno, kakšen je, se mu je zgodila krivica ali ne, nič ni pomembno, glavno je, da izgine, kajne g. Mihič?!
#7
Ana Kos
0
Dec 11, 2014
In Janković je nedolžen, sem ravno prebrala.
Ja, mnogokrat je težko verjeti ...
Pravzaprav je groza, da če že imamo sodišča, da tolikokrat ne moremo verjeti, da se je zgodilo nekaj po pravici ..
#6
Rado K.
0
Dec 11, 2014
" Sem v svobodni RS in imam lahko svoje mnenje! "
Vsekakor Franc. Tega ti nihče ne jemlje. Jaz sem zgolj nanizal indice, ki kažejo na to, da tvoje mneje nima kakšne realne teže.

Tudi sleherna mati veruje v svojega otroka. Da njen že ni zloben in da ni vlomil v kiosk. A žal je pustil preveč sledi in policisti ne morejo in ne smejo verjeti materini ljubezni, ampak morajo slediti najdenim sledem.
Tvoja ljubezen do Janše ni dovolj, spoštovani Franc Mihič.
#5
Franc Mihič
0
Dec 11, 2014
»Tukaj ne gre v tolikšni meri za to, čigavo je to zemljišče. Če bi bilo res Omanovo in ga on res hoče podariti slovenski vladi, bi v tem primeru slovenska vlada sprejela nekaj, kar je vojni dobiček-zaslužek iz trgovine z orožjem iz obdobja, ko to ni bilo samo nemoralno, ampak tudi nezakonito, saj je veljal embargo Združenih narodov. Oman je za mnoge vpletene neprijetna priča nezakonite trgovine z orožjem. Dobičkonosna trgovina z orožjem je do 6. januarja 1993 potekala ob soglasju Sveta za obrambo, ki ga je vodil predsednik Slovenije Milan Kučan«, piše znani novinar o »darilni aferi«.
Berem tudi. Milan Balažic pojasnjuje, da je stopil v stik z Omanom na predlog nekdanjega predsednika Socialnih demokratov Igorja Lukšiča člana nedavne koalicije. Erjavec pa pove, da mu je Balažic povedal, da ga je poklical nekdanji šef SD Igor Lukšič, ki mu je povedal, da ima Oman menda zemljišča v Bosni in Hercegovini, bogata z nafto, in da bi jih bil pripravljen za nizko ceno prodati Sloveniji. Erjavec mu pove, da je kršil zakon o zunanjih zadevah in da bi moral poročati ministru. »Če bi me o tem obvestil, bi zadevo takoj zaustavil, saj že na prvi pogled vse tole zgleda zelo neresno.” Odpoklicani veleposlanik M. Balažic pa je razmere opisal: »Do 13. maja je bilo vse v redu, vsi so vedeli vse, potem so se vsi poskrili kot kača noge.” Zadevo že obravnava KPK. Dr. Igor Lukšič, tedaj šef SD-a, vedno »čiste stranke«, za vse koalicije, ki se je očitno prvi resno »ogrel« za zadevo, ni storil nič spornega. Ali res ne? Karel Erjavec, prvi objektivno odgovoren minister, v »aferi Patria« in v aferi »Omanovo darilo«, je vedno čist kot »solza«. Prav. Le kako pa potem dojeti, da so eni v zaporu na podlagi »abstraktnih« dokazov v »aferi Patria«, drugi, pa povsem očitno vpleteni v Omanov poskus »obdarovanja« Slovenije, bogatega Slovenca, trgovca z orožjem, tudi za balkanske vojne zločince, pa so še vedno »uspešno« na politični sceni in tesno pri ali na oblast!?
Je to res pravična država prava v imenu ljudstva?
#4
Franc Mihič
0
Dec 11, 2014
Janez Janša sodstva ne spoštuje!
Jaz tudi NE!
Povsod v normalnem demokratičnem svetu je red, da se obsojeni podredijo sodbam. Povsod v normalnem in odgovornem svetu, kjer dejansko poznajo in spoštujejo človekove pravice, tudi pravico do svobode mišljenja oz. javnega govora, sme vsak obsojenec, celo in tudi v zaporu, povedati, da sodbo ne spoštuje, ker se mu zdi krivična in se za to lahko pritoži na višje instance, tudi Janez Janša menda!? Samo v Sloveniji naj bi bili ljudje hinavski, potem ko so obsojeni, čeprav po krivici, naj bi hvalili sodišče in bili tiho, in v zaporu tudi nedolžni gnili. Kakšno pravično pravo in država!? Kakšna dvojna merila? Pravosodje je povsem nezmotljivo, Ustavno sodišče pa češ da to ruši?! Takšna javna zavajanja so bila možna samo v totalitarnem sistemu, ko je bilo vse podrejeno partiji, najbolj pa sodstvo. Na to je nedavno javno opozoril član in do nedavnega predsednik US RS, dr. Ernest Petrič. Mnoge je lahko že enkrat sram, tudi še mnoge servilne novinarje bivšega enoumja, ki nam še vedno prodajajo zablode. Kakšno pravično pravo in država in morala!? Ne pozabimo, Slovenija je po volji ljudstva postala demokratična država, piše v Ustavi RS, mar ne?
Franc Mihič, univ.dipl.inž. Kosovelova 2a 1310 Ribnica
ONA, 10. Junij 2014
#3
Pokaži več komentarjev
Franc Mihič
Franc Mihič
Objavil/a 2014-12-11 11:14:47 (Dec 11, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Vprašanje za Šarca: Ima prav ministrica Katič, sodnik Florjančič ali tožilka Brezigar?
Policisti, tožilci in sodniki ne morejo ubežati pred odgovornostjo
Ne verjamem v pravno državo.
Ali je to prav Marjan Šarec predsednik vlade?
Milan Kučan;Ogenjca je tragedija partizanskega upora in Loškega potoka!
Janković; Politika lahko vedno spremeni zakon, če ne ustreza …
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj