Članek
Jej pri poslancih RS, pa ne boš lač/en/na. Deli naprej, da to postane javna kuhinja!
Objavljeno Mar 24, 2015

In temu se reče šparanje v javni upravi, pa še sram jih ni! Saj vemo, da ne morejo vsega takoj urediti, upajmo pa, da se bo tukaj pričelo gledati na vsak porabljen euro na račun skupnosti.

 

Jej pri poslancih RS, pa ne boš lač/en/na

Prosim prispevajte, da prejme to objavo čim več navadnih smrtnikov, saj bi bilo pametno, da to postane ljudska kuhinja.
							.

Poslanci imajo še dodatke, sejnine ipd. Ker v kuhinji parlamenta delajo pod strokovno ceno gre za sofinanciranje te DZ "javne" kuhinje. Vse te bonitete bi morali sešteti. Poslanci Združene levice so pred meseci podpisovali Peticijo Poslance na minimalce. (trenutno je zbranih 30.000 podpisov) http://www.pravapeticija.com/peticija_za_znianje_plae_parlamentarcev_na_minimalno_plao Bodo ob tem torej TIHO? Res POŠTENO!

Če ste nesposobni povprečno slovensko plačo, ki je okrog 1000 evrov (vendar ima velika večina zaposlenih le 600-800 evrov mesečne plače), PRIBLIŽATI povprečni avstrijski plači, ki je nekje 1750 evrov, ODSTOIPITE s položajev, ki jih zasedate! Ne pa, da vi, ki ste plačani kot Avstrijci, ne delate skoraj nič, NE ODGOVARJATE za skoraj nič, si izplačujete (tudi) dodatke za "pripravljenost", kosite pa za 1,5 evra! SRAM NAJ VAS BO! Ja, služba je luksus. Ampak zato, ker jih je tako malo na razpolago. Ne moti me, če gre nekomu dobro. Ampak potem pač UPRAVIČENO od takega pričakujem REZULTATE. Ne pa bluzenje in napačne odločitve...

Tako je, vendar zelo verjetno samo v Sloveniji. Nekdo, ki ima večje, ali velike dohodke, mora seveda hoditi po sprejemih, ter tam seveda zastonj žreti in piti. In če je posranec in je v njihovi menzi, mora seveda žreti maksimalno poceni, saj mu tako več ostane in "lepše" prezentira državo na zunaj. Prezentira z boljšim avtomobilom, z dražjo obleko. Eni bi rekli: pa kaj te to hudiča moti, saj ima človek zasluge... Vsekakor ima zasluge, predvsem za propad Slovenije. Danes je recimo 5000 takih, od osamosvojitve pa najmanj 20.000, pa smo tam, kjer smo.

so pa res pridni, ko tako šparajo naš denar, uau!!....škoda je edino, ker ne povabijo še vse nas tu na malico in kosilo....

bogi so, imajo majhne plače pa morajo imeti poceni kosila in malice, pa še po naročilu nadrejenih morajo reveži težaško pritiskati na tisti dve tipki. Sem bil ene parkrat tam in so imeli ti reveži toliko dela, da je bila glavna dvorana ob razpravah povsem prazna. Res so bogi, lahko pridejo v službo, ali pa tudi ne, lahko med tem mirno delajo privatne biznise pa nikome ništa, aja pa poslanska stanovanja imajo po smešni ceni, tako, da jih lahko oddajajo po tržni in na račun tega še ob ubogih plačah še malo zaslužijo. ;)