Kdo je odgovoren za kršenje pravic?

OddajFranc Mihič, dne 2014-12-09 ob 11:51:01

V oddajah o kršitvah različnih pravic delojemalcev se vedno soočamo tudi z mobingom oz. trpinčenjem na delovnem mestu. Nobena naša vlada pa še ni ovrednotila obsega in vse posledice trpinčenja na delovnem mestu, saj še ni bila izvedena državna študija,  ki bi ugotovila kolikšna je  gospodarska škoda in zato manjši BDP države. Pred  leti je v Nemčiji študija pokazala, da je tam gospodarska škoda 100 milijard evrov letno. Podobno v Avstriji, kjer študija  l. 2012 kaže na 3,33 milijarde evrov škode zaradi stresa in mobinga. Države, kjer poznajo odgovornost politikov, zato veliko bolj resno obravnavajo mobing. V Švici je že l. 2002 Ministrstvo za gospodarstvo izvedlo študijo  „Mobing in druge psihosocialne napetosti na delovnem mestu v Švici“. Obsega 100 strani in je javno dosegljiva. Kjer politiki in sodržavljani spoštujejo državljane delojemalce in njihove temeljne človekove pravice, so politiki sprejeli odgovornost in ukrepe! Kaj pa je doslej pri nas storila katerakoli politika, država? Koliko žrtev, ki so se celo zdravile, je evidentiralo zdravstvo,  inšpektorji, policija, sodstvo? Kakšna je pri nas škoda? Koliko nasilnežev je bilo kaznovanih! Berem, da menda nobeden! Eventualne prisojene odškodnine, plačajo kar podjetja in ustanove. Odgovornosti ni nobene! Preživel sem mobing, se zdravil, a mobinga  tudi za zdravstvo nisem doživel!? Druga javna inštitucija pa je le ugotovila mobing, a samo za družboslovno znanost.  Posledice so mi pa ostale. Pred leti je mag. Samo Hribar Milič, predsednik GZS, izjavil v Odmevih: “Žal sta slovenska zakonodaja in regulacija taka, da delodajalce pravzaprav sili v šikaniranje, da žal brez mobinga, brez šikaniranja danes sploh ne moreš narediti nekega reda, neke učinkovitosti v slovenskem prostoru.« Mobing pa je kaznivo dejanje! Novinarji opozarjajo javnost in politike na  krivice, kršitve, na žrtve, a politiki  kot da ne dojamejo, kaj doživljajo delojemalci. So brez empatije; so opravilno sposobni? Kdaj bomo javno poklical politike na odgovornost?  Zato imamo volitve. Vsaka vlada, konservativna in zlasti socialdemokratska, kakor vsakokratna vladajoča koalicija, in posredno njihovi volivci, so že leta odgovorni, ko podjetja, celo v državni lasti, ne plačujejo zaposlenim plače in prispevke za opravljeno delo, številni delojemalci doživljajo pa še mobing, samo da se jih znebijo, kar je nepojmljivo. Kršene sto ustavne in temeljne človekove lastninske pravice. Sedanji volilni proporcionalni  sistem, pa neodgovornost politikov podpira, a ga žal ravno stranka SD že dolgo  brani! Žalostno je, da prizadeti delojemalci še vedno volijo takšno politiko, ali pa v nemoči in odsotnosti izbire politikov abstinirajo volitve in primorani plačujemo javno stroko, politike, državo. Čemu in do kdaj še gospodje politiki?

Franc Mihič

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
2
Franc Mihič
0
Dec 09, 2014
Pravna država ne deluje, prizadene najšibkejše, čeprav se pri tem kršijo ustava in zakoni, a to počnejo uradniki in sodniki, ki jih nihče ne pokliče na odgovornost!
Tako pravniki!
Kaj le počno politiki v DZ in DS RS ?
#2
Franc Mihič
0
Dec 09, 2014
Pravna ne deluje, prizadene najšibkejše, čeprav se pri tem kršijo ustava in zakoni, a to počnejo uradniki in sodniki, ki jih nihče ne pokliče na odgovornost!
Tako pravniki!
Kaj le počno politiki v DS in DS RS ?
Franc Mihič

http://4d.rtvslo.si/arhiv/studio-city-prispevki/174308622
http://www.publishwall.si/franc.mihič/post/113501/kdo-je-odgovoren-za-krsenje-pravic
http://hubert.blog.siol.net/

RTV 4D - Arhiv, V živo, Sporedi, Oddaje

V tokratni oddaji o tem, kaj pomeni odpoved gradnje Južnega toka v luči geopolitične tekme med ZDA in Rusijo. Se uresnič
#1
Franc Mihič
Franc Mihič
Objavil/a 2014-12-09 11:51:01 (Dec 09, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Vprašanje za Šarca: Ima prav ministrica Katič, sodnik Florjančič ali tožilka Brezigar?
Policisti, tožilci in sodniki ne morejo ubežati pred odgovornostjo
Ne verjamem v pravno državo.
Ali je to prav Marjan Šarec predsednik vlade?
Milan Kučan;Ogenjca je tragedija partizanskega upora in Loškega potoka!
Janković; Politika lahko vedno spremeni zakon, če ne ustreza …
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj